ROUTE DU SOLEIL


Radiospelletjes zijn lang niet altijd leuk en heel vaak luister ik er langs heen. Deze week tikte ik voor de grap de weblog van Hans Schiffers in om eens te zien van welk onderwerp die dag een topvijf zou worden samengesteld. Waarschijnlijk had ik het die dag onbewust al ergens gehoord, want het item was "raar haar".Het feit dat ikzelf met het blogje "raar" bezig was, zal er wel hebben toe bijgedragen dat ik eventjes op onderzoek uit ging.

Ik heb er geen spijt van gehad. Ik stuitte daardoor op de site van Route du Soleil. Dat is een zomerprogramma wat gemaakt wordt door Peter van Bruggen en op zondagmiddag tussen twaalf en twee uur wordt uitgezonden. Als ik op die tijd thuis ben luister ik graag naar dat programma en ik heb het al jaren jammer gevonden dat ik elk jaar weer een aantal uitzendingen moet missen, omdat ik dan zelf met vakantie ben.

Voordat de i-pod bestond heb ik wel eens gedacht dat het op zijn minst merkwaardig was, dat televisieuitzendingen met video wel op te namen waren maar radiouitzendingen niet. Nu is er dan podcast en is dit wel mogelijk, maar ik heb nog geen goede i-pod. Mijn MP3spelertje heeft veel te weinig capaciteit. (Ik weet nu al wat ik straks voor mijn verjaardag in december op mijn verlanglijstje zet)

Groot was mijn vreugde toen bleek dat alle radiouitzendingen van dit jaar maar ook van het vorige jaar nog via de computer te beluisteren zijn. De laatste paar avonden luister ik met heel veel genoegen naar de programma's van vorig jaar terwijl ik heerlijk aan de grote tafel bezig ben met tekenen. Het is puur genieten van prachtige radio. Peter van Bruggen slaagt er naar mijn idee keer op keer in om radio te maken zoals het hoort. Ik zit gevangen in zijn verhaal en de daarbijbehorende muziek en ik geniet van de vele wetenswaardigheden die hij tussen neus en lippen door vermeldt. Daar is heel wat research voor gedaan.

Jammer dat deze man in de winter geen vast radioprogramma heeft. Ik mocht vroeger ook altijd al graag naar hem luisteren toen hij Morrison ten tonele voerde en nog weer later met Jeanne Kooymans in de Brackfastclub. Het programma Route du Soleil viert nu  het tienjarig bestaan maar ik hoop niet dat dit jubileumjaar tevens het einde is. Voor wie nieuwsgierig is geworden volgt hier de link.

hanscke Vrijdag 10 Augustus 2007 - 8:52 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Ik ken het al jaren, ik luister al vanaf het eerste uur, en ik bewaar de mp`s op mijn pc, zodat ik het hele jaar door kan genieten.
Ik vind het best zo, geen flodderwerk, en dat was de Breakfastclub soms helaas toch wel een beetje.

Renesmurf, (URL) - 11-08-’07 00:00
Xiwel

Ik kon het programma niet, ik luister vrijwel nooit radiio overdag. Nu weet ik in elk geval de link te vinden en zal eens luisteren. Net een klein stukje gehoord over Nancy, waar ik ook op dat grote plein gelopen heb. Zag dat Toul ook op de route lag. Eigenlijk vond ik dat een leuker stadje. Toch was daar bijna geen tourist te vinden.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 11-08-’07 01:40
V@nM@n

Ik luister ook graag naar Peter van Bruggen. Ik vind het ook een van de betere.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 11-08-’07 17:13
Mike(lodeon)

Jemig, das lang geleden…Morrison, hoe deed ie dat toch?
Leuke link, thanks en ik ga daar eens vaker neuzen :-)

Mike(lodeon), (URL) - 11-08-’07 18:59
Ster

Is dat dezelfde Peter van Bruggen als van Weeshuis van de Hits?

Ster, (URL) - 11-08-’07 23:37
Helen

Radio 2 staat hier altijd aan.

Helen, (URL) - 12-08-’07 11:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.