DE FAMILIE MEELKOOS.


Jaha, ik had al veel eerder moeten melden dat het leegstaande huisje achter in onze tuin dit jaar wel bewoond was geraakt. Jaha, ik had al veel eerder enthousiast moeten zijn over onze tijdelijke achterburen. Jaha, ik had al lang over het verdriet van vorig jaar, toen ze verstek lieten gaan, heen moeten zijn. Jaha, ik moet veel meer bij de dag leven, ik had veel eerder melding moeten maken over de amoureuze betrekkingen, de woningbezichtiging, de drukte, de stilte en de daar opnieuw uit voortvloeiende drukte van het af en aanvliegen. Kortom, er viel al heel veel te vertellen over onze nieuwe achterburen. Maar nu is het echt duidelijk, ze zijn de zorg voor een nieuw jong gezin aangegaan en druk dat ze zijn. Als wij 's morgens vroeg aan het ontbijt zitten vliegen de ouders in dat korte tijdsbestek zeker twintig keer af en aan. Het is niet te tellen hoe vaak dit ritueel op één dag plaats vindt.  Het is bijna niet op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar vandaag had ik tijd. Ik had mij op ons terras gesettled en ik ben er in geslaagd om iemand van de familie tijdens zijn drukke bezigheden op de gevoelige plaat vast te leggen. Eerlijk is eerlijk, ik ben daar erg trots op. Het kostte even moeite, ik heb een heel tijdje met de camera in de aanslag gezeten, maar het is een mooi resultaat. We volgen de ontwikkelingen verder op de voet (met de camera).

hanscke Zondag 13 Mei 2007 - 9:10 pm | | Familie

zeven reacties

Renesmurf

Die werken van zonsopgang tot zonsondergang, zonder horloge gaan ze almaar door en door.

Renesmurf, (URL) - 13-05-’07 22:44
Michiel

Heel leuk Hanscke. Heb je al durven kijken hoe veel het er zijn? Hier is het helaas niet gelukt. Dit jaar werd de geboden gelegenheid niet gebruikt. Ik had het oude gammele krot van daarvoor vervangen door een splinternieuw met veel toewijding zelf gebouwd onderkomen. Maar helaas, dat was blijkbaar niet naar de zin. … :-(

Michiel, (URL) - 13-05-’07 23:36
Loes

Ooooh, dat is zo leuk! Ik had vorig jaar ook jonge koolmeesjes. Dit jaar niet omdat een merel vlakbij het vogelhuisje een nest heeft gemaakt en de koolmeesjes geen nestje gunde. Het eerste merelnest is door de buurkatten verstoord en moeder merel kwam niet meer terug. Ik heb het nest toen weggehaald om een 2e leg te voorkomen vanwege de katten. Maar binnen de kortste keren was er een tweede nestje gebouwd en gevuld met eitjes, maar helaas… sinds gistermorgen zijn de eitjes uit het nestje verdwenen. Ik verdenk nu de scholeksters. Jammer van alle moeite!

Loes, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 20:58
V@nM@n

De familie koolmees is hier ook kind aan huis. Omdat we in de winter bijvoeren hebben ze een schuilplaats dicht bij mijn huis gezocht.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 14-05-’07 22:04
Galadriel

LEUK!!!!!

Galadriel, (URL) - 14-05-’07 22:32
sebbo

Hanscke, dit logje vervuld me met droefenis. Toen mijn kinderen klein waren heb ik eens zo’n hokje getimmerd met een glazen achterwand die voor ons raam hing. Dagelijs keken we rechtstreeks in het kastje, de kinderen waren er dol op. De pimpelmeesjes groeiden voorbeeldig op. Tot…….. ze uitvlogen. Het wemelde van Vlaamsche Gaaien bij het hokje. Zodra een pimpeltje uitvloog werd hij opgevreten. De kinderen stonden met stokken bij het hokje om de uitvliegende pimpelmeesjes te redden. Niets hielp, het heeft moeite gekost om de kinderen van de schok te herstellen!!!!

sebbo, (E-mail ) (URL) - 15-05-’07 10:32
Penguin

Maar goed dat je dat is gelukt. Anders zat je weer dagen te meesmuilen

Penguin, (URL) - 15-05-’07 16:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.