EEN TOEKOMST


Een nog bijna leeg appartement. Zes mensen zijn al vroeg bijeen om haar te helpen. De taken worden verdeeld. Drie gaan er met haar mee en drie blijven in het appartement achter om te schilderen, rolgordijnen te bevestigen, lampen op te hangen en schoon te maken.

Na een tijdje gaat de bel. De nieuw gekochte tafel en de zes rieten stoelen worden bezorgd. Het pakket waarin de tafel zit is loodzwaar. Met gebundelde krachten lukt het om het pakket  de trap op, binnen te krijgen. Het verpakkingsmateriaal van de stoelen wordt verwijderd en de tafel wordt in elkaar gezet. Het is een mooie eigentijdse combinatie met nog geen verleden

Al snel daarna komt het vrachtwagentje met allerlei spullen waaraan wel  herinneringen kleven. De dozen worden in een hoek van de achterkamer gezet, de kleding van haar en het kleintje wordt in de kast gehangen, het keukengerei krijgt een plaats in de diverse keukenkastjes en het stoeltje en het speelgoed wordt in een andere hoek neergezet. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij om temidden van deze chaos toch iets van een thuis voor haar te creëren.

We drinken met zijn zessen koffie aan de nieuwe tafel. Het wachten is op haar komst. Ik begroet haar met een welkom thuis, al weet ik dat het thuisgevoel nog zal moeten groeien. Ik, maar ook de anderen, hopen dat dat in de loop van de tijd zal komen. Wij allemaal weten het bijna zeker. Zij en haar kleintje zullen heus in staat zijn om hun draai weer te vinden.

 

hanscke Zondag 18 Maart 2007 - 3:19 pm | | Familie

tien reacties

Galadriel

wat een warm welkom. Gaat het om je dochter?

Galadriel, (URL) - 18-03-’07 20:25
Geertje

Wilde net hetzelfde vragen! :-)
Lief haar zo te helpen, en nog wel met man/vrouw!
Wennen komt inderdaad vanzelf.
OT: inderdaad die panfluit klonk geweldig!
Helaas was hij weg toen we de zaak uitkwamen, en we waren ent op tijd om de lezing te zien.
De CPC was zaterdag; niet alle trams en bussen werden omgeleid, maar wel diegene die via het centrum gingen.
Fijne avond nog!

Geertje, (E-mail ) (URL) - 18-03-’07 21:14
V@nM@n

Zehheft in ieder geval een goede start hierdoor…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 18-03-’07 21:43
nanos

Ik denk dat het om je dochter gaat, en je hebt haar vast genoeg meegegeven om een goede nieuwe start te maken, met haar dochtertje, en jullie steun.

nanos, (URL) - 18-03-’07 21:48
Vrouwke

De warmte en genegenheid komen door het scherm heen.
Ook de zorgen.
Maar… het vertrouwen wat je uitspreekt, wil ik graag met je delen.
Dat het maar snel een écht thuis mag worden voor beiden.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 18-03-’07 22:30
Renesmurf

Het klussen en inrichten en aankleden zorgt wel voor een thuisgevoel, dat komt wel goed!

Renesmurf, (URL) - 18-03-’07 23:54
Ster

Ook voor jouw dochter komt de lente weer. Ik wens haar heel veel geluk in haar nieuwe eigen huis en met de start van de rest van haar leven.

Ster, (URL) - 19-03-’07 20:06
therese

Sorry Hanscke, ik kon het eerst niet zo goed volgen (ben nog een beetje nieuw hier) Alle goeds gewenst!!

therese, (E-mail ) (URL) - 20-03-’07 18:44
Goentah

Ik lees een hoop tussen de regels door. Zal er daarom niet direct naar vragen. Met zoveel lieve mensen om haar heen gaat ze het vast redden!

Goentah, (E-mail ) (URL) - 21-03-’07 10:46
Marieke

Ik lees zojuist pas dit berichtje. Weet natuurlijk niet of het over je dochter of je schoondochter gaat, hoeft ook niet. Wat ik je wil meegeven is: Hoe triest de omstandigheden ongetwijfeld zijn, het komt wel goed…Hoe moeilijk het nu ook lijkt en is. Mijn zonen zijn fijne mensen geworden en we hebben het met ons drietjes gedaan.

Marieke, (URL) - 25-03-’07 13:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.