COLLEGIAAL?


Een voordeel van mijn nieuwe taakomschrijving is, dat ik veel meer thuis ben. En als ik thuis ben luister ik nogal eens naar de radio. Vaak is het muzikale achtergrondbehang, maar onwillekeurig vang ik toch ook wel het één en ander op. Sander de Heer heeft op radio twee sinds kort een nieuw ontbijtprogramma en eerlijk is eerlijk, het moet nog wennen en het programma moet ook nog groeien.

Dat is zeker het  geval met de rubriek "een dag iets anders". Een luisteraar mag dan voor één dag het beroep gaan uitoefenen waarvan hij/zij vaak verzucht "Dat zou ik zo graag eens willen doen!" Iemand kan zichzelf opgeven maar ook iemand anders.

Vrijdag hoorde ik dit: "Met Connie" "Dag Connie, met Sander". Sander vraagt haar hoe ze haar werk vindt. "Leuk", is het antwoord van Connie. "Maar als je het even niet ziet zitten wat roep je dan altijd?" "Dat ik liever strandstoelen zou willen verhuren", giegelt Connie. "Nee", zegt Sander, je roept toch altijd dat je stroopwafels zou willen verkopen? en dat hebben wij nu voor je geregeld. Je mag morgen de hele dag stroopwafels verkopen. Hier komt de echte stroopwafelverkoper met wie jij dat mag gaan doen." "Oh", stamelt Connie, "ja dat heb ik ook wel eens gezegd", en begint aan een gedwongen praatje met stroopwafelverkoper om afspraken te maken.

De DJ van het volgende programma en van een andere omroep komt bij zijn inleiding hier even op terug. "Die Sander, dacht hij het toch mooi even geregeld te hebben. Nu moet die arme luisteraar morgen, op haar vrije zaterdag, de hele dag stroopwafels gaan verkopen, terwijl ze veel liever strandstoelen had willen verhuren, maar Sander, het was wel lachen hoor."

Als ik Sander was weet ik niet of ik wel zo blij zou zijn met deze collega. Of ben ik nu te gevoelig?

hanscke Zaterdag 15 Maart 2008 - 11:33 am | | Standaard

acht reacties

Redstar

Ik ben niet echt een radioluisteraar, maar heb toch regelmatig KinkFM aan staan tijdens mijn werkzaamheden.. Voor de rest luister ik vrij weinig dus..

Redstar, (URL) - 15-03-’08 13:02
Me!

Je bent gewoon te gevoelig…

Me!, (E-mail ) (URL) - 15-03-’08 16:31
Xiwel

Ja. :-)

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 15-03-’08 20:26
Michiel

Of ik nu Sander of Connie was, ik zou in geen van beide gevallen erg blij zijn met zo een collega. Plus dat ik waarschijnlijk botweg geweigerd zou hebben mee te doen aan die onzin. Een vrije dag opofferen omdat je je eens een keer iets hebt laten ontvallen? Ja, dan toch op z’n best in plaats van en niet als onbezoldigd overwerk. Nee, je bent niet te gevoelig.

Michiel, (URL) - 15-03-’08 21:19
Renesmurf

Natuurlijk is Sander blij met zo`n collega, als een dj van een ander programma een opmerking maakt over een voorgaand programma geeft dat binding, dat is goed voor de zender!

Renesmurf, (URL) - 15-03-’08 23:31
Xiwel

Ik zal nog even een kleine toelichting geven op m’n vorige reaxi. Dergelijke programma’s, de medewerkers en deelnemers neem ik vrijwel nooit serieus. Dwz er moet iets bedacht worden om de luisteraars bezig te houden en het liefst een beetje interactief te maken. Die presentator weet dat het allmaal weing voorstelt. Dat er weinig echt onderzoek gedaan wordt, als vooral het praatje maar leuk is. Dat ie vervolgens een steek onder water krijgt door een collega hoort daar gewoon bij. De beller kan ook de zaak leuk bespeeld hebben door iets te noemen wat juist niet verwacht werd. Mogelijk is zij er door collega’s ingeluisd en doet zij dat zelf weer bij een ander. Je hebt heel veel kans dat na zo’n uitzending er nog een telefoontje plaatsvind en die stroopwafelbakkerij afgeblazen word. Toch geen kip die zoiets controlleerd. Wat mij befreft zijn er dus redenen genoeg om het niet serieus te nemen. Ik dacht zelfs dat vrijwel iedereen dat zo ongeveer doet.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 16-03-’08 13:15
Hanny

Ik ben helemaal niet dol op dj’s. Ze horen zichzelf veel te graag praten. Gepraat waar ik helemaal niet op zit te wachten.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 16-03-’08 16:34
hanscke

@Xiwel: Ik ben het helemaal met je uitleg eens, maar ik wilde even die steek onder water zichtbaar maken. Het artikel zelf is op haar beurt een steek onder water, maar nu wordt het denk ik wel erg cryptisch

hanscke, (E-mail ) (URL) - 16-03-’08 19:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.