VOORNEMENS OP HERHALING


Soms is iets met één druk op de knop heel erg definitief. Het vorige blogje is daarmee verdwenen, inclusief de twaalf reacties. In het blogje stond ONGEVEER het volgende: (Wel even doorlezen, want het eind is geheel nieuw)

Vanmorgen, op de eerste dag van het nieuwe jaar, vond bij ons aan de ontbijttafel deze conservatie plaats:
"Vandaag ben ik het"
"Wat bedoel je?"
"Mijn aanpak is dus wel goed geweest,"
"waar heb je het over?"
"jij bent het voor een groot deel ook wel, maar toch mag jij je zelf niet zo noemen, jij hebt zo af en toe gesmokkeld en daarom ben jij niet helemaal een NIET ROKER geworden."
"oh", was het intelligente antwoord en hiermee eindig ik het verslag van deze ontbijttafelconversatie.

In de Leeuwarder Courant stond twee jaar geleden een artikel over stoppen met roken. Hierin werd beschreven dat dit als een actieve daad gezien moest worden, als iets waar daadwerkelijk naar toe gewerkt moest worden. Dit zou veel positiever werken dan dat men zich er voortdurend van bewust was iets te moeten missen. Ik was er toen helemaal klaar voor en ik ben er voor gegaan. Ik heb dat op bedekte wijze wereldkundig gemaakt. Dat kunt u hier lezen.

In dat artikel stond ook dat men na twee jaar pas tot het gilde van Niet Rokers kon toetreden. Ik heb mijn doel bereikt. Ik ben geslaagd. In de afgelopen twee jaar heb ik geen enkel trekje genomen.

Het goede voornemen voor dit jaar is dat ik gewoon mijn leven wil leven. Vreugde, verdriet, teleurstelling, het hoort er allemaal bij en ik zal het accepteren.

Verder had ik het voornemen om uit te zoeken wie er nu verantwoordelijk was voor de plusjes en de minnetjes die heel sneaky achteraf op mijn blogjes werden gegeven. Er zou toch geen sprake zijn van een weblogpolitie?

Dit ongeveer stond er in het verdwenen blogje. Ik had daarop twaalf reacties. De eerste twee waren van Me! en daarin legde hij uit dat ik eens moest kijken naar "karma", Nanos gaf direct maar een plusje, Renesmurf vond dat ik die plusjes en minnetjes maar weg moest halen, Xiwel liep 38 jaar op mij vooruit, Ster had ooit tien jaar niet gerookt, maar rookt nu wel, dus kan er wel ooit sprake zijn dat iemand een Niet Roker wordt? Roosnans feliciteerde mij, iemand was nu tweeën een halve maand gestopt, Mike had een opmerking maar die weet ik niet meer, Geertje zag nu pas de plusje en minnetjes, Mysterycouple was er met een commentaar en Redstar ook en o ja, Merlijn met een nieuwjaarswens. U ziet het, ik kan bijna alles feilloos weergeven, bijna, maar niet helemaal.......

En hoe komt dat nu dat het oorspronkelijke blogje verdwenen is? Juist; te rappe vingertjes. Mijn lief zou mij even helpen om het programmaatje van die plussen en minnen uit een template te verwijderen. Om dit te controleren moest ik even een proefblogje maken wat ook weer verwijderd moest worden. En toen ging het mis. Ik dacht, (ja hoor, ik weet het, blonde meisjes moeten ook niet denken) dat het niet gebeurd was, vinkte dus opnieuw iets aan en direct daarop op de knop: verder. En toen was het weg. Het plussen en minnenbalkje inmiddels ook en het blogje is zo goed en zo kwaad als het ging herschreven.

hanscke Woensdag 02 Januari 2008 - 8:57 pm | | Standaard

veertien reacties

Renesmurf

Gelukkig zat het nog aardig in je geheugen.
Voor zover ik me herinner.

Renesmurf, (URL) - 02-01-’08 21:33
geertje

Hahahhaha!
Je geheugen is wel fenomenaal!

In mijn beheer spookt het soms ook; alleen, wat ik wis, wis ik soms definitief, en soms mag ik het opnieuw en weer opnieuw wissen.
Het is nog steeds een betasite; maar niet altijd even leuk ;-)

Mar, nogmaals gefeliciteerd Hanscke! :-)
(En die staat er dan weer op ;-))

geertje, (URL) - 02-01-’08 21:49
Me!

Wat heb ik nu weer aangericht(blush)

Me!, (E-mail ) (URL) - 02-01-’08 22:09
Me!

Maar de plussen en minnen zijn weg!

Me!, (E-mail ) (URL) - 02-01-’08 22:10
nanos

HAha, je bent echt niet de eerste die iets dergelijks overkomt. En de laatste zul je ook niet zijn. Iedereen heeft wel eens zoiets gehad, maar ht blijft een hele ervaring.
Ach, het was maar één logje. Sebbo heeft zijn hele blog geleegd zonder dat dat de bedoeling was.

nanos, (URL) - 02-01-’08 23:47
Petra

En ik heb het nu toch nog een beetje terug kunnen lezen. Welkom bij de niet-rokers!

Petra, (URL) - 03-01-’08 09:11
Mysterycouple

Hahaha de vingervlugheid van je liefje is dus de boosdoener.. Nou ja je hebt gelukkig een ijzersterk geheugen

Mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 03-01-’08 10:21
Carola

Hanscke, de beste wensen voor het nieuwe jaar. Hopelijk kunnen de dingen op je werk op een goede manier opgelost worden. Houdt het hoofd hoog en de moed erin. En ik wens je een heleboel mooie Oma-momenten dit jaar

Carola, (URL) - 03-01-’08 15:07
Redstar

Het klopt aardig met wat ik gister las. Maar eh, waarom niet alle reacties er bij zetten :-) hahaha

Redstar, (URL) - 03-01-’08 15:09
Merlijn

Nouja, je weet het gelukkig bijna letterlijk opnieuw weer te geven. Ik was niet degene die die pusjes of minnetjes aangaf, maar bij deze …. + + + + + .. toch maar wat plusjes. ;-)

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 03-01-’08 18:45
Mikelodeon

Nou ik ben wel tereur gesteld dat je nu net mijn reactie niet meer weet ;-)
Euh, ik weet het ook niet meer maar ik weet wel dat ik je gefeliciteerd heb want het is een vreselijke rot verslaving! O en ik schreef ook dat ik nog wel eens droom dat ik rook en dat ik daar dan zo van baal maar weer erg opgelucht wakker word en dan pas realiseer dat het slechts een droom was ;-)

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 03-01-’08 18:46
Hanscke

@Mike, ja dat was jij, nu weet ik het weer. Je bent toch niet echt boos?

Hanscke, (URL) - 03-01-’08 19:17
Galadriel

hulde voor dat stoppen met roken, ik deed het zo’n 10 jaar geleden maar afgelopen zomer had ik me een trek!
waar, welke plussen en minnen…
voor mij krijg je 10 plussen

Galadriel, (URL) - 03-01-’08 19:41
ggk

Een heel gelukkig rookvrij 2008 toegewenst!

ggk, (URL) - 04-01-’08 16:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.