STRALEND MOOI


Soms is er een tijd dat ik het even niet zo erg met mijzelf getroffen heb. Dat schijnt mijn uitstraling dan ook te zijn, flets en kleurloos. In een dergelijke periode hoor ik dan ook niemand mij een compliment makend over mijn gulle lach of over mijn ondeugende ogen. In zo'n periode, en geloof mij, ik zal de laatste zijn die niet zal zeggen, dat zo'n periode vanzelf weer over gaat, probeer ik dan wel oog te hebben voor "gezellige" berichtjes. Zo hoorde ik een paar dagen geleden een berichtje, dat Maxima de mooiste lach zou hebben.

Ik zal wel niet helemaal goed geluisterd hebben, want toen ik via google even wilde kijken wat daar allemaal over te lezen was, tikte ik stralende lach in en toen kwam ik bij allerlei pagina's over tandpastalachen terecht. Mijn tijd was toen op en ik liet het maar even zitten. Vanmiddag pakte ik de draad weer op en ik besloot nog eens een diepgaand onderzoek te doen. Ik startte met eens uit te zoeken hoe "lach" beschreven wordt. Van Dale geeft het volgende. lach (dem) 1 uiting van vrolijkheid waarbij de mondhoeken worden opgetrokken en dikwijls met voortbrenging van geluid

Daarna ben ik op zoek gegaan naar het woord mooi. De eerste uitleg van "mooi" is: aangenaam om naar te kijken. Stralend wordt omschreven als: een uitdrukking van geluk vertonend. Toen ik vervolgens "mooiste lach" bij de zoekmachine intikte, bleek ik op allerlei websites, onder andere:www.mooistelach.nl terecht te kunnen komen.

Conclusie: Iemand met een stralende lach heeft een prachtig gebit en is gelukkig. Iemand met de mooiste lach = overtreffende trap, is dus het aangenaamst = overtreffende trap om naar te kijken. Dat brengt mij tot de gedachte dat een mooie lach ingestudeerd kan worden. Dat ga ik proberen. Misschien word ik dan vanzelf ook wel weer wat gelukkiger.

<
hanscke Zaterdag 22 Maart 2008 - 5:59 pm | | Standaard

veertien reacties

Ster

Meis forceer je niet. Dit stuk las ik en hoe verder ik kwam hoe beklemmender het werd. Je moet niets, laat ik dat voorop stellen. En door jezelf te forceren bereik je meestal het tegendeel. Neem je tijd en zoals je zelf al schrijft, dan komt jouw stralende lach ook weer.

Ster, (URL) - 22-03-’08 18:16
Me!

Als je al eens begint met naar ons te lachen :-)

Me!, (E-mail ) (URL) - 22-03-’08 19:29
Carola

Ehm, ik denk toch dat het andersom is. Misschien helpt het beter om bewust dingen waar je normaal van kan genieten op te zoeken ook al zie je er nu misschien de lol niet van in. En beslissingen durven te nemen, als je denkt dat je met de huidige zaken niet meer gelukkig gaat worden. Dan komt ie vast wel weer terug, die stralende lach. Sterkte

Carola, (URL) - 22-03-’08 19:52
geertje

Bekend gevoel Hanscke.
Inderdaad forceren werkt niet.
Wat wel (althans bij mij) helpt is mezelf verplichten elke dag te kijken naar de mooie dingen, proberen te genieten van bijvoorbeeld de natuur, wat de kinderen voor moois/liefs/leuks doen.
ALs ik diep in een dip zit, wandelen in een mooi gebied.
Liefst met fototoestel, want het verplicht tot beter kijken naar mooie dingen.
Beetje bij beetje komt de lach dan wel weer terug.
Maar zware tijden vergen veel energie; en dat is niet altijd even weg te vegen door geforceerd te lachen.
Heel veel sterkte!!!

geertje, (URL) - 22-03-’08 23:53
Hanny

Een lach die ingestudeerd is, wordt door velen als onecht herkend. Doe dat dus niet. Blijf gewoon wie je bent, met al je humeuren. Mensen die je kennen, nemen je voor lief. Mensen die je niet kennen, moeten maar denken wat ze willen, maar daar moet jij maling aan hebben. Het lachen komt vanzelf wel weer.
Ik wens je heel gezellige paasdagen!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 23-03-’08 00:22
Vrouwke

Gelukkig zijn komt van binnen uit en instuderen is slechts een masker waar ook een niet geletterd iemand makkelijk doorheen kan prikken.

Misschien dat mijn ‘Vrolijk Pasen’ en lichte glimlach op het gelaat kan toveren?

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 23-03-’08 10:13
mikelodeon

jammer te lezen dat je niet lekker in je vel steekt. De zon breekt hier momenteel door en ik stuur wat stralen naar je toe met een glimlach :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 23-03-’08 11:06
Redstar

Jij lacht waarschijnlijk nog mooier dan Maxima. Maxima heeft een gemaate lach, maar vaak lachen haar ogen niet me. Let maar eens op. Blijf je jezelf.. daardoor straal je

Redstar, (URL) - 23-03-’08 13:39
Xiwel

Het eerste verband: dat je prettiger overkomt als je je prettiger voelt, klopt wat mij betreft beter dan jezelf prettiglachen. Het heeft natuurlijk wel met elkaar te maken.

Geforceerd lachen komt op mij meestal averechts over. Breedsmilende dames die over een auto gedrapeerd worden, stimuleren mij niet tot de aankoop van zo’n CO2-bak. De lach van een (klein) kind doet me doorgaans het meest. Waarschijnlijk omdat zo’n lach niet aangeleerd is. Ik kan me ook vermaken met Erik Engerd die Met het mes op tafel presenteerd. Ook al laat ie dat niet zo blijken, herken ik bij hem veel binnenpret. Dus een lach hoeft zeker niet altijd zichtbaar te zijn.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 23-03-’08 14:06
Renesmurf

AMSTERDAM (Nieuws van Nederland) â?? Prinses Máxima is uitgeroepen tot de Nederlander met de mooiste lach.

Gatverdamme, van zulke berichten word ik niet vrolijk.
Ze stond zelfs in de krant.

Ik zou ook lachen als ik 8 ton per jaar kreeg en zonder problemen, die andere landgenoten wel hebben, zomaar mag huwen en wonen in Nederland.
Dat ergert me, bah.

Renesmurf, (URL) - 23-03-’08 14:28
sebbo

Ik oefen dagelijks voor de spiegel Hanscke. Het is en blijft echter niks>;-)

sebbo, (E-mail ) (URL) - 23-03-’08 19:09
roosnans

Zoals je zelf al schrijft: het is een periode, ik kan alleen maar met je hopen dat die periodes steeds iets korter worden en je lach weer terug op je gezicht getoverd wordt, de mensen om je heen weer zien dat je echt en gul, stralend lacht!! Nog even, en dan is ie er weer!

roosnans, (E-mail ) (URL) - 23-03-’08 20:15
Vrouwke

Hoi, er is vanavond iets vreselijk mis gegaan met mijn weblog waardoor het als (natte) sneeuw voor de zon verdwenen lijkt.
Gelukkig is er een alternatief.
Voorlopig kan je me vinden bij:
http://medemens.vrouwke.nl

Groetjes en slaap lekker.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 24-03-’08 00:40
annabee

Als er niets te lachen valt valt er niets te lachen, simpel zat. Van doen alsof word je echt niet gelukkiger.

annabee, (URL) - 24-03-’08 19:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.