NIUE


Elke dag valt er wel iets nieuws te leren, zelfs van een songfestival. Nu er zoveel "nieuwe" landen meedoen, weet ik niet klakkeloos meer welke afkorting voor welk land staat. Dat herinnerde mij opeens aan een land wat bij mij in de statistieken van checkstat genoemd wordt. Op 13 april schreef ik al dat ik een beetje een statistiekenfreak ben, want naast dat ik regelmatig even kijk op welk zoekwoord men bij mij binnengekomen is, check ik ook even het land van herkomst. In dat rijtje wordt Niue ook genoemd. Ik had geen idee welk land dat  zou zijn en ik heb het heel lang gelaten. Tot gisteren. Via google en wikipedia kwam ik er achter dat het  in één adem met Tonga gnenoemd wordt en dat het bij Nieuw Zeeland hoort.Het eilandje is 264 vierkante kilometer, bestaat uit 0% water en heeft 1788 inwoners. Niue heeft op het internet een eigen top level domain, .nu. Deze is, vooral in het Nederlandse taalgebied, populair om gebruikt te worden voor homepages. Wie meer over dit eilandje wil weten klikt hier http://www.niueisland.com/ Ben ik nog nieuwsgierig wie van u wel weet had van het bestaan van dit eiland en wist dat nu de afkorting van Niue is.

hanscke Zaterdag 12 Mei 2007 - 7:51 pm | | Standaard

zes reacties

Merlijn

Sorry, ik wist het ….

Merlijn, (URL) - 12-05-’07 22:15
Renesmurf

Weer wat geleerd, hoewel ik vrees dat ik het toch niet onthoud.

Ik hou sowieso niet van afkortingen.

Renesmurf, (URL) - 12-05-’07 23:57
Ster

Ik wist het dus niet. Weer wat bijgeleerd ;-)

Ster, (URL) - 13-05-’07 00:04
V@nM@n

Haha, normaal doe ik ook van die zoektochten, maar deze kon ik niet…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 13-05-’07 09:16
trieny

nee dat wist ik echt niet!

trieny, (URL) - 13-05-’07 17:50
Xiwel

Dat van die afkortingen weet ik wel zo’n beetje, ik verzamel die ellende niet voor niets. Naast .nu draait ook .tk (Tokelau), .tv (Tuvalu), .fm (Federale staat Micronesia) en .ws (Westelijk Samoa op servers in Amsterdam en/of New York. Mensen vinden die afkortingen leuk en het handjevol bewoners krijgt er een paar centen voor.

Guernsey (.gg) en bijvoorbeeld het Eiland Man (.im) hebben ook een eigen ISO landencode (ze zijn dan ook bijna net zo onafhankelijk als Canada). Die kom je vast minder vaak tegen in de stats. Een echte topper is het als je bezoekers krijgt uit .sj of .sp.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 19-05-’07 11:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.