DINGEN DIE VOORBIJ GAAN


Dat overkomt mij niet vaak. Meestal heb ik een ijzersterk geheugen met een juiste tijdbeleving, maar dit keer heb ik mij in een jaar vergist. Eind vorige week moest ik voor een project waar ik mee bezig ben even enig research doen over SVRcampings in Zeeland. Nee, ik ga in de meivakantie niet echt naar Zeeland, tenminste dat ligt nu nog helemaal niet in de planning, maar in mijn hoofd was er wel een hele duidelijke reden waarom ik mij moest inbeelden dat ik dan naar Zeeland zal gaan. Ik weet zelfs de plaats waar ik in de buurt zou moeten zijn. Ik moet een camping in de buurt van Nisse hebben.

Ik dacht dat snel even op te lossen. Favorieten opzoeken, SVRcampings aanklikken, naam en nummer invoeren en voila, ik zou bij de nodige informatie zijn. Alleen ik kwam niet in het programma. Nog een keer proberen en nog eens en nog eens. Het ging niet. Vervolgens heb ik in mijn project  de juiste plaats maar vaag gehouden, want ik moest en zou hier verder aan werken.

Even flitste het door mij heen: "heb ik wel betaald?', maar ik wist (bijna) heel zeker dat dit wel het geval was. Ik had immers het donateursbewijs heel netjes in drieën opgevouwen en in mijn portefeuille gedaan. Later op de dag controleerde ik dit. Vreemd, er staat 2007 in plaats van 2008. Raar, ik weet toch zeker dat ik het geld heb overgemaakt. Natuurlijk komt dan de vraag in je op: "zou ik de verkeerde kwitantie soms weggegooid hebben?"

Totdat ik een paar dagen later de moeite neem en alle overmakingen van december en januari maar eens aandachtig ga bekijken. Geen donatie op de rekening van de SRV. Dat is vreemd.... Ik denk dat ik de herinnering van 2007, hoe ik de ene kwintantie voor de andere verwisselde, nog vers in mijn geheugen heb staan. Dat ik mijn bewijs toen zo zorgvuldig en met zoveel aandacht heb weggeborgen dat het in mijn herinnering lijkt alsof het dit jaar januari was en niet januari 2007. Een jaar gaat ook zo snel. Soms lijkt een jaar net een dag.

Ik weiger dit al aan mijn leeftijd toe te schrijven en ik wil het ook nog niet toeschrijven aan het motto van de Boekenweek: Van oude menschen, oh nee. Deze week zal ik daar zeker nog een blogje aan weiden. Dat wel. Inmiddels heb ik het geld overgemaakt en zal ik mijn recuutje binnenkort wel ontvangen. Dan kan ik ook weer op die site inloggen.

hanscke Maandag 10 Maart 2008 - 11:06 pm | | Standaard

zeven reacties

Hanny

Het kan de beste overkomen. Heeft niets met leeftijd te maken.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-03-’08 00:03
Redstar

Heeft helemaal niets met de leeftijd te maken hoor. Dat gebeurt iedereen wel eens..

Redstar, (URL) - 11-03-’08 12:53
Me!

Daar begint het meestal mee, de ontkenningsfase…

Me!, (E-mail ) (URL) - 11-03-’08 17:50
mike(lodeon)

hahaha, het is heel herkenbaar en de tijd vliegt idd voorbij

mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 11-03-’08 19:19
therese

Het lijkt mij ook gewoon heel menselijk. Ga je beginnen een boek of novelle te schrijven?

therese, (E-mail ) (URL) - 11-03-’08 22:49
Renesmurf

Ik kan je verzekeren dat het niets met leeftijd te maken heeft.
Wel alles met geheugen, en dat heeft ieder mens, ook hele jonge.

Renesmurf, (URL) - 11-03-’08 23:21
Mysterycouple

Nou ik weet het nog zo net niet.. ik ben 46 en dit gebeurt me regelmatig dit soort vreemde zaken..

SVR dat is toch kamperen bij de boer???

Mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 12-03-’08 10:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.