NICHTENDAGEN


Vakanties zijn er ook voor om gedane beloftes waar te maken. Vorig jaar ben ik met heel veel plezier met een nichtje naar het stripmuseum in Groningen geweest. Dit jaar was het de beurt aan het jongere zusje om een paar daagjes te komen. Aanvankelijk zie ik er eerst best wat tegenop, want ik raak dan mijn vrijheid even kwijt, maar ook deze keer heb ik weer versteld gestaan hoeveel plezier ik er eigenlijk aan beleef.

De hele dag thuis zitten lijkt me niets, dus gaan we samen op stap. Ik had nichtjelief gevraagd zelf "iets" te bedenken en vastberaden werd de wens geuit om het Zeehondencentrum in Pieterburen te bezoeken.Dat kwam heel goed uit, want ik had dit zelf ook al een beetje in mijn hoofd, temeer daar ikzelf mijn zinnen gezet had  op het Maïsdoolhof in Saaxumhuizen. Dit ligt vanuit Pieterburen gezien zes kilometer verderop. Deze combinatie blijkt een prima dagprogramma te zijn.

Het is al vele jaren geleden dat ik naar het zeehondencentrum ben geweest, mijn kinderen waren toen nog klein. Ik vond het toen niet zo leuk want die zieke zeehondjes vond ik maar een zielige aanblik geven. In de loop der tijd is er veel veranderd. Er zijn nu ook vele gezonde zeehondjes te zien die binnenkort weer teruggezet zullen gaan worden. Dit zijn bijvoorbeeld de zogenaamde huilers, zeehondjes die hun moeder zijn kwijtgeraakt door onder andere stormen, verkeerde stromingen of storingen van ons mensen. Ook zijn er herstellende zeehonden die in netten of touwen verstrikt hebben gezeten. Dat gebeurt nogal eens gezien de grote berg van verzameld touw (foto 3)en dergelijke waaruit de dieren bevrijd zijn.

Nadat we ook de informatieve film bekeken hadden togen we, na ergens een lekkere pannenkoek gegeten te hebben naar Saaxumhuizen. Een aanrader kan ik zeggen. Ik wist niet zo goed wat ik er mij bij moest voorstellen, maar het is een groots opgezet doolhof waarin wij bijna twee uur bezig zijn geweest om zes van de acht gevraagde plekken en de uitgang te zoeken. We hebben maar drie plekken gevonden, maar we waren zo blij dat we eindelijk bij de uitgang waren, wij geen moed meer hadden om nogmaals het doolhof in te gaan om de andere drie plekken op te zoeken.

Op de terugweg vertelde ik mijn nichtje dat ik de volgende dag naar een tante van mij zou gaan. Al rijdend besefte ik dat tantes wel degelijk een rol in het leven van een mens kunnen spelen. Ik bewaar hele goede herinneringen aan een aantal tantes van mijzelf. Het is ook heel erg fijn om te merken dat de tante (en oom) die ik nog heb het heel erg op prijs stellen dat ik als nichtjezijnde  hen op kom zoeken. Ik heb het erg leuk gevonden om deze week zowel "de tante" te zijn geweest als "de nicht".

hanscke Vrijdag 17 Augustus 2007 - 11:52 am | | Familie

acht reacties

Penguin

Ik dacht even dat je naar de Gaypride was geweest, toen ik je aanhef las. Dat zal wel wat over mij zeggen…..

Penguin, (URL) - 17-08-’07 15:07
hanscke

@Penguin:Ik wist wat ik met de titel uithaalde, maar op zijn tijd altijd leuk om iemand op het verkeerde been te zetten;-)

hanscke, (URL) - 17-08-’07 15:21
V@nM@n

Het oom en tante gedoe is aan mij voorbij gegaan. maar ik heb wat nieuws ervoor in de plaats gekregen…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 17-08-’07 22:15
Renesmurf

Het plezier slaat gewoon over.
Als zij genieten geniet jij, dat maakt het waard!

Renesmurf, (URL) - 18-08-’07 00:05
hexpress

dat doolhof ziet er echt fantastisch uit. Wel wat claustrofobisch

hexpress, (URL) - 19-08-’07 12:29
Merlijn

2 uur in een maïsdoolhof, had je niet de neiging om er dwars doorheen te banjeren? Je zou er inderdaad claustrofobisch van worden, nouja, het zeehondencentrum op dezelfde dag maakt een hoop goed. Ik ben in de buurt volgende week, misschien ga ik ook even door de maïs ploeteren.

Merlijn, (URL) - 19-08-’07 14:34
annabee

Ik zou doodgaan van claustrofobie als ik twee uren in zo’n maisveld rond zou moeten dwalen, maar tegelijkertijd lijkt het me erg leuk!

annabee, (URL) - 19-08-’07 17:51
Petra

Nog een wonder dus dat hier een log staat en je niet nog steeds tussen de mais dwaalt.

Petra, (URL) - 19-08-’07 20:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.