EEN VUILTJE WEGWERKEN


Dit is een athcysteis. Die had ik dus, want een verstopte en ontstoken talgklier wordt weggehaald, waar die dan ook zit, in mijn geval in de rechterlies. Ik had al wel een paar maanden een vreemd zwart plekje gezien, maar naar mijn idee was dat niet verontrustend. Tot afgelopen vrijdagmiddag. Toen begon er een branderig gevoel te ontstaan en ook voelde ik bij tijd en wijle wat steken. Zaterdag en zondag werd het beslist niet minder. Maandagmorgen heb ik de huisarts gebeld om een afspraak te maken. Ik had gedacht dat dit wel in de loop van de week zou worden maar tot mijn grote verbazing kon ik diezelfde dag om negen uur komen. Na het aanschouwen van het ongerief werden de mouwen door de arts opgestroopt om dit "vuiltje" onmiddellijk weg te werken. Toen het klaar was en ik met een paar hechtingen de deur uit zou stappen liet hij mij weten dit een leuke klus gevonden te hebben. Hij had nu eens iemand heel daadwerkelijk en direct geholpen, in zijn ogen vergelijkbaar met het werk van een tandarts. Later op de dag moest ik toegeven dat er inderdaad overeenkomsten waren. Toen de verdoving was uitgewerkt kreeg ik behoorlijk last van napijn. Ik heb mijzelf maar een vrije middag gegeven en ben lekker languit op de bank gaan liggen lezen. Vannacht heb ik weinig last gehad, maar tennissen zit er nog even niet in. Vanmiddag ga ik gewoon weer werken.

hanscke Dinsdag 30 Oktober 2007 - 11:42 am | | Actueel

elf reacties

Hanny

Gelukkig ben je deze lastpost kwijt.
Ik kan me best voorstellen dat de huisarts dit een leuk klusje vond. Maar al te vaak worden ze alleen “gebruikt” als doorverwijzer. Hij/zij beheerste de techniek van het weghalen dus gelukkig nog.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 30-10-’07 12:20
Renesmurf

Dat zijn van die dingen waar je niet onderuitkomt, en dat lijkt dan ook weer op een tandarts!

Renesmurf, (URL) - 30-10-’07 17:34
Ster

Als ze dit laten zitten kunnen het fikse ontstekingen worden. Fijn dat je zo snel geholpen werd en hopelijk sta je weer snel op de tennisbaan.

Ster, (URL) - 30-10-’07 21:20
V@nM@n

Haha, toch een kleine sadist.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 30-10-’07 21:43
Mike(lodeon)

getsie, ik heb een grote hekel aan dit soort ‘fratsen’ sterkte in elk geval en hopelijk ben je weer gauw op de (tennis)baan, euh been :-)

Mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 31-10-’07 08:45
f r e d

erg als ik mijn ontbijt nu maar even uitstel…….?

f r e d, (E-mail ) (URL) - 31-10-’07 10:27
richtsje

Jekkie, lijkt me niet al te lekker, ik kan me nauwelijks voorstellen dat iemand er genoegen aan heeft zoiets te doen!

richtsje, (E-mail ) (URL) - 31-10-’07 20:56
therese

Tja….hier kan ik nu weer niet zo goed tegen. Maar gelukkig is het weer voorbij. Beterschap!

therese, (E-mail ) (URL) - 31-10-’07 22:32
Xiwel

Ik kan je de hand geven. Afgelopen week heeft mijn huisarts voor een vergelijkbaar geval aan mij gehobbied. Ik had ook de indruk dat hij dat leuk werk vind. Hij bedankte me zelfs toen ik de deur uit ging. Dat begreep ik toen niet zo goed maar na jouw logje dus wel.

Die van mij zat er al 5 tot 10 jaar als een klein hard onderhuids bobbeltje onder een sleutelbeen waar ik geen last van had. Tot enkele weken terug toen ie als een gek begon te groeien en irriteren. Uiteindelijk was ie zo’n 3cm toen ik bij de huisarts kwam. Over een paar weken moet ik terug komen want dan wil hij het litteken wegwerken. Wel mooi dat hij dat allemaal zelf doet, dan hoef ik het niet te betalen uit m’n hoge eigen risico.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 01-11-’07 18:39
hanscke

@Xiwel:Wat een herkenning en een overenkomst. Gedeelde smart is halve smart en daardoor smeedt het een band zullen we maar zeggen.

hanscke, (URL) - 01-11-’07 22:48
Geertje

Gelukkig ben je er weer van af!
Fijn dat het meteen evrholpen kon worden :-)

Geertje, (E-mail ) (URL) - 01-11-’07 23:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.