PICASSO EN VIS


Kinderen en kleinkinderen zijn er om van te houden. Een eerste paasdag is dan een hele goede gelegenheid om zo'n dag met elkaar door te brengen. Natuurlijk hebben we een dik groot paasei meegenomen, maar we wilden ook aan de wens tegemoet komen: iets leven(digs) in de brouwerij brengen. We hebben een vissenkom  met daarin een grappige kleine goudvis voor hen gekocht. Wij hebben er van te voren over nagedacht en toen het standpunt ingenomen: ja, wij vinden dat dit kan. We zijn heel voorzichtig met het vervoer van vis geweest en na een paar uurtjes, toen hij wat bekomen was van de reis, begon deze opgewekt te zwemmen en rond te kijken. Ons meiske is er blij mee en ze vertelde vol enthousiasme dat ze op de creche ook een vis in een vissenkom hebben. Vorig jaar zijn we eerste paasdag naar het gemeentemuseum in Den Haag geweest. toen was er een tentoonstelling over de zestiger jaren. Omdat we allemaal hieraan nog steeds goede herinneringen bewaren, namen we het besluit om ook dit jaar naar het museum te gaan. Picasso trok ons wel aan. Ons kleine meiske vindt het al helemaal geweldig om met ons door zo'n groot gebouw te mogen rondlopen. Ze hoeft het (nog) niet allemaal te begrijpen. Kunst is niet altijd te begrijpen, als het maar iets met je doet. En ook deze tentoonstelling "deed" iets met ons. Het was fijn om door de zalen en zaaltjes te dwalen. En dat we niet altijd overal heel lang bij stil konden staan was niet erg. Het was mooi om te zien en we hadden het goed naar onze zin. Aan het eind van de dag serveerde dochterlief een heerlijk diner bestaande uit lekkere gemarineerde zeeduivel, rucola sla en aardappelpuree, klaargemaakt vanuit uit het kookboek van een heel ander soort kunstenaar, namelijk Jamie. En zo was er deze dag sprake van vis en kunst, kunst en nog een keer vis.

hanscke Maandag 24 Maart 2008 - 12:27 pm | | Familie

elf reacties

Redstar

Die vissenkom is wel een leuk geschenk geweest volgens mij. Mijn kinderen zijn helemaal gek van vissen :-)

Redstar, (URL) - 24-03-’08 12:51
Renesmurf

Beetje merkwaardige kunstwerklen, op het enge af.
Vissen zijn ook niet gelukkig in een kom, ze zwemmen liever in grote bakken.

Renesmurf, (URL) - 24-03-’08 16:41
Me!

Ik zou anders Jamie niet met Picasso willen vergelijken…

Me!, (E-mail ) (URL) - 24-03-’08 17:24
mikelodeon

Ik durf te wedden dat je heel wat keren stralend en ongekunsteld gelachen hebt :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 24-03-’08 18:14
roosnans

mmmmm, vandaag (2e paas) zijn wij er geweest! grinnik!

zo te lezen heb je heerlijk genoten, leest ook als een prachtige dag!

roosnans, (E-mail ) (URL) - 24-03-’08 20:24
Carola

Het zal vast een heel vrolijk visje worden als dat lieve gezichtje iedere dag bij hem komt kijken!

Carola, (URL) - 24-03-’08 22:26
Hanny

De vis is een leuk cadeautje voor de familie die jullie vis serveert. ;-) En een prachtig uitje naar Picasso tijdens de paasdagen. Mooie schilderijen heb je op de foto gezet!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 25-03-’08 00:06
Vrouwke

Het klinkt tevreden. Ik hoop dat je écht hebt kunnen genieten.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 25-03-’08 10:21
fialas

Ben het eens met René, ze krijgen in de nauwe opening van zo’n kom veel te weinig zuurstof. Doe er droogbloemen of mooie steentjes in en koop een echte bak.
Nog leuker dan een museum vinden die kleintjes een zee-aquarium. Onze Maartje was 2 toen we met haar naar aquarium in luik gingen, ze heeft schaterend rondgerend, wat een gekke beesten!
Een prachtige kleindochter, mooi lief smoeltje.

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-03-’08 13:04
hanscke

@fialas:1.Ze hebben een abonnement van het zeeaquarium Scheveningen èn 2. het gaat om de oppervlakte lucht boven het water,het waterpeil staat staat ver beneden de (wijde) opening van de kom dus veel oppervlakte en daarom veel zuurstof.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 25-03-’08 15:29
geertje

Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad Hanscke!
Gelukkig dat je kleindochter ook van Picasso kon genieten :-)
Lekker eten, mooie dingen en leven; wat wil je nog meer? :-)

geertje, (URL) - 25-03-’08 21:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.