VERLIES

Ben ik nu een verwend nest? Ik weet het eigenlijk niet. Aan de ene kant voel ik me een beetje schuldig, maar aan de andere kant ben ik toch ook wel een beetje blij dat het mogelijk was. Ik heb de afgelopen tijd al genoeg verlies geleden wat niet ongedaan gemaakt kan worden, laat ik mijzelf dan één keer de luxe veroorloven door een verlies af te kopen. Mijn pols wordt al sinds jaar en dag getooid met twee armbanden, of goud, of zilver, en vooral de laatste tijd is het vaak weer zilver. De schakelarmband heb ik denk ik al wel 25 jaar geleden van P. gekregen. Het bijzondere hieraan was dat hij dit zonder mijn bemoeienis had uitgekozen, hierdoor had het voor mij een extra waarde. Ik droeg het graag. Groot was mijn schrik, toen ik zaterdag na de wandeltocht mijn gedeeltelijk lege pols zag. Het knaagde behoorlijk aan mij, maar ik wilde mijn eufore stemming van de afgelopen dagen niet door dit verlies laten verstoren, dus had ik het nare gevoel over dit verlies maar even elders 'geparkeerd'. "Natuurlijk gaan we wel een keer kijken of er ergens weer een mooie armband voor je te vinden is," was het kommentaar van P. Maar "een keer" was mij een iets te ruim begrip, evenals de omschrijving "een mooie armband". Het liefst zou ik weer een zelfde exemplaar willen hebben en dan ook nog graag voordat we met vakantie gaan. We zijn  vanmiddag maar op onderzoek uitgegaan. En ja, bij de juwelier waar P. de vorige armband dus jaren geleden gekocht had, was het mogelijk om bijna een identiek exemplaar aan te schaffen. P. vroeg nog één keer of ik dit echt wilde en toen ik ja zei is de armband gekocht. Ik heb hem gelijk omgedaan en ik ben er erg blij mee. Eindelijk een verlies wat weg te poetsen is. Voor één keer moet ik dan maar voor lief nemen dat het wel een beetje een verwend nest gedrag is.
hanscke Vrijdag 20 Juni 2008 - 9:04 pm | | Standaard

twaalf reacties

Me!

Ik denk niet dat je dat zo moet zien. Als je echt gehecht bent aan zoiets is het natuurlijk dat je dat wil vervangen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 21-06-’08 00:05
marjolijn

Gelukkig toch, dat dit vlekje weggepoetst kan worden.
Wel een mooie hoor, ben er maar blij mee!
Fijn weekend.

marjolijn, (URL) - 21-06-’08 06:54
Redstar

Verwend nest? dat snap ik niet hoor. Je hebt iets vervangen waar je veel waarde an hechte..

Redstar, (URL) - 21-06-’08 12:24
Renesmurf

Je hebt gewoon helemaal gelijk!
Ik heb al voor de derde keer precies dezelfde horloge!
Ik ben er zo aan gewend, ik wil niks anders meer!

Renesmurf, (URL) - 21-06-’08 21:40
Hanny

Dit noem ik geen verwend-nest-gedrag. Als je steeds maar weer nieuwe wilt hebben, dan zou het een ander verhaal zijn. Geniet er daarom van dat je een waardige vervanger hebt gekregen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 22-06-’08 00:36
f r e d

stel dat je de eerste terug vindt……????????

f r e d, (E-mail ) (URL) - 22-06-’08 09:22
therese

Fantastisch! Bijna dezelfde. Geniet er maar gewoon van; ben je gek, niks verwend nest.

therese, (E-mail ) (URL) - 22-06-’08 13:04
Xiwel

Inderdaad wat een verwennerij. :-)

Het hangt er maar van af waar je het mee vergelijkt. Ten opzichte van gemiddelde boulevardflaneerster in Monaco of Miami ben je natuurlijk vreselijk sober. Maar vergelijk het eens met mij, ik ben geheel keten- en ringloos. Zelfs een horloge of strop wil ik niet om.

Xiwel, (URL) - 22-06-’08 14:44
margriet

Al hou ik niet van sieraden; van harte gegund je ‘nieuwe’ aanwinst en als iemand de ‘oude’ vind heb je er gewoon 2.

margriet, - 22-06-’08 20:01
Hannah

Mag voor een keertje toch wel?

Hannah, - 23-06-’08 01:26
Vrouwke

Dit is geen verwend nest gedrag. Dit is gewoon een teken van liefde, je verbonden weten. Het is meer een symbool dan een willen hebben.

Veel geluk met deze armband.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 23-06-’08 08:54
Carola

Als je hem zo vaak en graag draagt dan valt dat ‘verwende nest’ gedrag wel mee hoor, ik kan het me helemaal voorstellen!

Carola, (URL) - 23-06-’08 19:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.