ZESTIGERJAREN KUNST


Bij het binnen rijden van Den Haag zag ik de billboards van het Gemeentemuseum Den Haag aandacht vragend voor de tentoonstelling van The Sixties. Ik herinnerde mij opeens in de afgelopen tijd het één en ander op een weblog van iemand gezien te hebben en dat mij dat wel interessant leek.  Daarom had ik dit museumbezoek op mijn verlanglijstje gezet en elke keer als we van dochterlief naar het hotel liepen of vice versa kwam ik er langs. Toen ik voorstelde om daar op zondagmorgen een kijkje te gaan nemen was iedereen enthousiast. En het was leuk. Het gebouw op zich is al mooi om er in te lopen. Om niet ons doel voorbij te schieten door van alles te zien en daardoor al moe te zijn voor we bij The Sixties waren, begonnen we daar. Het was een erg leuke verzameling van spraakmakende voorwerpen uit die tijd, om een paar dingen te noemen, de Puch, de papieren jurk. Maar ook de schilderijen uit die tijd en andere kunstvoorwerpen vond ik erg leuk. Het plankje met de witgeverfde spijkers van ongelijke hoogte riep bij P. een stukje herkenning op. Bij het zien van het schilderij, opgeplakte kurken van ongelijke hoogte schoot ik erg in de lach. Mijn toenmalige partner had een hele grote verzameling draaidoppen van Raakflessen ergens op de kop getikt. Hier had hij "iets van kunst" op een buitenmuur willen maken. Dat is er niet meer van gekomen. Een voegere vriendin had destijds een kunstwerk van blikken, verwerkt in het platte vlak, vervaardigd. Het onderstaande kunstwerk getuigt echt van de sferen van die tijd. Het sprak mij toen allemaal niet zo aan en nu denk ik, och het had toch wel wat.

hanscke Dinsdag 10 April 2007 - 10:37 pm | | Standaard

zeven reacties

wies

leuk he? daar wil ik nog heen, moet ik wel opschieten geloof ik.

wies, (URL) - 11-04-’07 08:43
V@nM@n

Er schoot een steek van herkenning door me heen bij het lezen van dit stukje. Van alles hebben we destijds in elkaar geklunst. En meubilair van sinaasappelkistjes kon toen ook…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 11-04-’07 09:19
therese

Wat die kunst betrof, had ik daar steeds gemende gevoelens over en eigenlijk nog steeds.

Een meubilair van sinasappelkistjes hadden wij ook: boekenkasten, keuken. Je haalde een kistje voor een kwartje en hup plaats voor nieuwe boeken.
Groetjes T.

therese, (E-mail ) (URL) - 11-04-’07 10:39
Renesmurf

Ik vind dat altijd wel wat hebben, als het maar creatief is.

Renesmurf, (URL) - 11-04-’07 20:36
noordmiep

wat waren we crea toen…leuk.. ik zie het aan me ouders ze hebben mij gemaakt in de sixties hihihi

noordmiep, (E-mail ) (URL) - 12-04-’07 12:05
Ster

Visnetten, dat schiet mij te binnen bij het lezen hiervan. Leuk om zo terug in de tijd te gaan.

Ster, (URL) - 12-04-’07 20:23
Petra

En macramee, of was dat van later?

Petra, (URL) - 13-04-’07 09:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.