ANTI-CLIMAX


Dit jaar wilde ik de vakantie besluiten met een hoogtepunt. Iets waar ik naar uit zou kijken en waardoor het helaas-de-vakantie-is-voorbij gevoel weinig ruimte zou kunnen krijgen. In de afgelopen weken had ik twee kaarten van de voorstelling PIRATES PIRATES in Carré besteld en ons dit cadeau gedaan. Dit mede nog als compensatie van vorig jaar, toen wij, doordat de toen bestelde kaarten niet de juiste datum bleken te bevatten, niet zelf naar de voorstelling van Cirque du Soleil hebben kunnen gaan.

Vrijdagmiddag zijn we welgemoed op weg gegaan. Ruim nadat we de Afsluitdijk gepasseerd waren liet de telefoon via het deuntje van het meisje met de prei ons weten een smsje ontvangen te hebben. Er bleek een bericht op de voicemail binnengekomen te zijn en daar ik reed, luisterde P. het bericht af. Het bleek een telefoontje over (schoon)moeder, 86 jaar oud, te zijn. Ze zou deze dag na een kleine chirurgische ingreep weer naar huis gaan, maar om gezondheidsredenen kon dit niet doorgaan. Hiervan waren wij eerder die dag al op de hoogte gesteld, maar echt zorgwekkend was de toestand nu ook weer niet. Dit telefoontje stelde ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en het bracht ons in verwarring. 

Uiteindelijk zijn we toch naar de voorstelling gegaan. Het was mooi, maar ik heb niet echt helemaal optimaal kunnen genieten. Er lag een floers van zorg en onzekerheid overheen. Nu een paar dagen later denk ik wel met plezier terug aan het prachtige, hier en daar toch spectaculaire zomercircus, dat louter en alleen uit acrobatenacts bestond. Ik vind het een aanrader.

Ik ben in de vakantie behoorlijk uitgerust geraakt, maar ik zal de opgedane energie de komende tijd dubbel en dwars nodig hebben. Ik wil mijn werk goed doen, maar daarnaast zullen mijn (schoon)ouders de komende tijd de nodige zorg en aandacht vragen en moeten krijgen. Het opgeven van hun zelfstandige bestaan en het moeten gaan wonen in een verzorgingstehuis gaat nu eenmaal niet vanzelf. Er staan weer drukke tijden voor de deur.

hanscke Zondag 26 Augustus 2007 - 4:44 pm | | Familie

zeven reacties

V@nM@n

Vakantie en ontspanning horen er ook bij. Maar het leven van alledag met al zijn sores gaat gewoon verder. Vakantie of niet…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 26-08-’07 20:27
therese

Nou goed dat je toch wat extra ontspanning gehad hebt. Ik wens je sterkte in de komende drukke tijd.

therese, (E-mail ) (URL) - 26-08-’07 22:08
Renesmurf

haha, ik word altijd moe van vakantie, maar het is wel lekker hoor.

Renesmurf, (URL) - 26-08-’07 22:23
mike(lodeon)

Heel veel sterkte, ik heb tot zijn overlijden twee jaar terug altijd veel voor mijn vader gedaan, en nu beginnen mijn schoonouders ook een beetje te kwakkelen…

mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 27-08-’07 07:30
Galadriel

niet te hard van stapel lopen hoor, ook leuke dingen blijven doen

Galadriel, (URL) - 27-08-’07 13:17
Trieny

Fijn dat je weer goed uitgerust bent en hopelijk kun je dat nog lang vasthouden. Die voorstelling lijkt mij ook nog wel wat om naar toe te gaan.
Gaat het nu wel goed met je schoonmoeder? Het lijkt me ook erg moeilijk om steeds een stukje zelfstandigheid te moeten opgeven, ik zie dat ook wel bij m’n eigen ouders, steeds een beetje meer inleveren…..
En tot slot: wat heb je toch een schattige kleindochter, ik hoop nog veel foto’s van haar te zien.

Trieny, (URL) - 27-08-’07 14:42
sebbo

Dat zijn erg vervelende dingen maar voor jouw schoonmoeder het vervelendst. Hopelijk is alles nu weer goed? Sterkte in ieder geval!!!

sebbo, (E-mail ) (URL) - 28-08-’07 21:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.