DE PLANK


Het heeft me destijds heel veel moeite gekost om P. er van te overtuigen dat winkelen toch echt iets anders is dan boodschappen doen. Nu, heel veel jaren later, kan ik ook nog wel begrijpen, dat hij toentertijd onder, de wekelijkse booschappen doen, winkelen verstond. Hij was gewend dat er een boodschappenboekje werd ingevuld en dat vervolgens de boodschappen thuis bezorgd werden. Als je dan zelfstandig gaat wonen en je gaat wekelijks zelf op pad om de boodschappen te halen, dan kan ik mij daar ook nog wel iets bij voorstellen dat daar de term "winkelen"voor gebruikt werd.

Voor mij is er een groot verschil tussen boodschappen doen en winkelen. Het eerste doe ik heel doelbewust en bij het laatste wil ik alle tijd hebben om rond te kijken, zonder ergens op zoek naar te zijn. En dat heb ik in de kerstvakantie gedaan. Ik schreef toen al dat ik 's morgens al wist dat ik 's avonds waarschijnlijk iets zou hebben waarvan ik nooit geweten had dat er bij mij zoiets ontbrak. Dat was onder andere deze plank. Ik zou zelf nooit op het idee gekomen zijn, maar toen ik het zag, wist ik gelijk hoe ik het in mijn eigen interieur wilde toepassen. Winkelen is voor mij meer dan alleen kopen. Het is ook: inspiratie en ideeën opdoen. 

Het is mij nooit goed gelukt om P. het verschil tussen winkelen en boodschappen doen uit te leggen. Samen boodschappen doen vind ik leuk, samen winkelen lukt niet zo goed. Gelukkig gaat het monteren hem dan wel weer goed af. En helemaal als ik er even niet bij ben..... Over het resultaat van onze beide acties zijn we het gelukkig wel eens. Wij zijn blij met de plank.

hanscke Zaterdag 02 Februari 2008 - 3:25 pm | | Standaard

zeventien reacties

jannet

wat is dat mooi geworden! ik kan me voorstellen dat je er zeer tevreden over bent.

jannet, (E-mail ) - 02-02-’08 16:51
Me!

Eind goed al goed…
Ik winkel regelmatig met mijn vrouw en zie dat meer als een uitstapje. Ik ben in de loop van de jaren aan het geslenter gewoon geraakt. De boodschappen doen we altijd op zaterdagochtend heel vroeg, ook samen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 02-02-’08 16:52
Helen

Staat mooi zo!

Helen, (URL) - 02-02-’08 17:15
Michiel

Ja, het ziet er mooi uit. Maar de ruimte achter de bank, onder de plank is nu alleen nog toegankelijk voor de kat of mogelijk voor Sjors. Toch een beetje zonde van de ruimte. Of zie ik het verkeerd?

Michiel, (URL) - 02-02-’08 18:00
Hanny

Gelukkig weet mijn man het verschil tussen boodschappen doen en winkelen. Dat laatste doen we regelmatig gezellig. Waarschijnlijk omdat hij weet dat ik nooit zo veel koop, maar des te meer kijk.
Deze plank is een schot in de roos. Het winkelen is niet voor niets geweest.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 02-02-’08 18:45
Xiwel

Mooie bank!

Zelf xi ik geen verschil in boodschappen halen en winkelen. Voor beide neem ik de tijd en soms gaat het heel vlot omdat ik zoiets absuluut niet met iemand wil ondernemen. Ik kan dus gewoon in een boord kijken of er 39/40 in staat, de mouwen kort zijn en puur katoen. En als de prijs ook nog eens klopt, dan red ik dat in 1 minuut en 44 seconde. Voor het zelfde geld sta ik de super uitgebreid verpakkingen te lezen en neem ik iets nieuws mee om uit te proberen. Ik loop ook regelmatig door de Xenos-achtigen of over de markt zonder iets te kopen.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 02-02-’08 18:48
Renesmurf

Er is geen verschil tussen winkelen en boodschappen doen!

Renesmurf, (URL) - 02-02-’08 19:51
f r e d

ik doe het tegelijk; hoef ik niet na te denken.

f r e d, (E-mail ) (URL) - 02-02-’08 20:21
geertje

Leuk met die tulpen!
Mooi inderdaad ie plank; leuk dat hij direct is gemonteerd :-)

En ja, er is een verschil tussen winkelen en boodschappen doen.

geertje, (URL) - 02-02-’08 21:11
gala

ja dat gebeurt ook wanneer ik winkel…ik kijk om me heen naar combinaties/inrichtingen/oplossingen

gala, (URL) - 02-02-’08 21:25
nanos

Boodschappen doen en winkelen zijn duidelijk twee verschillende dingen. Bij het eerste haal je de noodzakelike dingen en eventueel nog wat eromheen. Dat hoeft niet perse haastig te gaan, maar dat kan wel. Bij het tweede neem je de tijd en kunt zelfs met niets en toch rijker (de ideeën!) thuis komen.

nanos, (URL) - 02-02-’08 22:28
Renesmurf

Na lang wikken en wegen, nee, er is geen verschil, echt niet.

Renesmurf, (URL) - 03-02-’08 01:34
Hannah

Mooi dioe plank!

Hannah, - 03-02-’08 12:10
mike(lodeon)

wauw! dat resultaat mag er zijn, en geeft een heel leuk effect :-)

mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 03-02-’08 13:11
Redstar

Duidelik. Er zit idd veel verschil tussen winkelen en boodschappen doen.. En persoonlijk vind ik het geen van de twee iets :-)

Redstar, (URL) - 03-02-’08 13:58
roosnans

Slim zo’n plankje! mooi.
Gelukkig kan ik met mijn vriend heerlijk de boodschappen doen. Maar winkelen? liever met een vrolijke vriendin die mij af en toe dingen aan laat trekken die ik niet zou aantrekken om tot de conclusie te komen dat het me heel goed staat! En ze bestaat, deze vriendin!
Veel plezier met allebei!

roosnans, (E-mail ) (URL) - 03-02-’08 20:53
Hanscke

@Michiel: een idee om er kastjes vam 9cm diep te maken? hi hi

Hanscke, (URL) - 04-02-’08 09:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.