IJSVRIJ


Een aantal weken geleden schreef ik, dat, wat mijn werk betreft, de kou nog lang niet uit de lucht was. Vandaag is gebleken dat koning winter aanhoudende vorst brengt waardoor ik voor langere tijd in de vorstverlet terecht gekomen ben. Door een geforceerde reorganisatie is het voor mij niet meer mogelijk om onder deze ijselijke omstandigheden mijn werk te verrichten. Natuurlijk hoop ik dat de vorst eens verdwijnen zal en het voorjaarszonnetje weer gaat schijnen, zodat ik mijn werk weer op kan pakken. Wanneer het zover is zal ik daar zeker een mooi (weer)bericht over schrijven. Voor die tijd zal ik weinig uit de school klappen.

Vervelen doe ik me nog lang niet. Ik ben de laatste maanden bijna nergens meer aan toe gekomen. Er liggen bijvoorbeeld nog heel wat tijdschriften op me te wachten om eens doorgebladerd te worden. Dan kom je van alles tegen. Zo zag ik een advertentie over de logitech io2. Deze pen zet alles wat er mee geschreven wordt om in digitale tekst en tekeningen kunnen als afbeeldingen worden opgeslagen. De prijs is 119 Euro, eigenlijk best betaalbaar. Jammer dat Sinterklaas nu net voorbij is. Ik had dit best als cadootje willen hebben. Het lijkt mij reuze handig om dit bij de hand te hebben wanneer ik straks met deze of gene gesprekken moet gaan voeren waarbij het raadzaam is om er aantekeningen van te maken.

De Logitech io2 digitale pen is bedoeld om notities op te nemen en deze later op te slaan en te bewerken op je computer. De pen bevat een inktpatroon zodat je ziet wat je schrijft. Met het gaatje dat in de clip van de dop zit, kan je het inktpatroon verwijderen om het te vervangen door een nieuwe als de inkt op is. De dop op de pen doet dienst als een soort aan-/uitknop. Je activeert de pen door de dop te verwijderen en deactiveert hem door de dop er weer op te zetten. Twee driekleurige LED's geven informatie over de status van de batterij en het geheugen van de pen. Groen betekent dat de batterij volledig is opgeladen en er nog plaats genoeg is in het geheugen. Geel wil zeggen dat de batterij minder dan halfvol is en het geheugen voor meer dan de helft bezet is. Rood geeft aan dat de batterij bijna leeg is en het geheugen bijna vol. Een persoonlijke tint geven aan je Logitech pen behoort ook tot de mogelijkheden. Je kan een rubber kapje (grijs, rood, geel, zwart of blauw) op de achterkant van je pen plaatsen. Waar je de pen vasthoudt zit een rubberen huls wat het schrijfgemak ten goede komt.
hanscke Donderdag 06 December 2007 - 8:34 pm | | School perikelen

tien reacties

nanos

Lijkt me handig.
Hij is ook voor minder te koop zag ik. Doe hem jezelf cadeau. Dat verdien je toch?!

nanos, (URL) - 06-12-’07 23:20
Hanny

Heel vervelend dat je in het “vorstverlet” zit. Hopelijk verdwijnt de kou snel uit de lucht.
Zo’n pen lijkt me best handig, als je tenminste normaal ook kunt schrijven. Dat lukt mij amper meer en daarom is dit geen optie voor mij. Sinterklaas is dan wel net voorbij, maar misschien komt de kerstman nog bij je langs.
Maak het beste van je onvrijwillige vakantie.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 07-12-’07 00:09
Renesmurf

Sinterklaas levert dit hele weekend nog, als je geluk hebt!
En mooi weer komt vanzelf weer, daar is geduld bij nodig!

Renesmurf, (URL) - 07-12-’07 16:58
Mikelodeon

Hm, geen fijn bericht zo’n vorstverlet en ik zou zeker niet op een Sinterklaas gaan wachten. Soms moet je gewoon even iets voor jezelf kopen ;-)

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 07-12-’07 17:57
sillyme

Misschien komt de kerstman nog langs!? Want het klinkt idd heel handig!!

sillyme, (URL) - 07-12-’07 21:37
Ster

Zo gedwongen met verlet moeten is niet prettig. Hopelijk wordt et snel lente voor je!

Ster, (URL) - 08-12-’07 09:46
f r e d

ik wil terug naar het leitje, de griffel en niet te vergeten de
sponzendoos!!

f r e d, (E-mail ) (URL) - 08-12-’07 10:36
Me!

Ik hoop dat de zon weer snel zal gaan schijnen bij je…

Me!, (E-mail ) (URL) - 08-12-’07 11:04
sebbo

En Hanscke, heeft de Sint, de Logitech io2 digitale pen cadeau gedaan?

sebbo, (E-mail ) (URL) - 08-12-’07 20:43
Hanscke

@allen, ik weet nog niet echt zeker of ik zo’n pen wil hebben. Ik denk nog na. Wel lief dat verschillenden vinden dat ik iets voor mezelf mag kopen. Dat op zich doet me al goed.

Hanscke, (URL) - 09-12-’07 16:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.