DE ENVELOPPE


Vaste prik, als ik thuiskom moet ik eerst onze hond begroeten en naar de kamer brengen en pas dan kan ik de post oprapen. En zo ging het vanmiddag ook. Om aan mijn nieuwsgierigheid tegemoet te komen werp ik altijd even een snelle blik op de binnengekomen post.

Dit keer was er naast de krant en het vele foldermateriaal maar één enveloppe. Toen ik het logo en het opschrift zag stokte de adem in mijn keel. Dit keer al zo snel bericht. Het was nog maar drie dagen geleden. Dat beloofde vast niet veel goeds. Al struikelend liep ik door de garage, onderweg de krant verliezend maar niet de tijd nemend om deze op te rapen.

Zou ik echt de keuze moeten maken tussen net doen of er niets aan de hand is en gewoon op vakantie gaan of...... In de keuken pakte ik een mesje om de enveloppe te openen. Met trillende vingers pakte ik de brief. Met de helicoptervieuw liet ik mijn ogen over de woorden gaan en al snel zag ik het woordje geen vetgedrukt staan.

Ik hield mij vast aan het aanrecht en slaakte een zucht van verlichting. Daarna las ik de gehele tekst. Bij de beoordeling van de borstfoto's waren geen aanwijzingen gevonden voor borstkanker. In de volgende alinea wordt uitgelegd dat dit bevolkingsonderzoek slechts een momentopname is. Tuurlijk, dat weet ik ook wel, maar voorlopig doe ik het er wel weer mee.

hanscke Donderdag 17 November 2005 - 10:02 pm | | Standaard

vijf reacties

Hansje

Ja, op de een of andere manier blijft dat toch altijd spannend…
Heerlijke opluchting, die uitslag!

Hansje, (URL) - 17-11-’05 23:04
Boles

Meestal zeg ik “geen nieuws is goed nieuws” maar echt goed nieuws is toch altijd beter dan geen nieuws.

Boles, (URL) - 17-11-’05 23:34
Daisy

Wat een geweldig nieuws!

Daisy, (URL) - 18-11-’05 10:27
Ster

Wat een opluchting!!!

Ster, (URL) - 18-11-’05 15:00
momoniek

Bij dit soort verhalen zit mijn hart altijd in mijn keel. Gelukkig maar dat alles goed is!

momoniek, (URL) - 20-11-’05 17:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.