DE ACHTBAAN


Langzaam probeer ik de draad van het gewone leven weer op te pakken. Ik heb het gevoel of ik in de achtbaan heb gezeten. Huiveringwekkend, fascinerend en mooi, maar ook vermoeiend. Het kost mij moeite om alles een plekje te geven, maar dat is niet erg. Ik ben blij dat ik dat kan doen.

Het gewone leven lijkt even buiten mij om gegaan te zijn, toch hebben een aantal nieuwsfeiten mij wel geraakt. Eén daarvan is de berichtgeving over Lucia de B. Ik ben blij dat zij voorlopig in vrijheid gesteld is. Op de één of andere manier heb ik gevoelsmatig altijd in haar onschuld geloofd. Maar nu, hoe moet zo iemand nu verder, zo vraag ik mij af. Als ze het echt niet gedaan heeft, hoe pak je dan je leven weer op? Vol wrok, vol boosheid of?????

Als ik aan mijn eigen (werk)situatie denk, ben ik al boos en dan word ik niet eens ergens van beticht. Nee, ik ben slachtoffer van een reorganisatie en die verandering doet mijn leven al schudden op zijn grondvesten, laat staan dat ik van iets beschuldigd zou zijn wat ik niet gedaan heb. Het is toch heel erg dat iemand dat kan overkomen; ten onrechte van iets beschuldigd worden. Hoe moet je dan verder met je leven?

Voor mij persoonlijk lijkt het eenvoudig. Er zal een geheel nieuwe arbeidsplek ergens in de organisatie gezocht gaan worden. Met hetgeen wat mij nu geboden was, kon ik toch echt niet accoord gaan. Posities en rollen zijn teveel door elkaar gehusseld, daar is een ieder nu wel van overtuigd. Voorlopig mag ik even lekker uitrusten en eerlijk gezegd ben ik daar ook wel aan toe. Ik pak het aanbod met beide handen aan om  een poosje helemaal niets meer te doen. Ik moet school gewoon voor een tijdje uit mijn hoofd zetten en dat lukt aardig. Zeker met hulp van P. Hij heeft op mijn verzoek de website van mijn werk achter slot en grendel gezet, zodat ik er niet stiekem meer even kan kijken. En dat helpt. Wat dat betreft wordt het een stuk rustiger in mijn hoofd en een stuk vrolijker, net als bij de tulp. Het wordt echt een beetje voorjaar.

hanscke Dinsdag 08 April 2008 - 1:13 pm | | Standaard

tien reacties

Me!

Heerlijk toch als de rust in je hoofd wederkeert…

Me!, (E-mail ) (URL) - 08-04-’08 20:11
fialas

ja kind, ik weet precies hoe je je voelt.Het komt wel goed met jou. Iemand die niet in zijn eigen mis1ere bljift ronddraaien maar nog het medeleven kan opbrengen voor Lucia de B., die deugt. Het trof mij, ik was ook erg blij, heb erover gedacht haar te schrijven. Hoe moet zij haar leven weer op de rails krijgen…..

fialas, (E-mail ) (URL) - 08-04-’08 23:26
Renesmurf

Je timed het mooi, de zomer komt er aan, er komt weer licht in je leven!

Renesmurf, (URL) - 08-04-’08 23:51
Hanny

Ik denk dat Lucia de B. voor het leven beschadigd is en totaal geen vertrouwen in de mensheid meer heeft.
Ik hoop dat jij wel vertrouwen houdt in de mensen om je heen. Vertrouwen dat er een gepaste functie voor je komt. Maar eerst alles loslaten en dan pas opnieuw beginnen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 09-04-’08 00:58
Mysterycouple

Ja als je die berichtgeving leest over Luci de B kan ik me goed voorstellen, dat je direct in haar onschuld gelooft. Inderdaad als je hetzelf moelijk hebt met je werk, komt alles dubbel zo hard binnen.

Geniet maar even van je rust.. net wat je zegt… het voorjaar komt er aan!!!

Mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 09-04-’08 10:01
Redstar

Ik heb ook altijd dat gevoel gehad dat Lucia onschuldig was. En onschuldigen hoeven niet gevangen te zitten..

Redstar, (URL) - 09-04-’08 13:37
Merlijn

Gebruik die rust om alles eens te relativeren, de lente zit in de lucht, buiten is het goed toeven. Ga erop uit, zoek de rust, waan je alleen op de wereld en maak je hoofd leeg ….

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 09-04-’08 21:42
roosnans

Sterkte Hanscke, gebruik de tijd om helemaal bij te tanken, op de manier die JIJ fijn, goed en opbeurend vindt!
grtzzzz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 09-04-’08 21:46
geertje

Ook ik heb altijd het gevoel dat Lucia onschuldig was; ik hoop dat zij vrij mag blijven.

Geweldig dat je je leven weer kan oppakken. Dta je wat rust krijgt.
Geweldig dat de schoolsite is geblokkeerd; kan je ook niet meer in de verleiding komen.

Sterkte de komende tijd en ik hoop dat je kan blijven genieten van je rust!

geertje, (URL) - 09-04-’08 21:47
f r e d

neem maar een voorbeeld aan de tulp!!

f r e d, (URL) - 10-04-’08 21:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.