LOSSE EINDJES


Dit laatste logje van het jaar wordt een onsamenhangend geheel over allerlei  onderwerpen die ik dit jaar nog kwijt wil. Het laatste boek wat ik dit jaar gelezen heb is: Het verboden pad, geschreven door Kees van Beijnum. Ik vond het een prachtig boek en ik zou het zo op een lijst van verplichte literatuurlijst van mijn leerlingen SPW4 willen zetten. Het boek geeft een heel goed beeld over het werken in de jeugdhulpverlening van deze tijd.

Ik wil ook nog een opmerking kwijt over de kersttoespraak van de koningin. Zij vindt het keer op keer keer nodig om ons, het volk, vermanend toe te spreken. Ik doel dan op de passage: niet de meerderheid moet het altijd voor het zeggen hebben, nee, we moeten ook oog hebben voor minderheden. Het is niet, dat ik daar geen gehoor aan wil geven, maar ik had het wel eens fijn gevonden als hieraan voorafgaand nu ook eens een positieve opmerking gemaakt was in de trant van waardering dat er in het recente verleden in deze samenleving ruimte gemaakt is waardoor de bevolkingsopbouw er nu zo anders uitziet dan bij aanvang van haar regeringsperiode.

Over Wilders wil ik alleen maar kwijt, dat, als ik hem zie, hij mij door zijn uiterlijk altijd doet denken aan een lakei uit een ouderwets sprookje. Ik kan hem alleen daardoor al, moeilijk serieus nemen. Ik mag niet op uiterlijkheden afgaan, maar zijn soms bizarre ideeën komen wel overeen met hoe hij eruit ziet. Belachelijk.

Vandaag heb ik de vakantiefoto's van dit jaar op de digitale fotolijst, mijn verjaardagscadeau, kunnen plaatsen. Het doet mij een heel klein beetje denken aan het diatijdperk uit de zeventiger jaren, maar ik vind het mooi. Het is een speeltje wat mij aanspreekt en ik ben dan ook zeker van plan om in de toekomst verschillende series over heel verschillende onderwerpen te gaan samenstellen.

De toekomst, dat is dus volgend jaar en die begint morgen. Als ik terug kijk naar dit jaar is het zeker geen topjaar geweest. Ik ben nogal wat voetangels en klemmen tegengekomen, maar toch sluit ik het jaar niet heel treurig af. Ik heb goede hoop dat er in het nieuwe jaar het één en het ander in goede banen geleid kan worden.

Ik wens iedereen een goede jaarwisseling!

hanscke Zondag 30 December 2007 - 10:56 pm | | Standaard

tien reacties

Renesmurf

Ik vind de kersttoespraak van de koninging maar flauwekul.
Vroeger hoorde ik het altijd op de radio, maar sinds ik de tv er voor aan moet zetten geloof ik het wel.
Ik word er nooit wijs uit.

Renesmurf, (URL) - 30-12-’07 23:27
Me!

Ik heb die koningin altijd al zo’n negatief figuur gevonden. Alleen maar katten. Maar van deze kant uit beste wensen voor een hopelijk respectvol 2008.

Me!, (E-mail ) (URL) - 31-12-’07 10:30
Wieneke

Jouw opmerking over de toespraak van de koningin is mij uit het hart gegrepen. Zij vermaant elk jaar en waarschuwt voor van alles en nog wat, maar een compliment voor de dingen die mensen goed doen kan er nooit eens af. Mijn voorstel: laten we van 2008 het jaar van de complimenten maken!
Ik wens jou en de jouwen een complimentvol nieuw jaar dus :-)

Wieneke, (URL) - 31-12-’07 11:04
Marieke

Als ze iets groter is vindt ze het misschien wél leuk. Ze is een echt meisje hé, als ik haar zo zie. Leuk!! Ik heb 3 ‘stoere’ jongetjes, tenminste mijn oudste kleinzoon van vier jaar vindt zichzelf best stoer…Als ze in groep 1 zitten zie je ze veranderen. Ook voor jou een goede jaarwisseling en ik hoop op een fijn nieuw jaar voor je.

Marieke, (URL) - 31-12-’07 15:16
Ster

Het is geen gemakkelijk jaar voor je geweest, met toch wel lichtpuntjes die je gelukkig zelf ook zo goed weet te waarderen.

Lieve Hanscke, ik wens je oprecht alle goeds in het nieuw jaar en hoop dat er veel lichtpunten voor je zullen zijn. Bovendien hoop ik dat ik je nog lang mag volgen in je weblog.

Ster, (URL) - 31-12-’07 15:33
roosnans

Moest erg grinnikken om je opmerking over Wilders: treffend!

Jij ook alle goeds en veel inspiratie in 2008!

roosnans, (E-mail ) (URL) - 31-12-’07 15:57
Mikelodeon

haha, nu heb ik eindelijk de woorden voor waar die wilders mij aan doet denken ;-) mille gracias!
Fijne jaarwisseling en ik wens jou een krachtig jaar toe.
Tot blogs!

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 31-12-’07 20:11
Neneh

De beste wensen Hanscke

Neneh, (E-mail ) (URL) - 01-01-’08 11:36
Hannah

De beste wensen voor 2008 en dat het jaar jou veel positieve wendingen en verrassingen geeft!

Hannah, - 01-01-’08 15:40
annabee

Ik wens jou en je dierbaren een voorspoedig 2008!

annabee, (URL) - 01-01-’08 16:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.