EEN PAAR APART


De poes lag vandaag een hele lange tijd in de zon te genieten. Ik vond dat het tijd werd haar ook eens te presenteren. Zij leeft zo haar eigen leventje in ons bestaan en voelt zich daar wel gelukkig bij. Ze is altijd blij als wij gewoon thuis zijn en zij in en uit kan lopen. Het is niet een knuffelpoes of een schootpoes, maar ze laat toch altijd merken dat ze wel op ons gesteld is. Als we 's avonds zijn weggeweest, zit ze ons altijd op de oprit op te wachten. Ook heeft ze een heel nauwkeurig ingesteld inwendig klokje. Rond half zes 's avonds wordt ze onrustig. Ze zwerft dan rond mijn benen en vindt dat ik met het eten koken bezig moet gaan, want na het eten en de afwas krijgt zij eten! Hier en daar heeft ze wat hondengedrag en of ze dat van haar grote broer heeft afgekeken weet ik niet. Die twee zijn niet zo heel erg op elkaar gesteld. Ze gedogen elkaar. Ik had mij dit iets anders voorgesteld toen ik hen twaalf jaar geleden de namen Sjors en Sjimmie heb gegeven. Onze vorige hond en kat sliepen wel heel close bij elkaar in de mand; zover is het met dit stel nooit gekomen. Sjors had vanmiddag absoluut geen zin om te poseren en dat liet hij merken ook. Het is en blijft een paar apart, maar het stel hoort wel echt in en bij mijn leven thuis.

hanscke Zondag 15 April 2007 - 11:00 pm | | Familie

tien reacties

Renesmurf

Dieren zijn net mensen, elk karakter is anders.
Het moet maar net klikken, anders is het slikken.

Renesmurf, (URL) - 15-04-’07 23:30
Helen

Hond en kat zijn hier dikke maatjes, zie je de één, dan is de ander er altijd bij. Als ik ‘s morgens aan de koffie zit, dan hebben we een vast ritueel, de beide heren willen dan ook tegelijk geknuffeld worden. ;-)

Helen, (URL) - 16-04-’07 11:04
V@nM@n

Genieten is dat toch…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 16-04-’07 19:04
Carola

Gezellig he, dieren in huis!

Carola, - 16-04-’07 19:36
galadriel

ze leven hun eigen leventje en toch horen ze erbij…da’s eigenlijk heel bijzonder

galadriel, (URL) - 16-04-’07 21:25
noordmiep

het is maar goed dat ze elkaar wel gedogen dan…grin stel je voor dat ze dat niet deden dan had je al 12 jaar oorlog…en nu ze wat ouder worden…ach ze hebben elkaar en weten wat ze aan elkaar hebben…

noordmiep, (E-mail ) (URL) - 17-04-’07 14:59
trieny

ze kleuren wel mooi bij elkaar.
ot: de film viel dus tegen? Ik had dat ook met de avondboor, die heb ik gekocht maar nog niet helemaal afgekeken, te traag, een boek is dan toch prettiger.

trieny, (URL) - 17-04-’07 16:20
trieny

avondboot natuurlijk!

trieny, (URL) - 17-04-’07 16:20
Ster

Dat vind ik zo leuk aan katten: ze gaan helemala hun eigen gang, maar laten af en toe wel merken dat ze je toch wel waarderen.

Ster, (URL) - 17-04-’07 19:25
therese

Nou, toch wel heel gezellig, die twee!

therese, (E-mail ) (URL) - 17-04-’07 20:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.