WINTERTIJD


In verleden tijden kon ik mij al weken van te voren heel kinderlijk verheugen op het extra uurtje slaap bij het ingaan van de wintertijd. Doordat ik iedere avond veel te laat naar bed ging, had ik een chronisch gebrek aan slaap. Met die langere nacht zou mijn vermoeidheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. In mijn gedachten kocht ik die laatste weken keer op keer mijn schuldgevoel af als ik weer eens niet op tijd in bed was beland. Ik verrekende dat menigmaal met het extra uur.

Het afgelopen jaar heb ik zo vaak met slapeloosheid te kampen gehad,  dat in plaats van mij op dat extra uur te verheugen,  ik mij zorgen maakte. Ik zag er bij voorbaat al tegen op om een uur langer in bed te moeten  blijven liggen.

Helaas is gebleken dat dit volkomen terecht was. Vanmorgen was ik rond zes uur nieuwe tijd klaar wakker. Veel te vroeg om al op te staan. Ronddraaien in bed dus. Linkerzij, rechterzij, nogmaals links, maar eens even op de rug, eruit, een slokje water drinken, terug in bed. Eindelijk sloeg de kerktoren zeven, maar voor de zondag is dat nog te vroeg; ik "moest" nog een uur. Verder met draaien en woelen dus. Eindelijk was het acht uur geworden en kon ik opstaan. Dit jaar heb ik voor het eerst het extra uurtje heel bewust en wakker meegenomen, maar echt blij was ik er niet mee.

hanscke Zondag 28 Oktober 2007 - 8:50 pm | | Actueel

veertien reacties

Nanos

Als ik dit soort dingen lees, prijs ik me altijd weer gelukkig dat ik een goede slaper ben.
Het lijkt me heel vervelend om zo vroeg wakker te worden en dan niet meer te kunnen.

Nanos, (URL) - 28-10-’07 22:32
therese

Ik slaap s’ochtends ook altijd het lekkerst,( dus gemakkelijk praten) maar als het (soms) een keer niet lukt, ga ik gewoon wat lezen of ik sta maar op; je kunt het toch niet forceren en daarom draaien zij die tijd terug op een zondag.

therese, (E-mail ) (URL) - 28-10-’07 22:41
Hanny

Na een tochtje midden in de nacht van Maastricht naar huis hoopte ik mijn slaapgebrek in te kunnen halen met dat extra uur. Niet dus. Mijn ingebouwde wekker liep op de oude tijd af. Die moet ik de komende dagen dus programmeren.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 29-10-’07 00:16
f r e d

mocht ik een uurtje slaap over hebben stuur ik het jou…!!

f r e d, (E-mail ) (URL) - 29-10-’07 04:19
Mike(lodeon)

Waarom verplicht je jezelf tot blijven liggen? Sta op en maak een extra vroege wandeling met Sjors en zie de wereld wakker worden. De ochtend is het mooiste stukje van de dag :-)

Mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 29-10-’07 07:37
Carola

Wij waren ook vanmorgen weer om kwart v 6 wakker ipv een uurtje later…nee ik vind het maar niets, het verzetten van de tijd.

Carola, (URL) - 29-10-’07 13:51
Penguin

Niks moet en wakker is wakker….

Penguin, (URL) - 29-10-’07 15:43
Ster

Ik was om 5.30 uur wakker en ben er maar uit gegaan. Heb de tijd met lezen en opgenomen tv programma’s bekijken, doorgebracht. Zo had ik tenminste het idee dat ik iets aan het uurtje extra had.

Ster, (URL) - 29-10-’07 19:50
Vrouwke

Het verzetten van de klok deert me niet, althans dat dacht ik altijd, tot ik gisteren opeens een uur over had en de dag zo verschrikkelijk lang vond duren.
Vandaag is dat gelukkig anders. Maar dat komt ook omdat ik twee uur heb liggen pitten op de bank.
Dat kan deze keer geen slaapgebrek zijn toch?

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 29-10-’07 20:31
Geertje

Ook ik ga er gewoon uit als ik wakker ben; ik geniet dan, zeker als ik als enoge (van de 6) lekker mijn gang kan gaan.
Maar eerlijk is eerlijk, last van slaapgebrek heb ik bijna nooit.

Geertje, (E-mail ) (URL) - 29-10-’07 20:52
Merlijn

Tja, ik was om 5 uur al wakker maar heb de fout gemaakt me nog even om te draaien. Toen ik weer wakker werd was het 10.00 u ! Grrr…

Merlijn, (URL) - 29-10-’07 22:56
Renesmurf

Ik heb een uurtje langer doorgesurfd, en ben dit jaar meteen gewend, lekker makkelijk dit keer.

Renesmurf, (URL) - 29-10-’07 23:34
sebbo

Ik ervaar het net zo Hanscke. Veel te vroeg wakker met stekende hoofdpijn. Was het maar eeuwig zomer

sebbo, (E-mail ) (URL) - 30-10-’07 11:17
richtsje

Net dít weekend was ik niet fit en ik heb het uur dan ook met genoegen gebruikt om bij te tanken… En de kinderen hadden nergens last van, daarmee ben ik ook blij geweest!!

richtsje, (E-mail ) (URL) - 31-10-’07 20:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.