DEMONSTRATIE


Vrijdag 25 november, 17.00 hier in het hoge noorden geen zuchtje wind, geen vlokje sneeuw, tot drie uur vanmiddag een strak blauwe lucht met daarin een zon, ongeveer 6 graden. Mensen uit anderen delen van ons land zullen dit bijna niet willen geloven. Overal is het noodweer. Er is een weeralarm uitgeroepen en hier is het gewoon heel rustig weer. Dit deel(tje) van Nederland ligt in de kern van de depressie en daar gebeurt niets. Weermannen trachten ons dat iedere keer uit te leggen, maar  een betere demonstratie van wat er nu gebeurt bestaat gewoon niet. Bijzonderheden in het weer trekken altijd mijn aandacht en zo zal ik mij deze dag blijven herinneren als de dag waarbij ik mij bij elke nieuwsuitzendig afvroeg of ik wel in het zelfde land en in hetzelfde jaar leefde als de nieuwslezer. Het was net of er met mij een grap werd uitgehaald.

hanscke Vrijdag 25 November 2005 - 5:44 pm | | Standaard

vier reacties

momoniek

Sneeuw, treinen die plat liggen, niet kunnen fietsen ivm hagel, sneeuw en regen, bussen waarin je met zijn duizenden hutje-op-mutje staat te vernikkelen. Gekkenhuis!!

Ik wil naar dat kleine stukje rust in jouw land. :)

momoniek, (URL) - 25-11-’05 19:01
Merlijn

Wacht maar … morgen, of misschien vannacht al, zijn jullie aan de beurt! haal de sneeuwschuiver maar vast uit de schuur!

Merlijn, (URL) - 25-11-’05 21:03
Penguin

Wij zijn hier weggewaaid en gehageld. Windstoten van 170 km per uur aan de kust resulteren hier zo’n 30 km van de kust altijd nog in indrukwekkend geweld.

Penguin, (URL) - 25-11-’05 22:26
Rose

Ik woon een paar kilomter bij Penguin vandaan, dis ik kan hetzelfde zeggen als hij :D

Rose, (URL) - 27-11-’05 14:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.