KONINGINNEDAG


Ik ben vandaag op verschillende logjes tegen gekomen dat men niet van koninginnedag houdt. Ik wel. 's Morgens wordt zo gauw wij opstaan de vlag gehesen, we zorgen dat we rond tien uur klaar zijn zodat we de koninklijke show op de tv kunnen zien. Bij de kofiie hebben we Hematompoucen, rond vijf uur drinken we een paar oranjebittertjes en we eten op koninginnedag altijd worteltjes! Al die randgebeurtenissen kleuren mijn koninginnedag. Daar kan geen vrijmarkt tegen op, hoewel, dit jaar ben ik voor het eerst naar een soort "vrijmarkt" geweest. Braderie werd het in ons naburig stadje genoemd. Maar het is niets voor mij. Niet om er zelf overbodige spullen te verkopen en ook niet om op koopjesjacht te gaan. Ergens vind ik het "iets van niet helemaal eerlijk zijn" hebben. Ik zal dat duidelijk maken met een voorbeeld.

Afgelopen weekend zijn we heel druk geweest met onze tuin. Hij is behoorlijk aan de maat en als ik dan hulpmateriaal zie wat onze noeste arbeid zou kunnen verlichten dan haal ik P. over om dat aan te schaffen. Een grasmaaier is echt heel handig, maar de weedsweeper die we vorig jaar aangeschaft hebben valt behoorlijk tegen en ook de bladzuiger doet niet echt wat ons beloofd was. Dit jaar hebben we een hogedrukreiniger aangeschaft om de terrassen weer netjes te krijgen. P. zag er weinig heil in en begon zaterdag wat mopperig aan de klus met het dreigement dat de koninginnedag dit jaar maar besteed moest worden om alle overbodige tuinapparaten op de vrijmarkt te slijten. Tot zijn grote verbazing deed de hogedrukreiniger wel datgene wat  beloofd was. Het  leek of het terras na de behandeling opnieuw was aangelgd. Nee, niks niet slijten op de vrijmarkt met als toegift een bladzuiger. En daar zit voor mij de adder. Het ligt mij niet zo om spullen aan de man te brengen omdat het niet aan de verwachtingen voldoet en eigenlijk een miskoop is. Dan kopen er opnieuw mensen apparaten die niet aan de verwachtingen voldoen en ik weet dat....

Met of zonder handige apparaten, de tuin is op dit moment een plaatje en ik geniet er van. Diep in mijn hart vind ik het een heel, heel klein beetje jammer dat we een kleine week weggaan. Daarom plaats ik nog maar een paar foto's. Dan kan ik bij thuiskomst nog een keer zien hoe mooi het was.

hanscke Maandag 30 April 2007 - 10:00 pm | | Standaard

negen reacties

Nanos

Ik heb de tv aan gehad, niet echt zitten kijken maar toch aardig wat gezien en heb daarna zelfs nog tijdens een wandeling met mijn buurvrouw een staartje van de vrijmarkt hier in het dorp gezien. De muziek ervan, zo’n beetje allemaal smartlappen hoorden we hier in de achtertuin ook wel en het was toch nog aardig uit de buurt. Verder zat iknog aan de Oranjebitter. Dat vind ik al aardig stevig vieren. :-)
Voor de Hematompoucen had ik naar de stad gemoeten. Het moet niet te gek worden.

Nanos, (URL) - 30-04-’07 22:32
Vrouwke

Koninginnedag vind ik een heerlijk feest. Eerst lekker voor de televisie en daarna naar buiten. Bij ons in het dorp is niet veel te doen, maar een naburig dorp is juist heel actief en daar zijn we dan ook terecht gekomen.
Na de nodige kraampjes en mensen bekeken te hebben zijn we doorgegaan naar de IJssel en daar hebben we nog een wandeling gemaakt.
Het was een bijzonder aangename dag.

Over je idee van de vrijmarkt, ben ik het niet eens. Met een beetje nuchter nadenken weet iedereen dat die spullen daar niet liggen omdat men er zo blij mee was. Of iemand ze dan wil kopen, is diens eigen verantwoordelijkheid. Immers, het hoeft niet…

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 01-05-’07 09:45
V@nM@n

Het is inderdaad een plaatje, maar dat wist je al. Ik zou die week maar lekker thuisblijven om ervan te genieten.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 01-05-’07 15:59
Geertje

Koninginnedag vind ik echt een feest.De avond/nacht ervoor de nach, en ja, ook wij staan op de vrijmarkt.
De kinderen proberen dan wat extra zakcentjes te verdienen met hun oude speelgoed en boeken, waar ze uitgegroeid zijn.
(En kopen uiteraard nieuw spul ;-) )
De hele sfeer, het feestgevoel is gewoon leuk. En als het dan ook nog zulk mooi weer is als dit jaar, is het helemaal compleet!
Hoop dat je geweldige dagen hebt gehad met je uitje :-)

Geertje, (E-mail ) (URL) - 01-05-’07 19:22
therese

Nee, dat zou ik ook niet doen, miskopen aan anderen verkopen.
Gelukkig had je nu meer geluk. Wat een prachtige, werkelijk fantastische tuin.

therese, (E-mail ) (URL) - 01-05-’07 21:29
Renesmurf

Er zijn ook mensen met prachtige tuinen, dat wordt betaalt en onderhouden door anderen.
En die mogen er niet in!

Rare wereld.

Renesmurf, (URL) - 01-05-’07 22:34
Carola

Als iemand het in zijn hoofd heeft dat hij graag een bladblazer wil en er op een goedkope manier aan kan komen op een tweedehands markt, als hij er dan zo achter kan komen dat het eigenlijk helemaal niet zo handig is, dan is dat toch beter dan een duur apparaat in de winkel aangeschaft te hebben? En misschien werkt het voor een ander wel. Een bladblazer werkt bv veel beter op een betegeld terras dan op een grasveldje..
Wij aten vroeger ook altijd oranjetompoucen, feestelijk en héérlijk bovendien…(Hier hebben ze geen tompoucen zucht..)

Carola, - 02-05-’07 10:55
Ster

Iets wat voor jou een miskoop was, kan voor een ander een lot uit de loterij zijn.

Ster, (URL) - 02-05-’07 12:59
noordmiep

heerlijk…onze tuin is nog lang niet klaar maar ooit…. en wij gebruiken een hark+kind= blad opruimer gnegne

noordmiep, (E-mail ) (URL) - 06-05-’07 18:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.