ALLE DAGEN


Elke morgen om iets voor achten speelt de telefoon het wijsje Caribbean. Langzaam word ik wakker. Twee minuten later laat de andere telefoon een deuntje van Aerosmith horen. De dag begint en we staan op. Ik pak mijn toiletbenodigdheden en wandel naar de douches. Meestal is het daar dan nog heel rustig. Sjors de hond gaat even met zijn baas rond en als hij terug komt gaat hij lekker even buiten liggen. Ik heb dan even het rijk voor mij alleen, zodat ik mijzelf en het interieur even kan opkalefateren. Ik zet de tv aan zodat ik kan zien wat het weer die dag en de volgende dag gaat doen. Als dat afgelopen is, verschijnt P.ook weer ten tonele en is meestal ook weer toonbaar voor de dag die bezig is te beginnen.

Op het tafeltje buiten worden allerlei ontbijtattributen geplaceerd, de eieren koken inmiddels en het water in de waterkoker is ook heet, zodat er een kopje thee gemaakt kan worden. Dan is het wachten op de claxon van het bakkersautootje. Zo rond vijf over negen komt deze de camping op. En dan is het lekker ontbijten met croissantje en stokbrood. Daarna worden de tanden gepoetst, de afwas gedaan, wordt er geveegd en koffie gezet. Vaak zijn de verdere plannen voor die dag de avond ervoor al gemaakt. En zo kent iedere morgen tot we weggaan eigenlijk een vast patroon, want meestal gaan we wel iets ondernemen.

We hebben dit jaar veel gedaan en gezien, want er was in deze omgeving veel te zien. En we hebben ook weer veel gewandeld, maar de klus zit er op. Het is klaar. Ik mag weer naar huis. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar ik vind het elk jaar weer leuk om met vakantie te gaan, maar ik vind het ook altijd weer heel fijn om naar huis te gaan. Ik heb in het verleden wel eens neigingen gehad om een paar dagen eerder naar huis te gaan, maar P. steekt daar (deels op mijn verzoek) de laatste jaren een stokje voor, omdat ik er later meestal spijt van heb. Als ik dan vroegtijdig thuis gekomen ben, vraag ik mij na vijf minuten al af waarom ik nu zo'n haast had om thuis te komen. Dit jaar gaat dat dus niet gebeuren (heel, heel even was er sprake van ) en gaan we gewoon op de geplande tijd naar huis. Moe maar voldaan!

hanscke Woensdag 25 Juli 2007 - 8:41 pm | | Standaard

drie reacties

V@nM@n

Mijn vrouw had dat steeds eerder op vakantie. Dus gaan we nu niet meer.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 25-07-’07 22:23
Ster

Raar is dat: we zijn ergens waar we op dat moment niet willen zijn……

Ster, (URL) - 26-07-’07 19:21
therese

Je hebt het fijn gehad, begrijp ik? Ik ben het tegenovergestelde: ik wilde helemaal niet naar huis, terwijl de anderen mij probeerden over te halen en vertelden, dat het toch zo fijn is thuis.

therese, (E-mail ) (URL) - 27-07-’07 22:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.