WEERALARM?


Terwijl het klimaat op mijn werk erg broeierig is en er onheilspellende donderwolken aan de hemel verschijnen is de storm buiten tot nu toe nog wel meegevallen. Even was ik bang dat er voor donderdagavond een weeralarm afgegeven zou worden. Dit zou mij absoluut niet goed uitgekomen zijn, want ik wilde ontzettend graag naar de film.

Ik had uit verschillende bronnen vernomen dat de film "As it is in Heaven" alleszins de moeite van het kijken waard was en dit was zeker het geval. De film liet zien hoe mensen zich zelf leerden vinden door de muziek. De film bracht heel mooi de emancipatie van de bewoners van een klein dorpje op het platte land in Zweden in beeld. Een wereldberoemde, maar zieke, dirigent keerde terug naar zijn geboortedorpje, waar men hem overigens niet herkende omdat hij een andere naam had aangenomen. Na enige aarzelingen nam hij daar de leiding van een heel klein kerkkoortje op zich. Door deze mensen te brengen naar de bron van wat hen er toe bewoog om te zingen, bracht hij ze in contact met zichzelf. De koorleden gingen meer en meer voor zichzelf opkomen en de kerk, in de vorm van de pastoor, kon alleen maar toezien hoe zijn invloed langzaam maar zeker verdween. Het aantal koorleden groeide en groeide, maar ook de kwaliteit van de zang ging met sprongen omhoog. 

De film kende niet helemaal een happy end. Het koor deed mee aan een concours in Oostenrijk, maar de dirigent zakte kort voor het optreden in elkaar. Het koor bracht door hun enthousiasme op eigen kracht de hele zaal aan het zingen. De dirigent hoorde dit heel in de verte en had hiermee zijn jongensdroom bereikt: hij had de muziek bij de mensen gebracht.

Het was echt een film om op een stormachtige herfstavond even helemaal in op te gaan om daarmee energie op te doen voor het zware weer wat waarschijnlijk op komst is. Ik verwacht op mijn werk namelijk noodweer waarbij een weeralarm, zoals het zich nu laat aanzien, niet overbodig zou zijn. Wat mij betreft mag de storm overwaaien, maar ik acht de kans daartoe klein. We zullen zien wat de komende week brengt. Een weersvoorspelling hoeft niet altijd uit te komen.

hanscke Zaterdag 10 November 2007 - 8:47 pm | | Actueel

elf reacties

Renesmurf

Zo`n film spreekt me wel aan.
Een film waarbij het om het verhaal gaat en niet om de clou.
Mensen zijn veel te gek op clou`s altijd.

Renesmurf, (URL) - 10-11-’07 22:43
Hanny

Gelukkig viel het mee met de storm en kon je naar de film. Uit jouw verhaal te lezen, lijkt het me zeker de moeite waard dat je hem gezien hebt.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 10-11-’07 22:49
f r e d

van film noch ‘t weer heb ik enig verstand; dus zeg ik niks:
“………………………….”.

f r e d, (E-mail ) (URL) - 11-11-’07 09:01
Ster

Wat voor storm of slecht weer deze week over je heen gaat komen: ik wens je heel veel sterkte.

Ster, (URL) - 11-11-’07 10:26
Merlijn

Een weerwaarschuwing is tot nu toe uitgebleven, hopelijk blijft dat ook zo. Hoewel, je weet maar nooit, sla maar een paar DVD’s in zou ik zeggen …

Merlijn, (URL) - 11-11-’07 10:42
Mike(lodeon)

Wauw ook deze film lijkt me de moeite van bekijken zeer waard. Thanks voor de top!

Mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 11-11-’07 11:21
annabee

Dit weer mag van mij nog wel even aanhouden, heerlijk! :)

annabee, (URL) - 11-11-’07 14:03
Me! van bVision

Ik hoop voor je dat het een storm in een glas water blijkt te zijn….

Me! van bVision, (E-mail ) (URL) - 11-11-’07 16:07
Trieny

sterkte komende week!

Trieny, (URL) - 11-11-’07 16:50
fialas

grappig hoe jij die film beschrijft, mijn vriend Ger heeft hem ook gezien en heeft hem al zingende zo geestdriftig beschreven dat ik het gevoel kreeg erbij te zijn geweest, niet bij de film, maar bij het gebeuren in de film.

fialas, (E-mail ) (URL) - 12-11-’07 00:43
Geertje

Gelukkig viel het weer mee ;-)
Ben heel benieuwd of de superstorm ook meevalt (vast wel)
Fijn dat je zo hebt genoten van de film!
Als hij op dvd uitkomt, wil ik hem zeker huren (bioscoop red ik helaas niet; dus moet wachten..)

Geertje, (E-mail ) (URL) - 12-11-’07 19:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.