SLAAPVERWEKKEND


Friesche Vlag Slaap Lekker is een heerlijke halfvolle melkdrank met toegevoegd Lactium® en honing. Lactium® is een natuurlijk melkeiwit concentraat dat een bewezen ontspannende werking heeft. De honing wordt aan de melk toegevoegd voor het verkrijgen van een aangename en zachte smaak. De positieve effecten van Slaap Lekker op de nachtrust zijn aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Eén portie (250 ml) voor het slapen gaan bevordert een goede nachtrust.

Ik heb nooit het bestaan van dit product geweten, maar vandaag las ik in de krant dat de productie van Slaap Lekker al weer gestopt wordt. Eind 2006 dacht men met Slaap Lekker het recept in huis te hebben om de vier miljoen Nederlanders (zoveel?, ja zoveel!, volgens het bedrijf) met een slaapstoornis lekker in slaap te laten vallen.

Het wordt uit de handel genomen omdat uit onderzoek onder tweehonderd mensen met slaapproblemen gebleken is dat de drank weliswaar de nachtrust bevordert, maar dat er geen significant verschil is na het drinken van gewone melk. En als er zoiets specialistisch gemaakt wordt, moet er wel bewijs zijn dat het echt werkt, aldus marketingmanager Nicole Hesseling.

Ik sta versteld van de eerlijke redenatie, ahum. Ik sta nog veel meer versteld van het grote aantal mensen met een slaapstoornis. Als ik vannacht weer eens ongewild wakker lig, ga ik aan al die mensen liggen denken. Ik laat ze als silhouet één voor één aan mijn oog voorbijtrekken. Vier miljoen is heel veel en misschien val ik al tellend vanzelf wel in slaap....

hanscke Woensdag 09 Januari 2008 - 9:33 pm | | Standaard

twaalf reacties

Me!

Goh, ik slaap als een roos, ook zonder melk. Zelfs beter zonder melk…

Me!, (E-mail ) (URL) - 09-01-’08 22:59
nanos

Ik heb geen melk nodig.
Koffie of cola maakt ook niet uit. Ik slaap.

nanos, (URL) - 09-01-’08 23:36
Hanny

Gelukkig heb ik zo’n product niet nodig.
Als ik het goed heb, is het vandaag een belangrijke dag. Zet ‘m op. Laat je niet kisten!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 10-01-’08 00:28
Ster

Ik kende het product wel, heb het ook eens gekocht. Maar de smaak vond ik zo vies, dat ik daar spontaan wakker van bleef. Het smaakte net als die pakken melk die een paar maanden houdbaar zijn.

Het aantal mensen verbaasde mij niet, maar wel inderdaad die eerlijke redenatie van de producent.

Ster, (URL) - 10-01-’08 07:08
Xiwel

Ik mijd al 30 jaar melk omdat ik er van flauw val. Dus als ik in slaap zou willen komen werkt gewone melk dus ook, maar op een manier die ik niet fris vind.

Overigens viel ik vanacht pas om 6 uur in slaap. Dat overkomt me bijna nooit en meestal weet ik wel waar het aan ligt. Genoeg buiten bewegen, en optijd de TV of computer uit zijn voor de meeste mensen de oplossing.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 10-01-’08 12:41
Redstar

Ik kan overal van slapen, of juist nergens van :-)

Redstar, (URL) - 10-01-’08 12:57
Mikelodeon

Ik heb goddank eigenlijk nooit slaapproblemen, aan mij zou zo’n melkdrankje dus niet besteed zijn. Lijkt me trouwens wel lekker, mwarme melk met een lepel hong ;-)
Ben je vandaag nog op de fiets gegegaan?

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 10-01-’08 17:47
Gala

nee gelukkig ben ik geen slechte slaper…wel een woeler…heb ik van horen zeggen

Gala, (URL) - 10-01-’08 18:13
Merlijn

Dat ge-experimenteer van de voedingsindustrie vind ik zowiezo al niks. Net als cholesterol verlagende boter… Medicijnen worden door de dokter uitgegeven en niet door de voedingsindustrie, laat het zo blijven.
Oja, enig idee hoeveel ratten voor dit goedje zijn opgeofferd? Zie dit citaat uit het FDA rapport :

An acute single dose toxicity study of lactium TM was conducted in female Sprague-Dawley rats (Gomond and Miermon, 2003) (appendix 3). The study was conducted in accordance with Good Laboratory Practices (GLP), and the protocol was based on the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) guideline 423 of December 17, 2001, Annex 2 d. Animals (6 nulliparous and non-pregnant females) were orally administered 2,000 mg lactiumTM/kg body weight diluted with distilled water. The study evaluated body weight the day before administration, then on Days 1, 4, 8, and 15, clinical and behavioural signs, necropsy findings and mortality, expressed in percentage of compound-related deaths. All animals were sacrificed on Day 15 and necropsied. This study was performed in duplicate.

Sorry, ik moest het even kwijt …

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 10-01-’08 20:18
geertje

Had ook nog nooit van dat product gehoord!
Mijn kinderen drinken soms warme anijsmelk, en dat werkt.
Zelf heb ik nooit slaapproblemen (eerder andersom). Misschien dat ik er daarom ook nooit van heb gehoord.
Zo zie je maar; een beetje promotie is soms ook wel noodzakelijk om een markt aan te boren!

geertje, (URL) - 10-01-’08 22:53
Renesmurf

Tja, het ligt er ook aan hoe ze het meten.
Ze hebben mij niks gevraagd, dus ze gokken maar een beetje.

En als iets echt helpt wordt dat wel bekend gemaakt.

Renesmurf, (URL) - 10-01-’08 23:01
therese

Nou, het is al laat. Slaap in ieder geval lekker jij. Nee, ik wist ook niet dat er zo veel slapelozen waren. Het beste!

therese, (E-mail ) (URL) - 10-01-’08 23:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.