ONDERHANDELEN


Vandaag stond het volgende gesprek rond mijn arbeidssituatie gepland. Hoewel mij was toegezegd dat ik per e-mail een voorstel over een mogelijke taakinvulling toegestuurd zou krijgen, heb ik dat helaas niet mogen ontvangen. Desondanks heb ik mij opnieuw grondig voorbereid. Mijn werkwijze van de vorige keer was mij goed bevallen. Ik had in mijn bloknote een aantal memo'tjes getekend met daarin per categorie een aantal aandachtspunten. Niet leesbaar voor de ander, maar wel een geheugensteuntje voor mij. Het voorstel scheen naar verluid wel verstuurd te zijn, maar is niet bij mij aangekomen. Een copieermachine is dan heel gewillig en zo kon ik als nog kennis nemen van het voorstel over aanpassing van mijn jaartaak. Naast het lesgevende gedeelte kwam het aanbod voor een groot gedeelte niet in de buurt van mijn in het vorige gesprek neergelegde wensen. Ik moest nu echt gaan onderhandelen, te beginnen met het nogmaals helder en duidelijk te formuleren van datgene wat ik de vorige keer op tafel had gelegd. Ik moet zeggen dat de bereidheid om hier naar te luisteren voldoende aanwezig was. Dit keer was ik nog wat beter voorbereid op het weergeven van mijn wensen dan de vorige keer en de toelichtingen en de voorbeelden die ik aanhaalde illustreerden de mogelijkheden die ik zag. Er werd ijverig genoteerd. Terug naar de oude situatie gaat niet meer. Dat is een gepasseerd station, maar ik wil wel graag een aantal aspecten in een nieuwe taakomschrijving terug kunnen vinden. Het teamvoorzitterschap gaf mogelijkheden om op verschillende terreinen bezig te zijn. Juist die afwisseling, een aantal lessen geven, het coördinerend bezig zijn en door zitting te hebben in een aantal overlegorganen waardoor ik ook bezig was op beleidsmatige terreinen, maakte, dat ik zoveel plezier had in mijn werk. Het is duidelijk dat er op dit laatst genoemde terrein voor mij dit schooljaar geen mogelijkheden (meer) zijn. Ik vind dat jammer, maar dat ik verlies lijd ten opzichte van de taakomschrijving die ik had, moge duidelijk zijn. De tijd van treuren is echter voorbij; de heren wisten dat het met hun ingreep met name voor mij een pijnlijke operatie zou zijn. Het is helaas veel pijnlijker geworden dan zij hadden voorzien, maar met mokken wordt alles er voor mij niet beter op. Wanneer men er in slaagt om op grond van de vandaag doorgesproken mogelijkheden voor mij een taakomschrijving rond te krijgen, dan ben ik niet geheel ontevreden. Voorlopig heb ik weer als taak: afwachten tot eind volgende week.

hanscke Woensdag 16 Januari 2008 - 9:56 pm | | School perikelen

twaalf reacties

Me!

Ik hoop dat ze hier niet lezen…

Me!, (E-mail ) (URL) - 16-01-’08 22:38
Me!

Even ter verduidelijking, je gaat niet te ver, maar je geeft hier je strategie prijs en de methode waarop je dit doet. Een ingewijde kan hier gebruik van maken.

Me!, (E-mail ) (URL) - 17-01-’08 06:47
Hanscke

@Me!dank je voor de uitleg. ik denk dat het wel kan. zo bijzonder is de strategie niet en ik breng niet alles naar buiten

Hanscke, (URL) - 17-01-’08 09:42
Hanny

Je zou dus een redelijk grote stap terug moeten doen, begrijp ik. Is dat alleen voor de rest van het jaar, of zou het structureel worden?
Ik wens je wederom weer sterkte. Mijn hoofd staat er niet helemaal naar om diep na te denken door de koorts.
OT De naam heb ik inmiddels aangepast. Had je zelf ook mogen doen. :-)

Hanny, (E-mail ) (URL) - 17-01-’08 15:35
Mikelodeon

Ik verneem met open mond hoe jij beslagen ten ijs komt aan de onderhandelingstafel. Kan ik je de volgende keer inhuren?
Chapeau!

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 17-01-’08 19:13
Ster

Petje af, voor hoe jij je hebt opgesteld. Ook jouw werkgever zou daar alleen maar respect voor moeten hebben.
Ik wacht in spanning met je mee af tot volgende week.

Ster, (URL) - 17-01-’08 20:27
Renesmurf

Je weet wat je wilt, je weet wat mogelijk is, en je kijkt hoe buigzaam ze zijn, en jij bent.

Ik denk dat het wel goed komt, voor zover mogelijk.

Renesmurf, (URL) - 17-01-’08 22:49
Mysterycouple

Pfff jij bent echt goed in strategieën opzetten.. mijn complimenten.. btw el een beetje griezelig om het hier zo neer te zetten .. ben je niet bang dat ze hier lezen???

Mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 18-01-’08 08:32
roosnans

Petje af! Dat heb je hartstikke goed voorbereid! Heel mooi hoe je dit hebt aangepakt. Ik hoop dat je hier het maximaal haalbare uit kunt halen. Na jarenlange inzet voor de opleiding mogen ze dat best doen! Sterkte voor het volgende deel! grtz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 18-01-’08 11:06
geertje

Knap van je, ook dat je, ondanks dat je niet alles direkt kreeg wat je had verwacht, een strategie kon bepalen.
Fijn dat er ruimte was, dat de tgenpartij kon en wilde luisteren.
Sterkte Hanscke!

geertje, (URL) - 18-01-’08 14:11
Redstar

Mokken werkt idd niet. Maar soms is dat wel een logische emotie. Je nieuwe taak is geen verkeerde lijkt mij trouwens..

Redstar, (URL) - 18-01-’08 14:47
therese

Veel sterkte gewenst. Ik hoop dat het ongeveer loopt zoals jij wil.

therese, (E-mail ) (URL) - 18-01-’08 22:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.