UPDATE KUIEREN


De kuierdag is inderdaad een hele warme dag geworden en dat kwam niet alleen door de zon die zich deze dag volop liet zien. Nee, de warmte zat deze dag echt in de sfeer. Vier duizend veelal opgewekte mensen die welgemoed op pad gingen binnen een zeer goed georganiseerd geheel. Elk kwartier mochten er vijf honderd deelnemers starten die dan ook nog weer over twee vakken verdeeld waren. Hierdoor ontstond een dermate uitgerekt deelnemersveld waardoor er heel goed op eigen tempo gewandeld kon worden. Zoals ik in het logje hiervoor berichtte, was de start van de andere twee collega's een uur eerder. Toch hebben we elkaar rond twaalf uur op het grote veld, die bedoeld was voor een rust, getroffen. We hebben samen soep en ons tussendemiddagboterhammetje gegeten. Mijn regel is dat ik tijdens een tocht nooit mijn schoenen uittrek. Ooit heeft een EHBOman tijdens de Nijmeegse Vierdaagse mij dat aangeraden en volgzaam als ik ben luister ik daar natuurlijk na. Mijn collega's niet. De schoenen gingen uit wat ik ook zei. Na een half uurtje scheidden onze wegen weer, want ons tempo lag toch echt een stapje hoger. Thuis gekomen wist ega, onder het genot van een lekker kopje koffie, ons te vertellen dat Pieter Stuyvesant, afkomstig uit de contreien van Noordwolde en waar deze wandeltocht naar vernoemd is, de stichter van New York, toen nog Nieuw Amsterdam is. Later is er ook een sigarettenmerk naar hem vernoemd, maar dit terzijde. Het was vandaag dank zij hem heel druk in Noordwolde, een dorpje in the middle of nowhere, druk en heel gezellig 

hanscke Zaterdag 02 Juni 2007 - 9:36 pm | | School perikelen

zes reacties

Renesmurf

schoenen nooit halverwege uitdoen, dat weet iedereen!
Alleen waarom niet snap ik niet zo, maar goed, je moet door.

Renesmurf, (URL) - 02-06-’07 23:20
V@nM@n

Die EHBO man heeft helemaal gelijk. Het was een leuke tocht dus…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 03-06-’07 10:16
Ster

Hebben ze het wel uit kunnen lopen ondanks dat zijhun schoenen hadden uitgetrokken?

Ster, (URL) - 03-06-’07 11:38
Galadriel

oooh nee ik fiets echt veel liever, ziet er wel gezellig uit zo die blote tenen allemaal

Galadriel, (URL) - 03-06-’07 17:53
trieny

Dat leest als een echt fijn dagje!
Wat fijn trouwens dat je nu weer in een fijn team zit. De collega’s om je heen maken toch vaak wel het verschil.

trieny, (URL) - 04-06-’07 20:18
D-in

Die ‘ze’hebben het heel goed uit kunnen lopen! Mijn pootjes zijn dan zo gloei dat ze wel moeten koelen – ik wissel van sokken en schoenen en dat bevalt prima.
Overigens heb ik nog nooit zoveel gepraat tijdens een tocht, je raakt niet uitgekletst (zie je ook aan deze weblog!)

D-in, (E-mail ) - 06-06-’07 19:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.