HET STAAT MOOI.


Rond tien uur vertrok ik. Ik wist zeker dat ik 's avonds iets meer huisraad zou hebben dan dat ik had toen ik vertrok, maar ik had geen idee wat er aan ons interieur ontbrak. Ik deed (uit mezelf) P. de belofte dat ik hem zou bellen als mijn uitgave de honderd euro te boven zou gaan. Alleen spraken we niet af of dit op het totale bedrag sloeg of op een enkel aan te schaffen artikel.

Gisteren ben ik een dag heel gezellig wezen funshoppen, samen met een collega; ik noem haar Jannet. Toen Jannet onlangs bij mij op verjaardagsvisite was, kwam ter sprake, dat ik die week daarvoor niet aan mijn trekken was gekomen toen P. en ik de Ikea bezocht hadden. We waren op zoek naar een CDkast en daar er ook een nieuwe schemerlamp op het verlanglijstje stond, kreeg ik weinig ruimte om nog eens verder om mij heen te zien. Daar waren we toch niet voor gekomen? Ik moet toegeven, we zijn goed geslaagd, maar er is zo heel veel meer te zien.... Jannet had niet lang geleden eenzelfde ervaring met haar P. opgedaan. Ook zij had heel weinig om zich heen kunnen kijken. Je was immers niet op zoek naar iets behalve dan waarvoor je daar was? Samen kwamen we tot de conclusie dat het hoog tijd werd dat wij met zijn tweeën, niet gehinderd door een P. gewoon maar eens moesten gaan rondkijken in de Ikea. En dat deden we gisteren.

We waren nog maar net binnen of we zagen beiden al een artikel wat we heel goed zouden kunnen gebruiken. Een tafeltje voor de laptop, zodat je op de bank of in de luie stoel goed met de laptop overweg zou kunnen. Jannet was heel handig. Ze raadde mij aan om net zoals zij het artikel, het nummer van het artikel en de stelling te noteren. Schrappen kon altijd.

Niet lang daarna zag ik een klein rond snoeperig roomwit stoffen stoeltje staan. Opeens wist ik het, die ontbrak in onze slaapkamer. En de prijs? die viel reuze mee. Daar hoefde ik het niet voor te laten. Jannet liet me nog in verschillende andere feauteuils plaats nemen, maar geen van alle konden het halen bij "mijn" stoeltje. De nummers werden genoteerd. Maar om een zitje enigszins ook een zitje te laten zijn, moest er ook een tafeltje bij. Die keuze vond ik iets moeilijker. Ik kon kiezen uit een vierkante, een ronde of een glazen tafeltje. Tsja, wat zou nu het mooiste zijn. Ik dacht eerst het ronde glazen tafeltje, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor het iets eenvoudiger ronde witte tafeltje met beuken voet. Nog geen twaalf euro, geen geld, zeg nou zelf.

Al keuvelend vertelde Jannet dat ze er versteld van stond  hoe Ikea er iedere keer weer in slaagde om mooie opstellingen van interieurs te maken wat ook nog eens klopt met de werkelijkheid. Dit inspireerde haar, maar mij ook. Opeens zag ik hoe er met een plank achter een bankopstelling mogelijkheden gecreëerd waren om "iets" te hebben waarop ik wat frutsels zoals een vaas, een fotolijstje of een schemerlampje kwijt zou kunnen. Heus, ik wist toen al wel dat dit tegen een gipswand niet zo heel makkelijk te monteren zou zijn, maar ik liet mij hierdoor niet weerhouden, ik noteerde de cijfers.

Na nog wat kleine dingetjes gevonden te hebben, besloten we het na een aantal uren voor gezien te houden en in het magazijn onze spullen te gaan verzamelen. Uiteindelijk heb ik het laptop tafeltje geschrapt. Bij nader inzien leek het mij toch niet zo heel erg handig. Al met al ben ik ruim onder het bedrag gebleven.

Nadat de poten onder het stoeltje geschroefd waren en het tafeltje in elkaar gezet was, hebben P. en ik het naar boven gebracht en het in de slaapkamer geplaatst en het past heel mooi in het interieur. Ik snap echt niet dat ik dat niet eerder aangeschaft heb. Alleen, nu ik zie hoe mooi het staat, word ik er wel een beetje hebberig van. Ik zou ook nog wel graag een andere stoel bij het bureautje willen hebben en en en....

Het plaatsen van de plank achter de zitbank geeft nog wat problemen, maar ik weet zeker dat P. dat kan oplossen. Ik denk wel dat het mooi zal staan. Ik zie het al voor me. Ik ben weer even helemaal tevreden.

hanscke Vrijdag 04 Januari 2008 - 8:43 pm | | Standaard

negen reacties

Merlijn

Mooi dat je daar bij jullie nog Ikea binnen kan komen, in Delft hebben ze nu al 3 keer de afslag naar dat woonwarenhuis afgezet vanwege de verkeerschaos!

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 04-01-’08 21:29
Me!

Haha, ik kan het me helemaal voorstellen…

Me!, (E-mail ) (URL) - 04-01-’08 21:39
jannet

over het gipswandprobleem…
weet je dat ze ook heel mooie losse poten verkopen bij ikea?
zo maak je er gewoon een heel lange smalle tafel van:)
misschien heb ik nog wel vier pootjes liggen,
en ja, zeker voor herhaling vatbaar!!

jannet, (E-mail ) - 04-01-’08 23:23
Mysterycouple

E zijn speciale gipsplaatschroeven te koop bij de bouwmarkt hoor..

Succes met je plankje

Mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 05-01-’08 12:30
Renesmurf

als je het ergens voor nodig hebt is het nuttig, anders niet zo. Hoewel, soms is fun op zich al nuttig genoeg.

Renesmurf, (URL) - 05-01-’08 16:27
sebbo

Hanscke, jij bent een Ikea vrouw. Dat is verschrikkelijk voor een man met twee linkse handen. Eerste de hele dag door die winkle dreutelen en dan als beloning het gekochte in elkaar moet prutsen. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

sebbo, (E-mail ) (URL) - 05-01-’08 17:42
geertje

Er si een winkel, waar je me absoluut niet zal zien, al vind ik veel dingen echt heel erg mooi. Maar dat verplichte lopen langs de banen vind ik vreselijk!
Als ik niet meer kan lopen wil ik weg!

Geweldig dat je zo goed bent geslaagd, en ach, je bent toch ruim onder het bedrag gebleven? Reden te meer nog een keer te gaan ;-)

Fijne zondag Hanscke!

geertje, (URL) - 06-01-’08 01:01
Redstar

Dat was iets waarvan ik dacht dat het er niet was! Lang leven de laptop.. Funshoppen is erg Kewl btw :-)

Redstar, (URL) - 06-01-’08 14:56
Mikelodeon

Haha, heel herkenbaar, er is een tijd geweest dat ik toch zeker 4 keer per jaar er naartoe moest. Sinds in getrouwd ben heeft maxim langzaam maar zeker alle bij ikea aangeschafte goederen vervangen en mag ik er alleen op de fiets en zonder pin pas heen ;-)

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 06-01-’08 15:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.