ZWIJMELEN


Ik had prachtige ideeën voor een vers blogje in mijn hoofd. Iets over slakken, of een verhandeling over het belang van humor binnen een relatie. Ook had ik wel iets willen schrijven over een persoon die verklaart bang voor mij te zijn, waarop ik nu na een paar jaar eindelijk een antwoord op denk te hebben. Waarschijnlijk heeft zo iemand niet een zuiver geweten...., maar daarover gaat het blogje niet. Het gaat ook niet over mijn schoonmoeder en hoe het mij vanmorgen trof hoe ze alleen en ogenschijnlijk zinloos en uitzichtloos in haar stoel zat met als enige bezigheid: heel driftig haar zakdoek tot een prop verfrommelen om hem vervolgens weer glad te strijken. Het gaat ook niet over het feit dat haar denkwereld nog in tact lijkt te zijn, maar dat ze geen mogelijkheden meer kan vinden om op een andere manier de dag door te brengen. Ik zal ook niet schrijven over het feit dat ik mij toch een beetje "zondig" voelde door deel te hebben genomen aan de koopzondag. Ik zal ook (nog) niet schrijven over het boek wat ik aan het lezen ben "Ik omarm je met duizend armen" van Ronald Giphart, waarin ik vele onbekende woorden aantref zoals "agëist" en "ritornellen", nee ik schrijf een heel klein blogje over de nieuwe CD van KATIE MELUA.

Ik had de track: "if you were a sailboat" al verscheidene malen op de radio gehoord en toen ik haar gisteren in TROS Muziekcafé hoorde en later 's avonds bij Paul de Leeuw zag, wist ik het zeker, die CD wilde ik hebben. Wat is het dan mooier om dit als een verrassing van P. te krijgen. Als je, net op het moment dat je zelf besloten hebt om de onverantwoorde uitgave voor een keertje te willen gaan doen, van hem hoort, dat hij zojuist de CD voor je gekocht heeft. Aan het eind van de middag hebben we samen thuis de nieuwe muziek tot ons genomen en ons eigen gemaakt. Dit gebeurt niet meer zo heel vaak, maar het was weer net zo knus als vroeger. En van het één kwam weer het ander. Van Katie naar Leonard Cohen en van Cohen naar Dido. Onvoorstelbaar hoeveel dwarsverbindingen en associaties er in de loop der tijd in mijn gedachten een weggetje gevonden hebben en het geheel telkenmale toch tot een logisch geheel weten te vormen. Muziek, het heeft niet meer zo'n prominente plaats in mijn leven als toen ik jong was, maar ik kan er nog steeds van genieten.

hanscke Zondag 30 September 2007 - 9:10 pm | | Standaard

negen reacties

V@nM@n

Volgens mij wil ik die ook hebben…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 30-09-’07 22:10
Renesmurf

Muziek is toch het mooiste dat er is.
Zo ongeveer dan.

Renesmurf, (URL) - 30-09-’07 23:58
Mike(lodeon)

Ja, die staat ook op mijn verlanglijstje.
Wat een mooi blogje, ik mag graag dit soort ‘doorkijkjes’ lezen en ben benieuwd naar alle onderwerpen die je ‘even’ aanstipt. Blog maar lekker door :-)

Mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 01-10-’07 10:59
Penguin

Ik constateer vaak dat mensen die bang voor mij zijn vaak uitermate onzeker van zichzelf zijn…

Penguin, (URL) - 01-10-’07 12:24
Merlijn

En ongemerkt gaat dit blog weer over al die dingen die nou net niet wilde vertellen …. ;-)

Merlijn, (URL) - 01-10-’07 22:45
hanscke

@Merlijn: of juist wel maar op een manier die jij snapt:-/

hanscke, (URL) - 01-10-’07 23:31
sebbo

Naar Cohen kan ik eindeloos blijven luisteren. Ik verbeeld mij soms dat mijn stem lijkt op de zijne:-)))))))

sebbo, (E-mail ) (URL) - 02-10-’07 21:24
Jokie

Het beeld van je schoonmoeder treft nog het meest…triest…

Jokie, (E-mail ) (URL) - 02-10-’07 21:38
therese

Wat een prachtige verrassing!! En alle dingen waar je niet over schrijft, spoken allen tegelijk door je hoofd en zullen eens wel aan de beurt komen of niet; maakt ook niet uit.
Geniet van je CD!

therese, (E-mail ) (URL) - 03-10-’07 20:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.