SCHOENEN


Soms weet ik niet waarom iets mij raakt. Ik kan dan wel enige uitleg geven, maar niet echt de spijker op zijn kop slaan. Het is vaak geen wereldnieuws en het heeft dan met vele factoren te maken. Dat is ook het geval met het krantenartikeltje waarin staat dat traditionele schoenenwinkels het erg lastig gaan krijgen. Onderzoekrs van ING verwachten aanvallen uit alle hoeken. Drogisterijen, supermarkten en ook kledingwinkels kopen steeds meer goedkope schoenen in grote partijen in en goedkope Chinese schoenen knabbelen aan het marktaandeel.

En dat vind ik nu jammer. Als kind mocht ik al graag heel verlekkerd de etalages van schoenwinkels bestuderen, terwijl ik zeker wist dat die hele modieuze schoenen niet voor mij weggelegd waren. Ik had last van X-benen en mijn ouders stonden er op dat ik hele stevige en goede schoenen kreeg, ook al betekende dat, dat  bijna een rib uit hun lijf was. Ik moest vaak huilen, want ik wilde die plompe schoenen niet. Achteraf ben ik mijn ouders altijd dankbaar geweest, want de afwijking is zo goed als verdwenen. Ik kan lopen als een kievit, maar ik ben altijd nog wel zeer kritisch bij het kopen van schoenen en laarzen. Op slechte kwaliteit zit ik niet te wachten, want ik kan er niet mee uit de voeten. Ik krijg dan blaren, likdoorns of eeltvorming op de meest vreemde plekken, ik krijg het in de rug en ik word ontzettend moe.

De gemiddelde Nederlander geeft ongeveer € 126 per jaar uit aan schoenen. Ik ben denk ik wel een gemiddelde Nederlander, mijn schoenen kosten dat wel en ik koop ongeveer één paar schoenen per jaar. Soms ben ik in een jaar wat duurder uit als ik speciale schoenen voor een sport moet kopen. Dan bespaar ik weer wat door zelf de nieuwjaarskaarten te maken zoals ik een paar jaar geleden met deze tekening heb gedaan. Kijken naar schoenen doe ik nog heel veel en dat kost niets.

hanscke Dinsdag 30 Januari 2007 - 7:24 pm | | Standaard

veertien reacties

V@nM@n

Ik koop ook maar één paar schoenen per jaar. Maar wel goede…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 30-01-’07 21:19
Renesmurf

Ik koop pas nieuwe als de oude helemaal versleten zijn, de ene keer is dat sneller dan de andere keer, maar een jaar of vier redt ik al snel.

ik loop vaak op klompen, dat is goed voor de voeten.

Renesmurf, (URL) - 30-01-’07 23:24
Ster

Ik heb helemal niets met goede schoenen en stel de aanschaf van nieuwe exemplaren dan ook zo lang mogelijk uit. Ook al vanaf mijn jeugd “moeilijke” voeten en dan is het geen pretje om schoenen te passen en nog en beetje acceptabele vormen te vinden.

Ster, (URL) - 31-01-’07 08:35
smek

Ai….. qua schoenen scoor ik dan zeker bovengemiddeld… heb een echte schoenentik en heb zelfs Mars in de tijd dat ik hem ken van 2 naar 5 paar weten te helpen ;)

smek, (E-mail ) (URL) - 31-01-’07 14:58
Hansje

Ik ben juist wél blij met die Chinese schoenen. Ik heb simpelweg het geld niet voor dure schoenen. Dus laat ze maar komen, die ladingen!

Hansje, (URL) - 31-01-’07 19:25
Galadriel

ik ben gek op schoenen en laarzen en heb het altijd reuze naar mijn zin in schoenenwinkels.Maar wat je zegt, schoenen in de aanbieding bij de drogist…belachelijk!

Galadriel, (URL) - 31-01-’07 20:42
Petra

Ik val op mooi afgewerkte schoenen. En helaas voor de drogisterijen ed. Ga ik dus gewoon naar de schoenenwinkel!

Petra, (URL) - 01-02-’07 09:28
Vrouwke

Hou op over kinderschoenen. Ik weet nóg de naam van ‘die stomme dingen’ die ik nooit aan wilde maar wel altijd aan moest. “Piedro”. Doet het je misschien een belletje rinkelen?
Het waren lompe, brede schoenen, zeer verantwoord door het prima voetbed dat erin zat en ga zo maar door. Altijd alleen maar in blauw en/of zwart te krijgen.
En dan stonden daar aan de andere kant van de winkel van die mooie rode schoentjes, of roze, met een strikje erop, of een mooie gesp. Om over de lakschoentjes maar niet te spreken…

Bij mij heeft het tot gevolg dat ik helemaal niet meer kan lopen op elegante schoenen. Van de Piedro ben ik overgegaan op de Ecco, en zodra het wat anders is, lukt het niet of nauwelijks.

Dus of die kinderschoenstrengheid nou wel zo goed geweest is?
‘k Weet het nog niet zo zeker…

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 01-02-’07 09:34
hook

Ook ik bespaar niet op mijn schoenen. Goed schoeisel is erg belangrijk voor de rest van je lichaam! en bovendien zijn de schoenen die ik dan mooi vind ook nog eens vreselijk duur altijd (wat niet trouwens?)

hook, (URL) - 01-02-’07 13:20
Marieke

Ook mijn ouders waren zo. Kijk maar op mijn weblog, daar staat een zwart-wit fotootje van mij als peutertje. Ik draag daar hoge schoenen. Dat zou goed zijn om sterkte enkels te krijgen. Al jaren achterhaald, maar we hebben alle vier goeie schoenen gekregen. Niemand van ons heeft last van zijn of haar voeten.

Marieke, (URL) - 01-02-’07 14:49
noordmiep

ik heb niets met schoenen…ik trek ze aan en als ze lekker zitten koop ik ze en anders niet…de kleur maakt me dan ook nog niet eens wat uit. En schoenen kijken doe ik nooit…ja als ik een paar nodig heb. :)

noordmiep, (URL) - 01-02-’07 15:13
Jokie

er zijn te weinig mensen die het belang van goede schoenen (en met name voor kinderen) in de gaten hebben…

Jokie, (E-mail ) (URL) - 02-02-’07 13:02
therese

Ik koop soms wel dure schoenen: a. ze gaan lang mee. b. ze zitten meteen lekker.
Iver jouw tekening: zo iets heb ik ook eens getekend. Het waren gekregen schoenen, die onze jongens, hoewel ze prima pasten, absoluut niet aan wilden.

therese, (E-mail ) (URL) - 02-02-’07 15:30
Barbara

Ik val denk ik ver onder het gemiddelde… Maar eigenlijk zou je wel goede en dus dure schoenen moeten kopen… Hoewel koopjes ook best okee kunnen zijn. Zo zijn mijn wandelschoenen echt fijn, maar wel van de Lidl. Vast niet correct enzo, maar goedkoop! :-)

Barbara, (URL) - 02-02-’07 15:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.