BEWAARHERINNERINGEN


En zo is er weer een eind aan deze tussendoor vakantie gekomen. Ik heb er van genoten en natuurlijk heb ik lang niet alles gedaan van wat ik wel had willen doen. Ik ben geen steekje verder gekomen met mijn borduurwerkjes en ik heb ook niet getekend. Niet alle boeken die ik had willen lezen heb ik gelezen, maar wel een paar. Doorgeschoten van René Appel was de moeite van het lezen wel waard. De verhaallijn in dit boek was gebaseerd op de moord van Pim Fortuyn. Sommige personages waren herkenbaar en ik herkende de sfeer rond de actiegroep. Het deed mij een klein beetje denken aan de tijd dat ik, zij het aan de zijlijn, enigszins betrokken was bij de PPR en haar ludieke acties. Ach wat was ik toen nog jong naief en onervaren....

Van het tweede boek wat ik deze week gelezen heb was ik diep onder de indruk. Tijdens onze oppasdag liepen we over "de Fred" in Den Haag en als ik daar ben dan moet ik boekhandel Paagman altijd even in en daar lagen ze: grote stapels van het nieuwe boek van Khaled Hosseini en ook nog en klein stapeltje van zijn vorige boek: De Vliegeraar. Nu had ik een paar weken bij iemand (wie?)op een blogje gelezen dat dit zo'n geweldig mooi boek was. Dit boek werd nu voor 10 euro van de hand gedaan wat mij deed besluiten om dat boek dan maar te kopen. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Vrijdag en zaterdag heb ik zodra het maar even mogelik was met mijn neus in dat boek gezeten en ik heb het bijna in één adem uitgelezen. Het is een meeslepend verhaal dat zich wel in een heel andere wereld afpeelt, maar waar je al lezend begrip voor krijgt. Een aanrader voor een ieder die het nog niet gelezen heeft.

hanscke Maandag 28 Mei 2007 - 10:43 pm | | boeken

acht reacties

Renesmurf

Rixte is toch wel het leukste van dat alles.

Plannen zijn er om uitgevoerd te worden, maar ook weer niet al te streng, wie wat bewaard heeft wat.

Renesmurf, (URL) - 28-05-’07 23:48
annabee

Een goed teken toch, dat je niet aan je borduurwerk en boeken toe gekomen bent?

annabee, (URL) - 29-05-’07 01:14
Petra

Een goed idee, ik denk dat ik het boek dan maar voor mijn vakantie bewaar!

Petra, (URL) - 29-05-’07 10:20
Ster

Je klinkt alsof je accu goed is opgeladen. Mooi zo. Wat een heerlijke meid is het toch, ik zit hier te genieten van de foto’s.

Ster, (URL) - 29-05-’07 19:18
madammeke

Fijn dat jullie zo genoten hebben. Kun je lang op teren. Wat is het toch een verschil, een jongetje of een meisje denk ik als ik naar de foto’s van Rixte kijk…Niks stoers, op en top een meisje. De manier waarop mijn twee oudste kleinzoontjes bewegen, dat gaat helemaal vanzelf, maar dat is mannelijk zo klein als ze zijn. Laten we allebei genieten van het nu.

madammeke, (URL) - 29-05-’07 20:33
V@nM@n

Heerlijke herinneringen en een heerlijk meiske toch…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 29-05-’07 23:05
trieny

Wat is het toch een heerlijke meid om te zien!
Ik denk dat ik dat boek ook maar ga kopen voor de vakantie, ik zag hem hier ook voor 10 euro liggen: een mooi meeneemprijsje.

trieny, (URL) - 30-05-’07 09:37
noordmiep

heerlijk zo’n weekje, de tijd aan je zelf daar knap ik meestal ook van op, maar die weekjes zijn best schaars. Wat een knappe kleindochter…heeft ze al verkering? hihi ach de tijd gaat snel genoeg.

noordmiep, (E-mail ) (URL) - 30-05-’07 12:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.