DERTIG APRIL


Dit is de derde vierde keer dat ik een blogje aan het onderwerp: "KONINGINNEDAG" besteed, maar het eerste blogje is er niet meer, omdat dat bij 20six gepubliceerd was. Ik denk dat ik toen met Hansje nog over het hoedje van de Hare Majesteit gecommuniceerd heb, maar dat kan ook met prinsjesdag een keer het geval geweest zijn.

Maar terug naar het heden want met dit onderwerp kom ik mijzelf even tegen. In mijn herinnering vieren wij heel vaak koninginnedag op dezelfde wijze, zo heb ik toentertijd beweerd, maar dat is niet meer waar. Ten slotte is niets  zo veranderlijk als een mens. In het blogje van twee jaar geleden staat te lezen link hoe we inderdaad een aantal malen op dezelfde wijze deze nationale feestdag gevierd hebben.

Vorig jaar link heb ik na een aantal jaren met deze volleybaltraditie gebroken en ben ik geen scheidsrechter meer geweest. Ook dit jaar zal ik niet als scheidsrechter optreden, want wij gaan dit maal  de koninginnedag op geheel unieke wijze doorbrengen. Wij gaan namelijk naar de koningin toe! Wij gaan haar, haar hoedje en haar gevolg in Franeker aanschouwen. Wij gaan wuiven, naar haar en uiteraard naar u, beste lezers.

En ik ga mee doen met de fotowedstrijd van onze provinciale krant. De inleverdatum is Koninginnedag 30 april, uiterlijk 10.00 uur 's avonds. Dit is nog eens heel andere koek van Jaap en ik heb er heel erg veel zin in om mij voor één keer in de meute te begeven. Een aantal mensen gaven ons het advies om opvallend uitgedost daar heen te gaan, maar nee, dat doen we niet. Wij gaan als gewone burgers, want die moeten er per slot van rekening ook zijn.

drie reacties

Me!

Veel plezier daar, ik heb er helemaal niets mee.

Me!, (E-mail ) (URL) - 29-04-’08 22:43
Marieke

Geniet morgen!!

Marieke, (URL) - 30-04-’08 00:23
Redstar

veel plezier vandaag… met deze dag heb ik zelf niet zoveel..

Redstar, (URL) - 30-04-’08 12:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.