ZEVEN


Toen ik vanavond met de hond uitging, bedacht ik, dat ik het absoluut niet wist waarover ik deze keer zou willen schrijven. Al lopend probeerde ik stil te staan bij alles wat er nu zoal door mijn gedachten heen ging. Boos. Aardig. Verdrietig. Wrokkig. Riposteren. Blij. Moe. Plezierig. Rust. Boek. Grappig. Mistroostig. Gesprek. Stoppen. Afrodisiacum. Hoopvol. Teleurgesteld. Vriendelijk. Trots. Karin Slaughter. Eerlijk. Humoristisch. Negatief. Niets. Doorgaan. Weinig. Alles. Anders. Onzichtbaar. Vooruitblik. Riposteren. Moedig. Mediteren.Terughoudend. Groet. Weinig. Mindfulness....... Allemaal woorden van gedachtenflarden die er in mij omgaan. Elk woord zou een aanleiding kunnen zijn voor het schrijven van een blogje. Niet te doen dus. Opeens dacht ik aan de zeef die P. gebruikt om de aarde, ontstaan uit de composthoop, te zeven. Dat zou ook wel een mooi werktuig voor mij zijn om van mijn gedachtenflarden iets moois, iets vruchtbaars te maken. Ik gooi alle woorden in de zeef en ik schud net zolang tot de woorden teruggebracht zijn tot letters en die letters strooi ik dan uit en daarvan maak ik alleen maar positieve gedachten. Ik zie het al bijna voor me. Ik heb er zin in. Ik ga zeven.
Zeven, een heilig getal. Het kan bijna niet anders. Dit moet zuiverend werken en tot een vruchtbaar resultaat leiden..

hanscke Maandag 18 Februari 2008 - 8:56 pm | | Standaard

zeven reacties

Me!

Zo had ik het nog niet bekenen…

Me!, (E-mail ) (URL) - 18-02-’08 22:14
sebbo

Een log met diepere bedoelingen. Het plaatje is de pointe:-))

sebbo, (E-mail ) (URL) - 18-02-’08 22:15
Hanny

Het zeven kan iets heel moois, iets fijnzinnigs opleveren. Een goed idee van je!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 18-02-’08 23:57
Xiwel

In het DOS-tijdperk moest je in WordPerfect F7 gebruiken om op te slaan. Nou hadden we van al dergelijke programma’s de Amerikaans-Engelse uitvoering, dus hadden we het vaak over ‘even opzeven’. :-) Inmiddels bedenk in dat ZOZ natuurlijk voor ‘Zeef Onze Zielen’ staat.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 19-02-’08 10:08
Redstar

Zeven heeft altijd het gewenste resultaat :-)

Redstar, (URL) - 19-02-’08 16:26
roosnans

mooie gedachten! prachtig uitgezeefd…
grtz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 19-02-’08 19:47
boomkruiper

Heerlijk he alle gedachten zeven. Mooi gevonden! Ik noem het sudderen.

boomkruiper, (E-mail ) (URL) - 19-02-’08 21:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.