HANGOUDERE(N)


Heel opvallend, sinds ik blogjes schrijf, merk ik dat sommige onderwerpen na een half jaar gewoon weer als nieuws gebracht worden. Laatst was dat het geval met de red hat society en vandaag gebeurt het met het onderwerp HANGOUDEREN. Het kostte mij enige moeite om de weblog terug te vinden, maar op 27 april jl schreef ik op mijn oude weblog hierover:

Met een artikel over hangouderen in een van de Pekela"s denken de heren, of dames journalisten origineel te zijn. Gisteren las ik het in De Telegraaf en vandaag  had ons regionale dagblad dit overgenomen. Een opgeklopt artikel waarin gewag wordt gemaakt van het feit dat er een samenscholingsverbod voor bejaarden zal worden ingesteld. Een winkelcentrum in het Groningse Oude Pekela wordt verantwoordelijk voor dit verhaal  gesteld. Winkeliers zouden zich vooral storen aan het feit dat rondhangende ouderen het zicht op hun etalages ontnemen. Gelooft u het?

Wie de volledige column met commentaren wil lezen klikt hier. 

Het was wel erg grappig om even bij google te shoppen om de juiste datum te traceren.  Hangouderen, de meervoudsaanduidingen kent 669 verwijzingen en de aanduiding enkelvoud wordt 61 keer vermeld. Ook kom je dan de namen van verscheidene, inmiddels voor mij bekende webloggers tegen die hier toen een artikeltje over geschreven hebben. 

hanscke Woensdag 09 November 2005 - 7:38 pm | | Standaard

zes reacties

Rose

Grappig… wie schrijft, blijft (bij)… :D

Rose, (URL) - 09-11-’05 19:44
Penguin

Vanaf welke leeftijd ben je eigenlijk hanguodere?

Penguin, (URL) - 09-11-’05 23:46
Ster

Wanneer is iemand officieel hangoudere?

Ster, (URL) - 10-11-’05 06:44
brabo

Och, ik heb wel een beetje met ze te doen hoor…Zijn ze afgwerkt en moeten ze dus achter de geraniums…OT Ik was gewoon te druk voor 2 blogs, ééntje was al bijna teveel, vandaar! Maar blijf wel hoor!XX

brabo, - 10-11-’05 12:40
Rose

@Pen: vanaf je veertigste levensjaar…. Pft Wat flauw. En wat een inkopper. Bah.

Rose, (URL) - 10-11-’05 13:52
hanscke

Niet zo generaliseren! Jullie doe net of iedereen hangoudere wordt. Niet elke jongere is toch een hangjongere. En is iemand die 27 is en zich duidelijk nog bij de groep hangjongeren manifesteert nog wel een jongere? Ik wil maar zeggen, leeftijd is niet absoluut en als Pen bepaald gedrag gaat vertonen kan hij best tot de groep hangouderen gaan behoren:-D

hanscke, - 10-11-’05 20:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.