VRIENDEN WORDEN


Ik ben altijd weer blij als de eerste week van het nieuwe schooljaar voorbij is. Ik ben niet echt dol op het introductiegebeuren. Het is mij te rommelig en als ik heel eerlijk ben zie ik niet helemaal het nut van in. OK het is speels, het maakt de overgang van de vrijheid in de vakantie naar de gebondenheid in het schoolleven iets minder abrupt, maar een hele dag met een derde jaarsgroepje naar Ameland vind ik qua tijd wel een grote investering. Gelukkig was het mooi weer zodat ik tijdens het uitstapje wel genoten heb.

Toch is de start van het nieuwe schooljaar niet de enige de oorzaak, dat er deze week weinig berichtjes geplaatst zijn en dat ik weinig weblogs bezocht heb. Ook kan ik  niet zeggen dat ik veel met schoonmoeder in de weer ben geweest, dat heb ik dit keer aan P. overgelaten. Nee, er is een heel andere reden. Ik ben deze week vreemd gegaan. Ik heb elders een nieuw cyberonderkomen ingericht en ik ben daar eens flink aan het rondkijken geweest. Ik ben namelijk hyver geworden, dit mede naar aanleiding van de openingstoespraak dit schooljaar.

Het heeft even wat tijd opgeslokt, maar ik ben er helemaal uit. Het was leuk om het te maken, maar ik zal daar waarschijnlijk niet zo actief worden. Het goed onderhouden van dit weblog en regelmatig de andere weblogs lezen kost al genoeg tijd. Zo af en toe items schrijven die ergens over gaan, reacties geven en krijgen, geven mij meer voldoening dan het verzamelen van "vrienden". Dit neemt niet weg dat als er lezers zijn die "vriend" van mij willen worden, van harte welkom zijn. Meld je gerust aan, want ik heb nu nog maar 2 "vrienden" en dat is natuurlijk wel erg magertjes. Een beetje populair lijken vind ik ook wel leuk, zo ben ik dan ook wel weer. 

 

hanscke Zaterdag 01 September 2007 - 8:46 pm | | Standaard

negen reacties

Renesmurf

Ik heb ook hyves, ik heet Renesmurf en accepteer iedereen als vriend.
Ik ben daar ook niet zo aktief, logs zijn toch leuker.

Introductie gedoe en bedrijfsuitjes hou ik niet van.
Ik hou van gewoon doen waar je voor bent!

Renesmurf, (URL) - 01-09-’07 22:18
Nanos

Ik hoor met enige regelmaat van mensen dat ze aan Hyves zijn gegaan. Ik doe het wel met mijn vriendjes hier. De lol van Hyves ontgaat me tot nu toe volledig. En dat zal wel zo blijven. Ik blijf hier wel vriendjes, goed?

Nanos, (URL) - 01-09-’07 22:26
V@nM@n

Hyves kun je me ook op vinden… (als sjoerd Laanstra)

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 01-09-’07 22:32
mike(lodeon)

Ach ook ik heb me recentelijk (moeten) aanmelden en heb dat gedaan onder de naam michaela. Ik ‘doe’ er echter niets mee, ik wilde slechts de reisavonturen van iemand volgen en die is weer terug :-)

mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 02-09-’07 09:06
hanscke

nanos: goed hoor mike: Ik ga er ook niet veel mee “doen”. Het was voor mij een beetje leren. Ik denk er zelfs over het maar weer op te heffen.

hanscke, (URL) - 02-09-’07 09:57
Ster

Ik vind hyves hartstikke leuk. En al veel mensen van vroeger tegen gekomen, kan ok het leven van anderen zo op afstand blijven volgen. Je kunt het daar zo instellen dat je logs die je hier plaatst, ook daar vanzelf (wel een paar uur later) komen. Heel handig!

Ster, (URL) - 02-09-’07 12:43
Helen

Ik sluit me bij Ster aan! Heb daar ook onlangs een aangetrouwd familielid teruggevonden, die ik 30 jaar geleden uit het oog verloren was en inmiddels hebben we weer contact. Ook veel leuke ex-collega’s en kennissen van vroeger.

Mocht je me als ‘vriend’ willen toevoegen, mijn Hyvesadres staat op m’n blog bij links.

Helen, (URL) - 02-09-’07 16:39
Penguin

Hyves is echt enorm leuk. Waar kan ik je vinden?

Penguin, (URL) - 03-09-’07 17:31
annabee

Ik heb me nog niet in de Hyves-hype verdiept, wat ik er tot nu toe over gelezen en gehoord heb spreekt me niet aan. Waar dient het toe om allemaal ‘vriendjes’ te verzamelen? Het doet me erg denken aan mijn tijd op Smulweb (www.smulweb.nl – waar nog steeds een slordige 20 themapagina’s van mij staan, die ik nog steeds leeg moet halen en opheffen, áls ik er nog bij kan …): alles lief, leuk en aardig, ‘lieve’ groetjes en weekendwensen en weetikveelwatnogmeer, maar je hebt er helemaal niks aan, want het is veelal niet echt gemeend, het is leuk en aardig doen om het leuk en aardig doen. En het meest teleurstellend is misschien wel het ‘uit het oog uit het hart’-principe, dat daar veel zwaarder weegt dan op een weblog; ‘t zijn vluchtige contacten, geen vrienden.
Sowieso hou ik niet van kliekvorming en sites als Hyves stimuleren dat: alsof je niet meetelt in de wereld als je niét op -tig vriendjeslijsten staat. Bij punt.nl heersen ook de vriendjesbeginselen, vreselijk: vriendjes hebben een plaatje bij hun naam, vriendjes staan in een apart vriendenlijstje; als niet-punt.nl’er mag je daar niet op …
Nu ik er zo over nadenk staat dat hele vriendjesgedoe me echt tegen, ook in het dagelijkse leven. ‘Iedereen’ schermt met contacten en bezigheden met vrienden, een druk sociaal leven, maar hoeveel vrienden heeft een mens nou werkelijk als ‘t erop aankomt? En hoeveel heb je er nodig? Eén kan genoeg zijn, als ‘t maar een échte vriendschap is.

annabee, (URL) - 09-09-’07 11:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.