SCHRIJVEN


De ledigheid

Nimmer moet ik ledig wezen;
     Alles doen met lust en vlijt.
Bidden, leeren, schrijven, leezen,
     Spelen, werken heeft zijn tijd.

(Proeve van kleine gedichten, 1778, p. 18)

Nee, ik ga u niet vermoeien met het opsommen van al datgene wat ik de laatste dagen heb gedaan, maar mijn dagen waren meer dan gevuld met heel veel verschillende bezigheden. Terwijl ik met van alles en nog wat bezig was schoot mij een poësieversje van vroeger door het hoofd. Dit luidde ongeveer zo: Besteed je tijd/ met lust en vlijt/ vraag in gebed/ en verder weet ik het niet meer. Bovenstaand gedichtje is van Hiëronymus van Alphen en heb ik gewoon door het intikken van de zinnen via google gevonden.

Het gebeurt niet zo vaak dat ik er echt niet aan toekom om een stukje te schrijven en om te lezen wat anderen geschreven hebben, maar deze week is dat dus wel het geval. Ik besef dat dit in de toekomst mogelijk meer zal gaan gebeuren als ik mijn plannen doorzet. Ik ga namelijk anders schrijven. Professioneel schrijven. Een paar dagen geleden was ik, op uitnodiging van een uitgeverij, bij een bijeenkomst van auteurs die studiemateriaal schrijven. Na enige aarzeling ga ik de toezegging doen enkele onderdelen die nog geschreven moeten worden voor mijn rekening te willen nemen. 

Ik hoop daarmee af te kunnen rekenen met een frustratie van een aantal jaren geleden. Ooit heb ik met een medeauteur een boek geschreven, alleen is het nooit uitgegeven omdat, toen het klaar was, de markt verzadigd was en er niet genoeg afzet meer zou zijn. Plotsklaps was er langszij een nieuwe uitgever met een boek over hetzelfde onderwerp op de markt verschenen. Overigens heb ik het afgesproken honorarium keurig ontvangen, maar geld maakt niet alles goed.......

Mijn verwachting is dat ik wat minder met dit log zal kunnen doen, want tijd kan ik maar één keer besteden. Op dit moment is het  nog niet zover. Voorlopig zal ik nog even ruimte hebben om hier mijn zinnen in elkaar te knutselen.

hanscke Zaterdag 09 Juni 2007 - 11:37 pm | | Standaard

tien reacties

Renesmurf

Je moet je tijd vooral zo besteden als je het zelf wilt, voor zover mogelijk.

Hier word je in elk geval gelezen, dat wel.

Renesmurf, (URL) - 10-06-’07 01:20
Ster

Ik lees je graag. Wel ontzettend leuk voor je om ook profesioneel met schrijven bezig te zijn. Tja, en een dag heeft nou eenmaal niet meer uren. Hoe jammer dat soms ook is.

Ster, (URL) - 10-06-’07 10:44
Galadriel

dit vind ik wel heel opwindend nieuws… erg leuk

Galadriel, (URL) - 10-06-’07 11:31
therese

Goed nieuws, hoor! Ik wens je zovast succes en veel schrijfgenoegen!

therese, (E-mail ) (URL) - 10-06-’07 12:50
V@nM@n

Je moet doen wat je fijn vindt en waar je goed in bent.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 10-06-’07 14:09
noordmiep

super, veel schrijf plezier…

noordmiep, (E-mail ) (URL) - 10-06-’07 17:13
Nanos

Dat is wel heel ander schrijven, maar een leuke uitdaging, lijkt me.
Succes !
(En maak alsjeblieft af en toe toch nog wat tijd voor ons. :-) )

Nanos, (URL) - 10-06-’07 23:05
madammeke

Goed om te gaan schrijven!! Dat je je tijd maar één keer kunt besteden snap ik. Maar ik hoop dat je af en toe nog wat tijd kunt vrijmaken. Ik ‘lees’ je graag.

madammeke, (URL) - 11-06-’07 08:18
trieny

Dat vind ik heel goed van je om het weer op te pakken. En schrijven kun je, daar hoeft niemand aan te twijfelen. Maar hopelijk toch af en toe een stukje van jou hier? Af en toe een foto van die kleine?

trieny, (URL) - 11-06-’07 08:33
Geertje

Wat geweldig voor je! :-)
Gefeliciteerd.
Kan je voorstellen dat je van de vorige keer baalde…

Geertje, (E-mail ) (URL) - 12-06-’07 23:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.