KABELTJES


Het heeft heel lang geduurd maar eindelijk heb ik al het materieel weer op orde en operationeel. Vorig jaar liet mijn telefoon met camera het in Frankrijk tijdens de vakantie afweten. Misschien is de enorme plensbui die wij halverwege een berg op ons kop kregen daar wel debet aan, maar helemaal duidelijk is dat niet geworden. Ik heb een nieuwe Nokia gekocht, maar zonder camera. Dat beviel dus niet, ondanks dat ik in het bezit ben van een goede digitale camera miste ik de camera in de telefoon toch. Die heb ik altijd bij me.

In de kerstvakantie ben ik op zoek gegaan naar een betaalbare telefoon mét. P. zocht met me mee en op een mooie dag kwam hij thuis met een nieuwe telefoon mét voor mij. Ik was helemaal blij, maar dat duurde niet zo lang. De kabel waarmee ik de foto's op de computer kon zetten bleek niet meer zo goed te werken. Het was geen officiële Nokiakabel, P. had dat verbindingssnoertje een jaar eerder op de HCC dagen voor tien Euro opgediept. Heel misschien is dat kabeltje ook wel de oorzaak geworden van de defecte telefoon?

Blue tooth is geen optie bij deze telefoon, maar beelden overzetten via infrarood behoort wel tot de mogelijkheden, dus P. ging hiermee aan de gang. Echt, hij is er heus in geslaagd en hij wilde het mij ook wel leren, maar toen kwam het punt dat ik eigenwijs werd en het niet wilde leren. Het is namelijk vrij ingewikkeld, hier en daar een beetje provisorisch en tergend langzaam. Niets voor mij. Ik nam het besluit om bij de Mediamarkt op zoek te gaan naar een kabeltje. Die heb ik gevonden en de prijs viel mij erg mee.

Ik dacht dat toen het leed geleden was en ik mij zelf kon redden, maar dat was nog niet helemaal het geval. Omdat er al het één en ander van Nokia gïnstalleerd was, kon ik het zelf niet in werking krijgen. Met enige hulp van P. is het dan nu eindelijk gelukt. Deze week was ik een dag bij Rixte, ik was mijn camera vergeten en zie hier het resultaat van mijn telefoon. En zeg nu zelf, is het geen plaatje? Dat had u toch niet willen missen?

hanscke Zaterdag 03 Maart 2007 - 2:28 pm | | Standaard

tien reacties

Renesmurf

Ik vind het wonderschoon.
Afbeeldingen op internet zijn dat op de een of andere manier altijd.
Je had ook mooi licht en zo.

Renesmurf, (URL) - 03-03-’07 15:41
Helen

Zeker geen slechte kwaliteit. Ik bezit nog een ‘ouderwetse’ gsm zonder camera.

Helen, (URL) - 03-03-’07 17:59
Marieke

Wat een schatje is Rixte…‘Lucifer’ is erg goed, tenminste tot over als ik nu ben. Morgen lees ik weer verder, voor en na het optreden Jan Akkerman. Goed weekend voor jou/jullie.

Marieke, (URL) - 03-03-’07 19:40
Marieke

Bloos…over moet zover zijn…

Marieke, - 03-03-’07 19:41
V@nM@n

Ik heb altijd een minicamera (IXUS) bij me. Ik heb de telefoon alleen om te bellen.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 03-03-’07 21:20
nanos

Heel handig, een telefoon met camera. Dit is een echte bewaarfoto!
(Toch ook maar eens achter een gsm met camera aan.)

nanos, (URL) - 03-03-’07 21:52
Galadriel

bijzondere heldere foto hoor!

Galadriel, (URL) - 04-03-’07 13:16
Barbara

Ja, mooie foto!
Mooie naam ook, Rixte!

Barbara, (E-mail ) (URL) - 05-03-’07 09:43
Jokie

Een telefoon met camera is idd heel erg handig! met name met kinderen, kan je dan ook iets minder opvallend een foto maken.

Jokie, (E-mail ) (URL) - 05-03-’07 13:23
therese

Natuurlijk een heel mooi kleinkind, Hanscke! Het was ook meer als een uitdaging bedoeld.

therese, (E-mail ) (URL) - 06-03-’07 20:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.