BEELDEN


Soms is een team net een groot gezin. De éne keer is het gezellig en gaat alles in hele goede harmonie, wordt er gelachen en heeft men plezier met elkaar, een andere keer is de sfeer narrig, geeft men elkaar weinig ruimte en is men gewoon niet echt aardig naar elkaar. De start van deze ochtend begon in een wat grimmige sfeer. Door onvoorziene omstandigheden was het niet mogelijk geweest om een programma van deze dag te verspreiden. De ochtend zou gevuld worden met een evaluatie over het afgelopen jaar en 's middags stond er een uitstapje op de agenda. Dit was een ieder wel bekend.  De dag kende twee gezichten, want tijdens de lunch nam het geanimeerd met elkaar bezig zijn zienderogen toe.Het is leuk om tijdens zo'n uitstapje met teamleden te kunnen praten over niet geplande onderwerpen, maar wat wel te maken heeft met een specifieke deskundigheid van dat teamlid. We waren in Leens. In de tuin, behorend bij het landgoed Verhildersum in Noord Groningen staan prachtige beelden. Een collega die de lessen Tehatex= tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen verzorgt, heeft mij het hele proces van het vervaardigen van zo'n beeld uitgelegd.


Eerst wordt het beeld in klei gemaakt, vervolgens wordt een mal van dat beeld gemaakt en dan wordt in die mal het vloeibare brons gegoten. Ze vertelde het heel boeiend en ze had indertijd heel even het idee gehad om als afstudeerproject  iets dergelijkste doen, maar het was uiteindelijk te kostbaar geweest om het uit te voeren. Nu ik een heel klein beetje kennis over deze kunst heb gekregen, bekijk ik deze kunst toch weer met iets andere ogen. Had ik toevallig niet even naast deze collega gelopen en niet een vraag hierover gesteld, dan was dit mooie moment er ook niet geweest. In grote gezinnen zal men ook lang niet altijd van alles van elkaar op de hoogte zijn, net zo min als dat bij ons in het team het geval is, maar het is in beide situaties heel verrassend om even de tijd te hebben met elkaar van gedachten te kunnen wisselen.

hanscke Woensdag 06 Juni 2007 - 10:32 pm | | School perikelen

vier reacties

V@nM@n

Ik heb een collega gehad met een hele goede baan en opleiding, die plotseling stopte ontslag nam en daarna samen met zijn schoonvader een bronsgieterij is begonnen…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 07-06-’07 21:33
Renesmurf

Met interesse komt een mens ver.
Ik hou meer van kijken dan weten hoe het gemaakt is en zo.

Renesmurf, (URL) - 07-06-’07 23:16
sebbo

Ik kan jouw ervaring volledig onderschrijven Hanscke. meer aandacht voor de ander verruimt je blik en verbetert vaak de verstandhouding!!!

sebbo, (E-mail ) (URL) - 09-06-’07 16:34
pinto

Ja en dan zie je die collega ook door andere ogen. Dat zxijn de momenten wat “teambuilding” doet toch? Ben weer terug van weggeweest. hoop nu weer te schrijven en te lezen.

pinto, (URL) - 09-06-’07 20:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.