WIEN WAR WUNDERSCHÃ?N


Parijs was de eerste stad, die ik gezien heb. Dat is al heel veel jaren geleden. Stockholm, Praag, Londen, ik heb van elke stad genoten, maar Wenen?  Wenen stond al vele jaren op mijn verlanglijstje en nu ben ik er geweest en ik heb echt een aantal schitterende dagen gehad. Wat is daar veel te zien en te doen. Jannet, mijn collega en ik, hebben heel hard gewerkt om zo veel mogelijk te zien en te beleven. En dat is gelukt. Het is te veel om op te noemen. Daarmee zou ik al mijn belevingen te kort doen. Higlights beschrijven gaat ook niet want er waren geen higlights! Alles wat we gedaan hebben, deden we met volledige overgave en daardoor werd het keer op keer een kwestie van puur genieten. Van museum tot de Mis die we op donderdag bijwoonden, van bezichtiging van de Wiener Staatsoper tot het bijwonen van de musical The Sound of Music in het Volksopertheater. Wij vormden samen een uitstekend duo die het heel gezellig met elkaar hadden en goed op elkaar afgestemd waren, maar dat was eigenlijk niet nieuw voor ons. Door onze jarenlange samenwerking wisten we dat ook wel. In Wenen nemen de paleizen in de rij van bezienswaardiheden een hele prominente plaats in. De Belvedere was na de kerk op Stephansplatz het eerste paleis wat ik zag en voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. Het aanzien is mooi, het interieur is mooi, de tenstoonstelling rond Gustav Klimt is mooi en zeg nu zelf, bij het zien van onderstaande foto's kan er ook rustig gezegd worden dat de tuinen erg mooi zijn. Maar een tuin is er niet plotseling, zoiets ontstaat. Zo is mijn voornemen om het verhaal rond Wenen ook te laten ontstaan. Voorlopig wordt mijn woensdag tot Wenendag uitgeroepen en zal ik, misschien wel tot in lengte van dagen, ik denk namelijk, dat ik hiervoor voldoende inspiratie heb opgedaan, iets schrijven over mijn belevingen in Wenen of over iets wat daar direct of zijdelings mee te maken heeft. 

hanscke Zaterdag 24 Mei 2008 - 10:04 pm | | Standaard

twaalf reacties

Redstar

De tuinen zien er idd mooi uit. En woensdag Wenendag, dat lijkt me interessant.

Redstar, (URL) - 24-05-’08 22:33
Renesmurf

Ik ben nooit in Wenen geweest, en het staat ook nog niet op het programma.
Het lijkt me leuk daar meer over te lezen.

Renesmurf, (URL) - 25-05-’08 00:22
Michiel

Ben je ook in het reuzenrad in het Prator geweest? En de dierentuin?

Michiel, (URL) - 25-05-’08 00:35
Me!

Dat ziet er in ieder geval helemaal niet verkeerd uit.

Me!, (E-mail ) (URL) - 25-05-’08 08:23
Hanny

Woensdag Wenendag lijkt met veel beter dan woensdag gehaktdag. Ik kijk uit naar je verhalen en foto’s. Als ik er dan ook een keer naar toe ga, want Wenen staat uiteraard ook op mijn lijstje, dan weet ik een beetje wat me te wachten staat.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 25-05-’08 11:21
Carola

Fijn dat jullie zo genoten hebben! Ben ook ooit 21 jaar geleden in Wenen geweest en vond dat toen erg mooi. Ik wilde ook erg graag naar de spaanse rijschool in Wenen, maar die bleek gesloten toen wij er waren. Dus eigenlijk moet ik nog altijd eens terug.

Carola, (URL) - 25-05-’08 12:16
Marieke

Ot: Oma’s trots ? Zéker weten…

Marieke, (URL) - 25-05-’08 12:23
roosnans

Wauw, wat een tuinen…..
Zal Wenen dus ook op mijn verlanglijstje moeten zetten van stedentrips…grtz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 25-05-’08 16:58
mikelodeon

wat heerlijk om je zo enthousiast te zien schrijven over Wenen, ik houd je blogjes in de gaten hoor en niet alleen op woensdag ;-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 25-05-’08 19:35
fialas

Wenen is een historische schatkamer, met soms van die vakjes die je beter dicht kunt laten.
Maar ze hebben de buizenpost uitgevonden en lang toegepast, geniaal!

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-05-’08 23:27
Xiwel

Ik ben ooit om Wenen gefietst en ben dus wel in Linz en Wiener Neustadt geweest. Ik was toen nog jong en had het niet zo op grote steden. Met een fiets waren die 30 jaar terug ook erg lastig te doen. Eerst een berg buitenwijken en randwegen en in het centrum veel verkeerslichten, trams en andere ellende. Kortom ik liet het letterlijk linksliggen.

Nu zou ik dat niet meer doen. Ik ben later ook in steden als Praag, Kopenhagen, Barcelona en Oslo geweest en dat viel me qua fietsen alles mee.

In Oostenrijk heb ik wel Salzburg, Graz en Innsbruck bekeken. Ook allemaal best mooi. Misschien ga ik nog eens naar Wenen met een of andere treinreis.

Ik xi uit naar je vervolglogjes.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 27-05-’08 20:49
Geertje

Geweldig dat jullie zo hebben genoten!
Wenen ken ik niet (ook Londen niet ;-) ) maar als ik die foto’s zie, dan is het zeker de moeite waard!
Ben benieuwd :-)

Geertje, (URL) - 28-05-’08 00:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.