NEWTOWNDicht bij ons in de buurt gebeurt er heel wat en niemand die er over praat. Op nog geen twintig kilometer afstand wordt er een heel nieuw stadje uit de grond gestampt. Midden op de vlakte, op de grens van Groningen en Friesland, weliswaar aan het steeds meer in trek komende recreatiegebied Het Lauwersmeer met open verbinding naar de Waddenzee, wordt Esonstad gebouwd. Het is een woonoord voor mensen met een brede beurs, die graag comfortabel, veelal met boot, in een knus stadje, voor een tijdje aan het water willen wonen, want het stadje is niet bedoeld om zich er permanent te vestigen. Oh, zult u als lezer denken, gewoon een recreatiedorpje dus. Maar nee, zo gewoon is het niet. Toen ik afgelopen zondag hier een kijkje ging nemen, want ja, je moet toch een beetje op de hoogte blijven, was ik behoorlijk onder de indruk. Zo'n mooi stadje in wording en zo dicht bij je in de buurt. Werkelijk, kosten nog moeite worden gespaard, maar in deze streek wordt er bijna met geen woord over gerept. Straks, als Esonstad landelijke bekendheid krijgt, dan pas worden wij wakker, denk ik. Daarom schenk ik er nu, tijdens de bouw, aandacht aan, want zeg nou zelf, mooi wordt het.
hanscke Dinsdag 15 November 2005 - 5:40 pm | | Standaard

vier reacties

Ster

Als het echt zo wordtvals op het plaatje, wordt het vast heel mooi.

Ster, (URL) - 15-11-’05 19:10
anja

Ziet er zo wel schattig uit…

anja, (URL) - 15-11-’05 22:47
Ster

Hanscke? Even helemaal OT: wat voor liedje heb je nu hier achter zitten. Ik heb gegoogeld op Birds flying high maar kan niets vinden.

Ster, (URL) - 17-11-’05 06:26
Penguin

Het lijkt wel authentiek. Gaaf zeg. Hoe duur?

Penguin, (URL) - 17-11-’05 18:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.