LEVENSDUUR


Zucht. Al weer is er een elektrisch apparaat ter ziele gegaan.  Dit maal laat de stofzuiger het weer eens afweten en naar mijn gevoel heb ik dat ding nog niet eens zo lang. Ondanks dat ik hem nog niet zo lang heb, is-ie ook al twee keer ter reparatie weggeweest à 25 euro per reparatie en heb ik er ook al eens een nieuwe parketborstel bijgekocht. Stofzuigers en ik kunnen echt niet met elkaar overweg.

Ik denk dat ik nu zo onderdehand nummer acht al wel heb aangeschaft. En het maakt niet uit of het nu een goedkoop of een duurder exemplaar is, na vijf, zes of zeven jaar is het gebeurd. Deze Miele is volgens mij nog na het jaar 2000 gekocht en iedere keer was er wat mee. Ik schrijf was, want gisteren wilde ik de stofzak verwisselen en toen bleek, dat het hele ophangwerk waarin de stofzak geplaatst moet worden, was afgebroken. Voor mij was de maat vol. Na twee keer problemen met het snoer gehad te hebben en nu dit weer, kan het ding wat mij betreft bij het groot vuil ingeleverd worden. Einde, finito, basta!

Mopperend ging ik met P. op pad om een nieuwe aan te schaffen. "En ik wil beslist niet weer zo'n dure en zeker geen Miele! Hoe kan het nu toch dat we al weer een nieuwe moeten kopen. Mijn ouders hadden vroeger een Ruton, zo'n buismodel en daar hebben ze jaren mee gedaan. Ik was al lang en breed uit huis toen zij hun tweede stofzuiger aanschaften", foeterde ik. In de winkel was voor mij alleen de prijs maar interessant, maar de verkoper en P. hebben mij toch weten te overtuigen dat het goedkoopste exemplaar zonder stofzak geheid een miskoop zou zijn. Ik ben gedeeltelijk over stag gegaan. Het is een Bosch geworden, eentje uit de tussenklasse. Zeker niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste.

Vanmorgen heb ik hem voor het eerst gebruikt, maar stofzuiger en ik zijn nog lang geen vriendjes. Oh nee! Dat heeft tijd nodig. Heel veel tijd. Hoe langer hij het zonder kosten uithoudt, hoe meer ik op hem gesteld zal gaan raken. We zullen zien. De tijd zal het leren.

hanscke Vrijdag 30 Mei 2008 - 10:39 pm | | Standaard

twaalf reacties

ggk

Ik begrjp he thelemaal. Ik en stofzuigers gaan ook echt niet samen…

ggk, - 30-05-’08 23:03
Renesmurf

Mijn ouders hebben een hele dure gekocht, met garantie voor het leven.
Een prima ding, want het is altijd netjes schoon in huis.

Renesmurf, (URL) - 31-05-’08 00:40
Hanny

Met een stofzuiger moet je ook geen vriendjes worden. Daar moet je een echte baas-werknemerverhouding mee hebben. Zo van, als je nu niet doet wat ik wil, stuur ik je de laan uit en haal ik een mattenklopper in huis.
Een heel fijn weekend!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 31-05-’08 00:49
Me!

We zitten hier met dezelfde problemen of nog erger. Niet alleen ik en de stofzuiger, maar ook ik een stofzuigen gaan niet samen, als ik ergens een hekel aan heb dan is het het geluid van een stofzuiger.

Me!, (E-mail ) (URL) - 31-05-’08 08:18
Redstar

Wij hebben twee stofzuigers. Een voor beneden en een voor boven. De stofzuiger voor boven hebben we nog niet zo lang, en koste niet zo heel veel. Ik verwacht er dan niet zo heel van..

Redstar, (URL) - 31-05-’08 12:28
Merlijn

Stofzuiger ??? !! Ik zie je hierboven op je bezem vliegen, daar kun je toch ook mee vegen ?

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 31-05-’08 14:59
Vrouwke

Dergelijke apparaten moeten naar je hand gaan staan. Heb je wel eens een nieuwe pollepel moeten kopen? Dat is ook zo’n drama. Die dingen roeren niet goed, doen niet wat je wilt, zijn eigenwijs en ga zo maar door.
Een stofzuiger is toch een onmisbaar apparaat. Door de jaren heen is het een deel van de huishouding geworden.
Er ís een oplossing…
Zand op de vloer en dat voor het weekend mooi in figuur harken.
Zo deden ze het vroeger ook.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 31-05-’08 17:34
roosnans

mmm, ben na 2 jaar nog niet gewend aan de mijne..blijft een draak van een ding…Sterkte met de jouwe!
grtjs

roosnans, (E-mail ) (URL) - 31-05-’08 20:44
fialas

had toch die tri-active Specialist van Philips genomen, da’s een heel fijne, mijn schoonzoon heeft hem ontworpen.

fialas, (E-mail ) (URL) - 01-06-’08 00:30
mikelodeon

Goddank is maxim de huishoudman en heb ik al jaren geen stofzuiger meer aangeraakt. Een paar jaar terug heeft hij een stoere stofzuiger gekocht zonder stofzak maar met iets van een cycloon of zo. Hij is er ontzettend wijs mee en ik moet zeggen dat ie ut ontzettend goed doet. Nu schiet de naam me weer te binnen, een dyson of zo iets, volgens mij wel een stevig ding.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 01-06-’08 09:57
f r e d

verhef stofzuigen tot kunst….; krijg je nog subsidie ook!

f r e d, (E-mail ) (URL) - 01-06-’08 10:34
Xiwel

Mijn stofzuiger is ongeveer 20 jaar en doet het prima. Het was een Siemens die toen al niet zo duur was (volgens mij 69 gulden). Ik heb hem georven van mijn ouders.

Dat ding is beter ontworpen dan de huidige. Vooral de draaitop is een ramp. Die gaan bovenin de stofzuiger waardoor de zuigkracht enorm afmeent. Het beste is gewoon een vooraansluiting, kan alles mooi rechtdoor. De 850 watt van mijn stofzuiger is dan ook een stuk sterker dan de 2000 watt van de moderne stofzuigers. Ik zuig er alles mee, zoals glas, zand en etensresten van het aanrecht. In dat geval moet ik ver van de stalen vorken en messen blijven, anders moet ik die weer uit de zak vissen. :-)

In elk geval veel geluk en hopen dat ie het beter blijft doen.

Vanaf het begin wilde het snoer niet goed naar binnen rollen. Maar dat is dan ook het enige mankement. Slang of dergelijke is nog nooit vernieuwd en de papieren stofzakken kan ik nog steeds kopen.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 03-06-’08 19:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.