HET ABC


Het mooie van boosheid is dat het ook wel weer verdwijnt. En daar ben ik niet rouwig om, dit in tegenstelling tot wanneer een andere emotie zoals vreugde wegebt. Nee, ik ga echt niet vertellen waarom ik zo boos was, ik ga over tot de orde van de dag.

Al een paar weken ligt er naast mijn SUDOKA puzzelboekje een nieuw denksport puzzelboekje. Het ABC van het nieuwe dictee, met als ondertitel puzzelen met de nieuwe spelling. Onder de D van Denksport staat: het nieuwe dictee 1. Prijs € 3,95.

Ik dacht dat ik het leuk vond om op een speelse manier thuis te raken in alle veranderingen, maar het boekje blijft na twee "puzzels" gemaakt te hebben liggen waar het ligt. Ik kijk er niet naar om. Iedere dag denk ik: o ja het is zo weer december als ik  met het nationaal dictee mee zou willen doen, dan moet ik er wel voor oefenen. Het puzzelbooekje is leuk bedacht, maar kennelijk voor mij niet aantrekkelijk. Ik kan er nog niet verslaafd aan raken.

Ik ben bang dat het meedoen met de voorrondes van het nationaal dictee weer niets wordt.

hanscke Dinsdag 13 Februari 2007 - 7:04 pm | | Standaard

twaalf reacties

Ster

Mmm, lijkt mij een wel een leuk puzzelboekje. Ik ga vandaag eens speuren in de winkel. Bedankt voor de tip.

Ster, (URL) - 14-02-’07 09:49
wies

eigenlijk gaat er niets boven sudoka. :)

wies, - 14-02-’07 13:37
Renesmurf

Van puzzels word ik boos, daarom begin er niet meer aan. ;-)

Renesmurf, (URL) - 14-02-’07 16:48
smek

Ik ga liever voor een sudoku denk ik!
Beebie blijft 2 dagen in de week bij oma en gaat 1 dag in de week naar het kinderdagverblijf. Na 22 jaar full time werken zie ik het gewoonweg niet zitten om 7 dagen in de week thuis te zijn en daarom vind ik de verdeling 3 om 4 helemaal okee :-)

smek, (E-mail ) (URL) - 14-02-’07 18:05
maame

Ik ben kleine zelfstandige…Ik doe het zelf ;)

maame, (URL) - 14-02-’07 19:46
Madammeke

Bovenstaande is natuurlijk van madammeke…

Madammeke, - 14-02-’07 19:46
Pinto

Heb hier in iedergeval geen spelfout ontdekt. OT:Ja ik heb blijkbaar iets met tranen. Ook weer zo’n emotie, alleen dit soort emoties maken zo’n indruk. Haaahahaha, ik hou trouwens ook van lachen hoor, alleen schrijf ik makkelijker over tranen. Volgende keer een verhaal met een lach dan maar?

Pinto, (URL) - 14-02-’07 21:18
Galadriel

oooh nee, daar heb ik echt geen geduld voor!

Galadriel, (URL) - 14-02-’07 21:29
Merlijn

Tja, boosheid is negatieve energie, zet het om in puzzelplezier …

Merlijn, (URL) - 14-02-’07 21:38
Vrouwke

Alle puzzels in een boekje vind ik leuk, maar de sudoku en de hitori spannen de kroon. Al kom ik echt niet altijd tot een oplossing.
Ook de logiquiz vind ik prettig, maar dat is meer iets voor in de vakantie, als ik tijd genoeg heb om er langere tijd mee bezig te zijn.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 15-02-’07 08:23
V@nM@n

Ik hanteer al jaren mijn eigen grijze spelling. En als iedereen die kan lezen vind ik het best… Ik vind buro veel leuker, en kado ook.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 15-02-’07 11:44
noordmiep

Ik heb moeite met Nederlands, dat had je vast al gezien. En het woord dictee doet mij rillen en zie ik weer op mijn papier een dikke rode een staan. Dat boekje zou mij dus ook niet bekoren. En ach het nationaal dictee…zullen ze me vast ook weer een dikke rode 1 geven?

noordmiep, (URL) - 15-02-’07 22:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.