DUBBELE PET


Werk blijft er altijd, ook als je niet werkt. Skoanheit en skoanmem moesten verhuisd worden naar het verzorgingstehuis. Skoanheit vanuit hun echtelijke woning en skoanmem vanuit de ziekenkamer van dat tehuis. Gisteren waren zwager en ik druk doende om de laatste eigendommen van (skoan)mem van ziekenkamer naar haar appartement over te brengen. We zwoegden met een laadkar door de lange gangen toen we opeens langs gekreun en hulpgeroep kwamen. Ik deed een stap terug en keek even door de deur die open stond. Ik zag een vrij zwaar gebouwde man languit op de grond liggen met daarachter een lege rolstoel. Dit leek me niet helemaal goed. Ik wenkte mijn zwager en we liepen naar binnen. De man was aanspreekbaar en ik vroeg hem of hij ook iets om zijn hals had waarmee hij een zuster kon roepen. Het antwoord was zeer onduidelijk. Mijn zwager vroeg hem dat nogmaals, maar toen in het Fries. Ik schatte in dat het antwoord heel lang ging duren. Ik gaf mijn zwager de opdracht bij de man te blijven en ik ging op zoek naar hulptroepen. De eerste die ik tegenkwam was Alwin, stagiaire, een leerling SPW4 Activiteiten Begeleiding waarvan ik de (zieke) stagedocent ben. Zijn verbaasde blik sprak boekdelen, maar ondanks dat ging hij toch direct in op mijn korte instructie om onmiddellijk iemand van de verzorging te zoeken. In no time stonden er een paar mensen van de verzorging en mijn leerling in de kamer van deze man. Mijn zwager en ik  vervolgden onze weg. Hoe het met die man is afgelopen weet ik niet. Dat is ook verder niet mijn werk. En welke gedachten mijn leerling nu heeft weet ik ook niet. Eens, als ik weer aan het werk ga, zal ik het hem uitleggen. Als ik dit verhaal zelf verzonnen had, zou ik er onmiddellijk in geschrapt hebben omdat ik het niet geloofwaardig had geacht.

hanscke Donderdag 13 December 2007 - 4:35 pm | | Familie

negen reacties

Mikelodeon

Dingen gaan zoals ze gaan, je hebt het enige goede gedaan en hulp opgetrommeld.
Kan me zo voorstellen dat het een hele klus was om de verhuizing verder te regelen, zitten mem en heit nu gezellig samen?

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 13-12-’07 20:51
nanos

Ik vind het heel geloofwaardig hoor. Is de verhuizing nu achter de rug? En is het allemaal goed gekomen?

nanos, (URL) - 13-12-’07 22:33
Me!

sommige dingen gebeuren gewoon…

Me!, (E-mail ) (URL) - 14-12-’07 00:02
Renesmurf

De werkelijkheid is altijd bizarder dan de fantasie.
Nou ja, niet altijd, maar vaak wel.

Renesmurf, (URL) - 14-12-’07 00:16
Hanny

Wat zou er ongeloofwaardig aan zijn aan je verhaal. Leerlingen kunnen zich toch wel indenken dat een docent ook in een verzorgingshuis komt voor (schoon)ouders. Jullie hebben het enige juiste gedaan. Deskundige hulp inschakelen voor deze man en niet zelf gaan sjorren.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 14-12-’07 09:46
Mysterycouple

Jij was op dat moment toch niet de aangewezen persoon.. ik vind dat je prima gehandeld hebt!!!

Mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 14-12-’07 09:58
Penguin

Schoonheid? Zeg je dat tegen een man? Kijk maar uit in onze huidige maatschapij waar men er al opslaat als je ‘goeiemoggel’ zegt… :)

Penguin, (URL) - 14-12-’07 12:43
f r e d

wat een gedoe……..

f r e d, (E-mail ) (URL) - 14-12-’07 23:35
annabee

Dat ‘zelf verzonnen …’ legt bij mij op de een of andere manier (???) een link naar een gesprekje aan onze eettafel, jaren geleden. Oudste (nu ex-)stiefkind merkte op dat het toch wel toevallig was dat alle mensen uit GTST in dezelfde stad woonden. :D

annabee, (URL) - 20-12-’07 00:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.