VROUWELIJK SCHOONHet heeft me heel wat moeite gekost, maar ik heb haar "gevangen". Omdat het vandaag Internationale Vrouwendag is had ik vandaag het plan opgevat om deze reclame in een blogje te verwerken, maar toen ik er mee bezig wilde gaan kon ik het filmpje en de foto's niet meer vinden. Ik heb heel wat afgegoogled, want een paar dagen geleden waren ze er wel. Ik was toen al even op zoek geweest om te zien of ik wel aan een paar foto's kon komen. Het lukte vandaag niet meer. Het onderwerp, de foto's en het filmpje van You Tube waren van het scherm gehaald. Bij MOKKA (link) stuitte ik op het volgende bericht:

"Wat een opmerkelijk nieuws vandaag. Waar ik normaal louter positieve berichten over de succesvolle Pro-age campagne van Dove kan schrijven, was er vandaag een wel heel negatief bericht. In het land waar de modellen van Victoria's Secret half naakt over het scherm dansen, blijkt preutsheid af en toe toch nog de kop op te steken. De Amerikaanse TV heeft de commercials van Dove massaal in de ban gedaan. Deze reclames tonen 50 plus vrouwen in al hun schoonheid. Naakt, maar niet vulgair of pornografisch. Allerminst zelfs. Het zijn hele nette reclames die de schoonheid van de echte vrouw laten zien.
Wat de reden voor deze boycot is? Geen idee..."

Zelf was ik heel erg verrast toen ik een paar weken geleden voor het eerst de foto's in het tijdschrift, ja wel daar is-ie weer de Margriet, zag. Heel even, een fractie van een seconde moest ik er aan wennen, maar al heel snel had ik er een mening over. Ik vond ze mooi. Eindelijk eens foto's van vrouwen van mijn leeftijd die laten zien dat oudere lichamen ook mooi kunnen zijn. Ik vind het heel kunstig om te zien hoe discreet die foto's genomen zijn. Eindelijk niet alleen aandacht voor die hele gladde lichamen van amper achttien jarigen.
Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik zelf wel niet in aanmerking zal komen voor zo'n foto, maar dat was ook niet het geval toen ik heel jong was. En hoe zit het dan met de vrouw als lustobject hoor ik al een paar kritische mensen denken. Een mooi lichaam is prachtig en zolang een vrouw zelf baas kan zijn over haar eigen lichaam heb ik niets tegen deze vorm van naakt poseren. Van mij mag deze reclame gewoon blijven.
hanscke Donderdag 08 Maart 2007 - 9:58 pm | | Actueel

achttien reacties

Renesmurf

op zich hou ik niet van reclame.
Maar als ik mag kiezen dan kies ik liever wat oudere dames, in bushokjes op zo.
Ik hoef niet opgewonden te raken.

Renesmurf, (URL) - 08-03-’07 22:55
nanos

Ik heb er niets van gezien. Dit is de eerste. Ik vind dit een mooie foto van een mooie vrouw, niets op tegen.

nanos, (URL) - 09-03-’07 01:07
Brillie

Voor de vrouwen dan wat mannen vlees. Op mijn blog dan. Daar maak ik even reclame voor.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 09-03-’07 02:15
wies

het is zeker een hele mooie reeks fotoos. van echte vrouwen. :)
die reaktie van renesmurf vind ik komisch. hij wil ze nog ouder??

wies, (URL) - 09-03-’07 10:34
Jokie

wat stom dat die reclame campagne dan weer ergens verboden is. Ik vind het erg goed neergezet. Vrouwen zoals ze zijn, met een rimpeltje hier, grijs haartje daar…dat heeft meer schoonheid dan alle gladgeplamuurde modellen…

Jokie, (E-mail ) (URL) - 09-03-’07 11:32
noordmiep

ik vind het ook een mooi reclame.
ik heb je gemailt.
knufff

noordmiep, (E-mail ) (URL) - 09-03-’07 16:41
Jeanne

Ik vind de foto’s prachtig. Zie mijn logje over schoonheid.

Jeanne, (URL) - 09-03-’07 16:54
Helen

Onze blogjes sluiten inderdaag wel erg op elkaar aan!

Helen, (URL) - 09-03-’07 17:48
therese

Zeker, ik vind haar ook mooi en heel natuurlijk. Je wordt helemaal gek van die reclames, waarin wij dit moeten vergroten/verkleinen, dat moeten laten weghalen of oprekken enz.

therese, (E-mail ) (URL) - 09-03-’07 20:06
Ster

Ik vind deze foto’s een opluchting. Ik kan niet op tegen deze dames, maar voel niet de moordende moraal van jong, strak en slank

Ster, (URL) - 09-03-’07 21:01
V@nM@n

Daar is helemaal niets mis mee…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 09-03-’07 21:29
Galadriel

mooie bijdrage hanscke en inderdaad dit zijn foto’s van echte dus mooie vrouwen (met resepect ook voor vrouwen)

Galadriel, (URL) - 09-03-’07 21:48
Goentah

Ook de andere Dove reclames zijn goed voor het zelfvertrouwen en zelfbeeld van de jonge meiden van nu. Blubberbuikjes en zwembandjes mogen! Je wordt maar depri van al die strakke, gephotoshopte ribbenkasten…

Goentah, (E-mail ) (URL) - 10-03-’07 10:55
Merlijn

Tuurlijk! Er gebeuren wel ergere dingen in reclamefilmpjes …

Merlijn, (URL) - 10-03-’07 22:08
Rozerood

Ik vind dit een prachtige foto!

Rozerood, (E-mail ) (URL) - 13-03-’07 00:25
Carola

Helemaal mooi!

Carola, (URL) - 13-03-’07 14:53
Geertje

Prachtig vind ik hem!
Van mij mogen dit soort foto’s best!

Geertje, (E-mail ) (URL) - 16-03-’07 20:07
annabee

Prachtige foto! Ik laat me nooit zo snel beïnvloeden door reclame, maar voor Dove maak ik al enige tijd een uitzondering. Super, dat ze ‘gewone’ vrouwen laten zien in plaats van botten met een (jong) velletje erover. Voor mij is het een reden om te kiezen voor Dove-producten (voorzover ik dat soort producten koop, van mij worden ze niet rijk).

annabee, (URL) - 17-03-’07 13:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.