OPNIEUW


Er zijn en aantal zaken die mij momenteel bezighouden. Een aantal? Nogal veel dus. Ik ga ze nu niet noemen. Misschien dat ze deze week om de beurt aan bod komen. Vandaag volsta ik met de afronding van het verhaal over de koolmezen. Nou ja, afronding of een doorstart? Wie het weet mag het zeggen. Vorige week zondag dachten wij dat het moment was aangebroken dat de kleine vogeltjes gingen uitvliegen. Toen het maandag heel rustig bleef rond het koolmezenverblijf dachten wij dat dit tijdens onze afwezigheid op de zondagmiddag en avond plaats had gevonden. Wel vonden we het vreemd dat er zo af en toe nog een koolmees naar binnenging en bij het naar buiten komen iets mee leek te nemen. En het het viel ons op dat er iedere dag een koolmees op dezelfde tijd naar binnen gaat en dan wel twintig minuten daar binnen blijft. Gistermiddag besloot P. maar eens een kijkje in het koolmezenhuisje te nemen.

Ook ik wierp een blik naar binnen. Alvorens P. het deurtje weer wilde sluiten verschikte hij nog even iets om te zien of er nog eierschalen lagen en zag toen tot zijn verbazing dit.
Er lagen toen 5 eieren. Het paar is kennelijk opnieuw begonnen. of een ander paar die eerst op een woning moesten wachten. En nu we goed opletten zien we dat  mevrouw Koolmees inderdaad iedere dag opnieuw het huisje opdezelfe tijd binnengaat en daar dan twintig minuten verblijft. Wij hebben de conclusie getrokken dat er dan een eitje gelegd wordt. Volgens ons moeten er nu 7 liggen. Het hele feest gaat kennelijk opnieuw beginnen. Wij gaan het volgen. Ik hoop dat het mij de nodige afleiding zal brengen, want morgen, na mijn bezoek aan de kaakchirurg, zal waarschijnlijk elke afleiding welkom zijn.

hanscke Zondag 01 Juni 2008 - 7:43 pm | | Standaard

zeven reacties

Renesmurf

Het is een bekend fenomeen dat volgens soms twee of zelfs drie nesten per jaar verwerken.
Zo zijn sommige volgels, ze zijn nooit klaar.

Renesmurf, (URL) - 01-06-’08 20:32
sebbo

Wat een pril geluk daar in dat kleine hokje. Nu maar hopen dat er meesjes uitkomen. En de kaakchirurg zal wel loslopen Hanscke. Een klap met de hamer en je merkt nergens wat van:-))

sebbo, (E-mail ) (URL) - 01-06-’08 20:36
Me!

Leuk zo’n stelletje aan huis. Het zijn gewoon nieuwe buren.

Me!, (E-mail ) (URL) - 01-06-’08 22:14
Gala

ooooh het koolmezenhuisje in mijn tuin is ook stil geworden. Ze zijn allen uit gevlogen. Een tweede leg heeft zich bij mijn weten nog niet voorgedaan.
Sterkte morgen!

Gala, (URL) - 01-06-’08 22:29
Redstar

Wat Rene zegt is zo. Meerder nesten is heel goed mogelijk. Zeker met de vroege warme temperatuur…

Redstar, (URL) - 02-06-’08 12:53
Vrouwke

Hier fladderen vader en moeder mees rond met drie kleintjes. Waarschijnlijk is de rest van het gezin inmiddels opgepeuzeld door de horde katten die hier rondlopen.
Maar deze drie houden nu al dagen stand, en het is werkelijk een prachtig gezicht.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 02-06-’08 16:46
Carola

O wat leuk, nog een nestje! Kijken of je deze wel uit kunt zien vliegen

Carola, (URL) - 03-06-’08 13:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.