ACHTERAF


Het einde van de onderhandelingen komt in zicht. Er kan voorzichtig gesteld worden dat er een overeenstemming komt waarin betrokkenen elkaar kunnen vinden. Het "grote" team is ontbonden en dat blijft ook zo. Hoe de structuur er in de toekomst uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, maar onze locatie zal geen "eigen team" meer hebben. Jammer, maar dat is niet anders. Dat is inherent aan managementbesluiten, daar valt weinig tegenin te brengen. Hopenlijk komt er snel duidelijkheid over het hoe en wat zodat de rust weer keert en de woelige tijden tot het verleden gaan behoren.

Voor mij blijven naast de lesgevende taken die ik al had, nog een aantal lesoverstijgende locatiegebonden taken over waarmee ik mij kan gaan vermaken.

De vrijgekomen uren ga ik vullen met scriptiebegeleiding en hier ben ik zeker niet ongelukkig mee. Ik heb dit jaren in mijn takenpakket gehad, maar omdat uren nu eenmaal maar één keer ingezet kunnen worden, was dit uit mijn takenpakket verdwenen. Natuurlijk zijn er scripties die wat onderwerp betreft mij weinig nieuws bieden, maar mijn ervaring is dat er elk jaar weer een paar leerlingen in slagen om met voor mij ook geheel nieuwe onderwerpen aan te komen. En dat maakt het voor mij dan extra boeiend.

Voor ik echt weer aan de slag ga, zullen er eerst nog enkele hobbels weggenomen moeten worden. Helaas waren de aangebrachte veranderingen die werden ingevoerd niet altijd even goed doordacht, waardoor ik vind dat het één en ander mij persoonlijk schade heeft toegebracht. Omdat ik niet de Zwarte Piet toegeschoven wil krijgen zal er nog iets aan die beeldvorming gedaan moeten worden. Dit laatste heeft nog even tijd nodig, maar het vertrouwen groeit dat ook dit punt naar tevredenheid opgelost gaat worden.

Dit alles betekent dat ik na de crocusvakantie weer aan de slag kan. Ik hoop dat ik, ondanks dat ik toch enig verlies heb geleden door dit jaar niet meer beleidsmatig ingezet te zijn, het plezier in mijn werk weer terug zal krijgen.

hanscke Vrijdag 25 Januari 2008 - 11:57 am | | School perikelen

dertien reacties

ggk

Nou dat klinkt toch positief! Hoop dat het goed voor je uitwerkt!

ggk, - 25-01-’08 12:49
Marieke

Dit is een (voorzichtige) felicitatie waard en die geef ik je dus ook :o) De laatste hobbels worden vast wel rechtgetrokken (jij zult niets nalaten om daar niet voor te zorgen en gelijk heb je) Of je weer plezier in je werk krijgt? Ook daar zul je vast aan werken…

Marieke, (URL) - 25-01-’08 13:02
Hanny

Onderhandelen is compromissen sluiten. En dat is gebeurd. Ik hoop voor je dat de laatste hobbels ook naar tevredenheid worden genomen, zodat je na de krokusvakantie met frisse moed van start kunt gaan.
Sterkte de komende weken om kracht te verzamelen om met een “leeg hoofd” en zonder rancune aan de slag te kunnen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 25-01-’08 14:48
Me!

Af en toe heb ik het idee dat leidinggeven ook niet alles is. Volgens mij denk ik dat ik als tuinman ook een eind was gekomen. Die tuinman gaat na zijn werk gewoon naar huis en denkt geen seconde meer na wat hem morgen te wachten staat…

Me!, (E-mail ) (URL) - 25-01-’08 18:42
Renesmurf

Als je eenmaal op dreef bent komt het plezier er wel weer in.
Verwacht ik.

Renesmurf, (URL) - 25-01-’08 20:47
nanos

Dat klinkt allemaal toch echt als positieve ontwikkeling.

Maar hoe staat nu de persoon die al die narigheid toch min of meer voor jou aangezwengeld heeft hierin en binnen de locatie?

nanos, (URL) - 25-01-’08 22:47
Merlijn

Dat plezier komt vast!

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 25-01-’08 23:37
noordmiep

gaat je vast lukken, jij bent positief genoeg net zo als ik en over een poosje komt de sprankelende miep vast terug…klein dipje :)

noordmiep, - 26-01-’08 01:11
Ster

Ik hoop dat je je plezier in je werk snel terug zult hebben. Wat mij niet helemaal duidelijk is: er zijn meer mensen blijkbaar ziek door de hele werksituatie. Is het voor hen ook naar tevredenheid opgelost?

Ster, (URL) - 26-01-’08 11:17
Gala

dat zal je heus wel lukken

Gala, (URL) - 26-01-’08 17:08
geertje

Fijn voor je Hanscke!
Gelukkig dat er nu duidelijkheid is ontstaan.
Ik hoop dat de laatste obstakels weg zullen gaan, en dat je weer met plezier kan gaan werken!

geertje, (URL) - 26-01-’08 18:48
mike(lodeon)

Tjonge dat vind ik (voorzichtig) positief nieuws. Hopelijk ben je na de crocusvakntie weer gauw ingeburgerd, geniet nog even van je vrije tijd ;-)

mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 27-01-’08 09:49
annabee

Klinkt positief, succes gewenst!

annabee, (URL) - 03-02-’08 19:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.