HET ANDERE VLAKKE LAND


Ik ben dus een kind van de Veluwe, opgegroeid met de bossen. Een fietstochtje door de weilanden naar bijvoorbeeld Deventer of Zutphen of de andere kant op naar Vaassen had zeker mijn voorkeur niet. De bossen, dat was het. Vierhouten, Kootwijk, Hoog Soeren, Uddel of Hoenderlo, dat was het helemaal.

Na veertien jaar moest ik heel erg wennen aan de Achterhoek. De bosjes rond Eibergen en Haaksbergen stelden echt helemaal niets voor en het Buurser Zand was in mijn ogen ook  niet veel. In de drie jaar, dat ik in Amersfoort gewoond heb ben ik een aantal malen de Leusder heide opgeweest. Dat vond ik wel aardig. Maar wat zocht je dan in Kampen? hoor ik u al vragen, want dat was mijn volgende woonplaats. Tja, het was in de begin zeventiger jaren, huizen waren schaars en daar konden we wel een goed huis, lees flat, betrekken, dus dan doe je dat.

En daarna werd het Friesland, omdat daar een goede baan te krijgen was. Het was wel even wennen, dat vlakke land. En dat even heeft een hele tijd geduurd, maar ik ben van Friesland gaan houden! Alleen ik had nooit de behoefte om in de vakantie naar dat andere vlakke land, nee, niet het Groningerland, maar ik bedoel het zuidwesten van Nederland, Zeeland dus, te gaan. Maar als je maar lang genoeg wacht, dan komt de intersse toch vanzelf naar boven.

Morgen vertrekken we naar Zeeland, naar Walcheren. Ik ben wat alliteratiegevoelig, vandaar, dat ik het heimelijk steeds heb over "dat walgelijke Walcheren", maar dat meen ik niet, want ik ben echt nieuwsgierig naar deze provincie. Ik heb slechts één maal in mijn leven een kort bliksembezoekje aan Middelburg en omgeving gebracht, maar dit keer nemen we er de tijd voor. Veere, Vlissingen, Westkapelle en Oostkapelle, Middelburg en Goes, ik wil het allemaal zien. Maar ook het Zeeuwse landschap wil ik tot in mijn tenen voelen en tot op de bodem proeven en hoe kun je dat beter doen dan te voet er op uit trekken. Dus ziet u een man een vrouw en een hond, genaamd Sjors met gretigheid over de Zeeuwse bodem stappen, dan zijn wij dat. En het weer schijnt volgens de berichten helemaal met ons te zijn. Zeeland we zijn er klaar voor, we komen er aan.

hanscke Donderdag 01 Mei 2008 - 10:28 pm | | Standaard

achttien reacties

roosnans

als zeeuws meisje wens ik je heel veel plezier daar in het Zeeuwse! groetjes

roosnans, (E-mail ) (URL) - 01-05-’08 22:49
therese

Wat leuk!! En zo sportief, en ook nog met de hond. Dat gebeurt niet vaak, denk ik. Ik wens je een heel fijne tijd daar en als je terug bent, zal je heel wat te vertellen hebben.

therese, (E-mail ) (URL) - 02-05-’08 00:03
nanos

Wij waren er ooit een weekje, maar dat is al weer zes jaar geleden. Dat was voor mij toen ook voor het eerst. Het was de moeite waard. We hebben nu een dag of wat Zeeland in de planning over een paar weken.
Veel plezier!

nanos, (URL) - 02-05-’08 00:38
Mysterycouple

Zeeland is ook een prachtprovincie.. ach elke provincie heeft zo zijn eigen schoonheid denk ik dan.
Geniet ervan Hanscke.. het weer gaat zeker meewerken!!!

Mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 02-05-’08 09:52
Helen

Zeeland is één van mijn favoriete provincies en in de vakantie zijn we er dan ook vaak te vinden. Heel veel plezier!!

Helen, (URL) - 02-05-’08 11:40
Vrouwke

Dat gaat vast een goede week worden. Wij zijn er een aantal keer op vakantie geweest, in Vlissingen. Van daaruit hebben we allerlei uitstapjes gedaan. Midden in Middelburg kwamen we toen nog een goede vriend van ons tegen, totaal onverwacht.
Ik mag Zeeland wel, en ik denk dat het je wel zal gaan bevallen. In afwachting van je ervaringen wens ik je veel plezier, rust en nieuwe energie.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 02-05-’08 12:08
Redstar

Ik zal opletten of ik je zie, maar Zeeland is groot natuurlijk :-)

Redstar, (URL) - 02-05-’08 12:34
Me!

Zeeland heb ik vorig jaar gedaan. Dat is me goed bevallen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 02-05-’08 20:46
Ster

Zeeland is prachtig, ik heb mijn hart verloren aan Schouwen-Duiveland. Veel plezier daar!

Ster, (URL) - 02-05-’08 22:47
Marieke

Heel veel plezier daar.

Marieke, (URL) - 03-05-’08 09:15
mikelodeon

Zeeland is prachtig maar met dit mooie weer wel erg druk vrees ik. Fijne dagen daar in elk geval :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 03-05-’08 09:23
Carola

Uddel schrijf je er tussen. Daar heb ik hele goede herinneringen aan. Bos, schaapscheerdersfeest, paarden, leuke camping. Zeeland heb ik niet zo veel mee, maar dat komt misschien omdat ik er nooit echt op vakantie geweest ben. Alleen doorheen gereden, geen speciale/mooie herinneringen opgedaan. Heel veel plezier, en dat jullie maar wel heel mooie herinneringen mogen opdoen deze dagen.

Carola, (URL) - 03-05-’08 22:00
f r e d

zuinig zijn, hè…..

f r e d, (E-mail ) (URL) - 04-05-’08 09:00
Merlijn

Hopelijk was je Duits goed op orde? In deze tijd zowat de voertaal van dit vlakke schiereilandenrijk …

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 05-05-’08 15:47
fialas

toch wel lang rondgelopen in Middelburg? Een gave schoonheid van ee stad.

fialas, (E-mail ) (URL) - 05-05-’08 22:22
ggk

Zeeland, wel goede herinneringen aan, klei aardappelen en wind, altijd wind maar ook het Veerse meer, de waterwerken, Neeltje Jans, Zee en Strand. Kasteeltje bij Aardenburg met oud en nieuw! Hoop dat je een leuke tijd hebt!

ggk, - 06-05-’08 22:54
Renesmurf

Ik ga deze zomer ook naar Zeeland, de enige provincie waar ik nog nooit geweest ben, ik ben reuze benieuwd.
Vooral hoe jij het ervaart.

Renesmurf, (URL) - 07-05-’08 23:23
Vrouwke

Wanneer kom je eigenlijk terug?

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 12-05-’08 08:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.