HOFBURG

Woensdag Wenendag. De Spaanse Rijschool stond ook hoog op mijn verlanglijstje om bezichtigd te worden. Eerlijk gezegd was ik nog niet zo heel lang op de hoogte van het bestaan van deze bezienswaardiheid. De kennis hierover heb ik opgedaan via een door mij bezochte weblog en nu wilde ik dit wel eens met eigen ogen zien. Het schijnt bij alle indrukwekkende gebouwen van Hofburg te horen. Hofburg: Wat ooit begon als een bescheiden stadsvesting, groeide uit tot een enorm paleis. Achteraf is het wel logisch dat de Spaanse rijschool daar te vinden is. Stallen en manege horen bij de paleizen. Om daar te komen stapten we de metro weer in. Wenen heeft een zeer goed netwerk van metrolijnen en het bijzondere hiervan is, dat de lijnen op verschillende hoogtes, zo u wilt dieptes gmaakt zijn. het kan dus zijn dat je twee lagen diep moet om het gewenste metrostation te bereiken, maar met de roltrappen is dit geen probleem. Toch is het raadzaam om zoveel mogelijk bovengronds te doen, want dan zie je natuurlijk meer. Voor 14 euro is er een openbaar vervoer kaart te koop die 72 uur geldig is in zowel tram, bus als in de metro. Een aanrader wanneer U Wenen bezoekt, alles is op deze manier op een hele makkelijk manier te bereiken en er kan zelf bepaald worden hoe lang een reis mag duren.Zo passeerden wij op weg naar Hofburg dit monument. Het is de pestzuil. Keizer Leopold 1 heeft in 1679 tijdens de pestedimie gezworen een gedenkteken te zullen oprichten.Een heilige en een engel zien er op toe dat de heks, zij vebeeldt de pest, vernietigd wordt. Voor de ingang van Hofburg stond een tijdelijk standbeeld die in beweging kwam wanneer hem geld gegeven werd.   

                 een beroemd koffiehuis tegenover de ingang van Hofburg
nogmaals de Spaanse Rijschool. Ieder morgen is er te zien hoe de paarden op de muziek getraind worden voor de dressuur. Leuk om te zien, maar een uur kijken was voor mij lang genoeg. Hier mochten geen foto's gemaakt worden... maar ik heb er twee genomen
          De ingang van Hofburg
Het plein van Hofburg. het geheel is zo groot dat het niet echt in foto"s is weer te geven. Maar het is heerlijk om tussen de enorme gebouwen, over de pleinen te dwalen, de koetsjes te horen ratelen en af en aan te zien rijden.
Dit winkeltje direcct na de poort van Hofburg. Kent u ze nog de geborduurde tasjes, de poederdozen, portemonnaies en andere artikelen?

hanscke Woensdag 04 Juni 2008 - 9:52 pm | | Standaard

zeven reacties

Me!

Mooi reisverslag en hele interessante foto’s heb je gemaakt.

Me!, (E-mail ) (URL) - 04-06-’08 22:52
mikelodeon

Haha, hanscke in overtreding door het maken van zeer verboden foto’s, maare ikke ben er wel blij mee en ik hoop ooit ook nog eens zo’n dressuur training mee te maken. Ik vind die paarden wel zo magisch mooi, ze schijnen zwart geboren te worden…

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 05-06-’08 13:50
Renesmurf

Ik vind zoiets als een Metro machtig mooi, in het buitenland dan. In Amsterdam vind ik het vooral zonde van de gebouwen die allemaal gesloopt zijn.

Wenen lijkt me ook prachtig mooi.

Renesmurf, (URL) - 05-06-’08 23:29
f r e d

nog nooit een poederdoos gehad……

f r e d, (E-mail ) (URL) - 06-06-’08 07:33
mysterycouple

Wat een mooie plaatjes en dito verslag Hanscke.

Dus de heks symboliseert de pest.. daar had ik nog nooit van gehoord.. Weer wat geleerd

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 06-06-’08 10:11
Carola

oooo dus jij bent er wel geweest!!! Prachtig, ik zou daar in een uurtje niet uitgekeken zijn, echt niet!!!

Carola, - 06-06-’08 10:26
Redstar

Wat een ruimte hebben ze daar. Mooie foto’s inderdaad die je gemaakt hebt.

Redstar, (URL) - 06-06-’08 12:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.