MEDEDELINGEN


Met een wat ontheemd gevoel liep ik vanmiddag door de school. Het is net of het niet helemaal mijn school meer is. Mijn eigenste plekje op het kantoor behoort mij niet meer toe, het team is er niet meer, wel collega's die in bepaalde settingen samenwerken, maar de gezamenlijkheid ontbrak en toen er iets geregeld moest worden, hoefde ik mij daar niet druk om te maken.....Van de directe collega's die er waren kreeg ik een knuffel en dat deed mij goed.

Wat ook leuk was waren de leerlingen. Ik begon met een eerste jaars klas en als zestien en zeventienjarigen zeggen blij te zijn je te zien en het leuk vinden om weer les van je te krijgen dan ben ik ervaren genoeg om de conclusie te trekken dat dit gemeend is. Zeker als het tijdens de les stil is in zo'n klas en er echt geluisterd wordt. Bij de derde jaarsleerlingen was het wat chaotischer omdat zij in de afgelopen periode met vervangers van doen gekregen hadden wegens mijn afwezigheid en de andere collega die nog steeds afwezig is. Hun angst was dat ook ik het roer weer om zou gooien, ieder werkt nu eenmaal op zijn manier. Hen heb ik gerustgesteld dat ik dat zeker niet zal gaan doen.

Vervolgens vraag ik mij af waarom ik u dit allemaal meedeel. Dat hebt u te danken aan het boek: Ergens mag ik je wel van Ed Nissink. Dat boek had ik enkele weken geleden aageschaft, alleen ik weet de aanleiding niet meer. Ik had het mee willen nemen naar La Palma. Bij het doorsnuffelen van dit boek stuitte ik op het item: Vraag je eens af waarom je datgene wat je van plan bent om te zeggen, wilt zeggen. Mijn antwoord hierop is in dit geval wel duidelijk. Ik heb ervaren dat het fijn is om een beetje belangstelling en een beetje medeleven te krijgen. Het is overigens een heel aardig boek over verborgen boodschappen in de communicatie,

En als ik het dan toch over boeken heb. Ik ben niet de hele dag door zwaarmoedig. De afgelopen week heb ik mij uitstekend vermaakt met het boek Het Verwende Nest. Het is een boek over zeven vrouwen van deze tijd van rond de vijftig. Alleen het stukje over de gezichtscorrecties sprak mij iets minder aan. Ik ga zeker niet aan facelifting doen. Ik ben zoals ik ben en ga in mijn uiterlijk met mijn leeftijd mee. In dit boek stuitte ik nog wel op een onbekend woord namelijk: embonpoint wat staat voor een (bier)buikje van een man. Ik had er nog nooit van gehoord.

Al met al gaat het best wel goed met mij. Ik ben in ieder geval in staat om verschillende zaken in één blogje te verwerken en zolang mij dat lukt hoeft niemand zich zorgen te maken.

hanscke Dinsdag 04 Maart 2008 - 6:12 pm | | Standaard

elf reacties

Me!

Ik maak me echt geen zorgen hoor… Het komt allemaal best wel goed, hoop ik.

Me!, (E-mail ) (URL) - 04-03-’08 20:35
Hanny

Als de leerlingen je zo verwelkomen, dan zit het wel snor. Haal daar de energie uit om weer te functioneren op school. De leerlingen zijn tenslotte het belangrijkste.
Succes met het weer in je ritme komen!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 04-03-’08 21:08
ggk

Goed te lezen dat het best wel goed gaat! Houden zo!

ggk, - 04-03-’08 21:21
Renesmurf

ja, dat heeft iedereen wel eens, maar uiteindelijk komt het toch altijd wel goed.

Renesmurf, (URL) - 04-03-’08 23:33
fialas

embonpoint is een prachtig woord uit de tijd dat alleen heren uit de betere burgerij een buikje hadden.
nu Jan- met- de- Pet zich ook tebuiten kan gaan aan vreten en zuipen heet het heel gewoon pens.

fialas, (E-mail ) (URL) - 05-03-’08 00:24
Mysterycouple

Een mooier compliment had je niet kunnen krijgen van de eerstejaars. Je lijkt me een ook een hele goeie!!!!

Mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 05-03-’08 11:07
Redstar

Super hoe je eerste jaars hebben gedaan. Dat geeft een goed gevoel natuurlijk..

Redstar, (URL) - 05-03-’08 13:08
mike(lodeon)

Kleine stapjes hanscke, je bent er weer en je bent welkom en gemist.Het komt vast goed

mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 05-03-’08 18:58
Ster

Uit dat kleine put je je moed. Goed zo!

De tips over de boeken neem ik mee, lijkt mij ook wel wat om te lezen.

Ster, (URL) - 06-03-’08 07:14
f r e d

7 dames 50+….; die zal je tegelijk op visite krijgen…..

f r e d, (E-mail ) (URL) - 06-03-’08 14:57
roosnans

het is niet altijd makkelijk weer in te voegen, zeker niet als het anders loopt, maar ik denk dat jij je plek wel weer krijgt! komt goed!
Ken de boeken die je noemt niet, maar klinkt wel goed. “het verwende nest“klinkt in ieder geval als een erg sappige titel! grin… Lees ze!

roosnans, (E-mail ) (URL) - 06-03-’08 21:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.